Óriási pályacsúcs a Piros85-ön

Részvételi és a férfiaknál pályacsúcsot hozott az idei Piros85, amelyen több mint hétszázan álltak rajthoz.

Több mint hétszázan vettek részt az idei Piros85-ön, ami azt is jelenti, hogy részvételi csúcs született a teljesítménytúrán és futóversenyen, ráadásul Kimmel Péter főszervező is pozitívan beszélt a megméretésről.

„Eddig mindig az utolsó pillanatig volt dolgunk, és a szervezéssel belecsúsztunk a verseny előtti éjszakába, ezúttal viszont délután négy órakor azt mondhattuk, kész vagyunk, és leülhettünk vacsorázni, ami nekünk szervezőknek lelkiekben nagyon sokat jelentett. Nem volt bennünk az az érzés, hogy valamit még ellenőrizni kellett volna – kezdte Kimmel Péter. – Tizenegy országból érkeztek hozzánk résztvevők, de nemcsak a pályán lévőket emelném ki, mert a szurkolók is szenzációsak voltak, jelentős közösségi élet épült a verseny köré, rengeteg embert, családokat vonz, és ez nagyon jó. Ők is a versenyhez tartoznak, kiveszik belőle a részüket és emelik a rendezvény színvonalát.”

Kimmel Péter hangsúlyozta, sokat segített, hogy idén a szponzorok terén is előreléptek, soha nem látott támogatást kaptak, többek között aszalt vagy éppen vegán termékeket, és úgy érzi, mindent egybevetve tényleg sikerült egy dimenziót előrelépniük.

Ráadásul a férfiak futóversenyén Patrik Milata szenzációs pályacsúcsot ért el (7:14.40), több mint kilenc perccel javította meg Muhari Gábor 2016-os rekordját. A nőknél nem volt veszélyben a versenyrekord, sőt, a lányoknál ezúttal többen is távol maradtak a versenytől, akik viszont indultak, kitettek magukét. Janek Noémi 9:30:14 órás idővel diadalmaskodott, megjavítva ezzel a tavaly elért egyéni csúcsát, s csak egy másodperccel maradt el a női örökrangsor hatodik helyén álló Herczku Tímeától.

„A szakértők sem gondolták, hogy Patrik ekkora időt megy majd – jegyezte meg Kimmel Péter. – Egy 31 éves magyarul beszélő szlovákiai fiúról van szó, sokat beszélgettem vele, nagyon jó srác és remek sportember. A futók mellett a teljesítménytúrázóktól is pozitív visszajelzéseket kaptunk, ők is jól érezték magukat, egy hölgy résztvevőnk például külön ajándékot készített a keresztfiamnak, amit ezúton is köszönök neki.”

Kimmel Péter hozzátette, a verseny utáni napok azért még munkával telnek, például visszajuttatják a depókban felejtett felszereléseket a versenyzőknek, de megjegyezte, legalább már sikerült egy kicsit aludniuk is, s egyúttal megpróbálta megfogalmazni, mi adja a Piros85 különlegességét.

„A Piros85 egy szimpla teljesítménytúrából indult el és fejlődött folyamatosan úgy, hogy jártam a hazai és a külföldi versenyeket, s ami tetszett, azt igyekeztem beépíteni. A népszerűség egyik mozgatórúgója az emberközeliség, próbálunk mindenkivel személyesen kommunikálni, ahogy olyan is volt, hogy egy résztvevővel fél órán keresztül beszéltem telefonon, s tartottam benne a lelket, hogy képes teljesíteni a túrát. Még mindig egy amatőr rendezvény vagyunk, nem a haszonért szervezzük a rendezvényt, de próbáljuk jóvá és igazi Piros-ünneppé tenni” – mondta Kimmel Péter.

Képek forrása: Piros85, Facebook

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.