Percekig követte a puma a túrázót

Kyle Burgess Utah államban kirándult, amikor pumakölyköket talált. Elsőre hiúznak hitte őket, ezért nekiállt videót készíteni róluk. A kis pumák anyukája azonban nem örült a betolakodónak, és messzire kergette.

A természetjárás megnyugtató és egészséges szabadidős tevékenység, de rémálommá is válhat. Egy amerikai túrázó, Kyle Burgess Utah államot járta, amikor vadállatok kicsinyeire bukkant, és elkövette azt a hibát, hogy nem állt azonnal odébb.

Helyette nekiállt filmet készíteni róluk, csakhogy a kis hiúzokról gyorsan kiderült, hogy valójában pumák, és az anyukájuk is a helyszínen termett.

A pumakölykök aranyosak, de jobb békén hagyni őket.

Mivel a puma a medvéhez hasonlóan az amerikai kontinens emberre veszélyes ragadozója, a találkozás könnyen végződhetett volna tragédiával, de szerencsére nem következett be. A puma megelégedett annyival, hogy percekig követte a túrázót, gondoskodott róla, hogy messzire menjen, és esze ágába se jusson visszatérni.

Kyle Burgess a veszélyes találkozásról az alábbi videót tette közzé:

A felvételből kivehető, hogy a férfi hátrafelé sétált, folyamatosan szemmel tartva a pumát. Tette elsőre furcsának tűnhet, de logikus. A vadállatok legtöbbször lesből, hátulról támadnak áldozataikra, így ha valaki hátat fordít nekik (és elkezd szaladni), azzal csak felébreszti támadó ösztöneiket.

Kyle Burgess tehát jól tette, hogy egy pillanatra sem vette le a szemét a pumáról. A videón hallható az is, ahogyan állandó kiabálással próbálta elijeszteni az állatot, miközben félelmében folyamatosan káromkodott. Még azt is felajánlotta neki, hogy nyugodtan menjen vissza a kicsinyeihez, biztosan nem fordul vissza az ösvényen, csak hagyja végre békén.

A puma semmire sem hallgatott, kitartóan követte, és néha még támadó mozdulatokat is tett felé.

A pattanásig feszült helyzet hosszú percek elteltével magától megoldódott. Amikor az állat úgy érezte, hogy kellően messzire űzte a betolakodót, ezzel elhárítva a veszélyt, hirtelen sarkon fordult, és elszaladt.

Nyitókép: Készítette: National Park Service – Közkincs, Wikipedia

Pumakölyökkép: Készítette: WL Miller – Közkincs, Wikipedia

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.