Sok a szabad hely a Kéktúrázás napjára

Október 9-én rendezik meg a Kéktúrázás napját, amelyen túravezetőkkel az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra mind a 143 szakasza bejárható.

Lehet még foglalni szabad helyeket az idei Kéktúrázás napjára, amelyet október 9-én, szombaton tartanak. A rendezvényen a regisztráltak az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra 143 szakaszát járhatják vezetett túra keretében, így

összesen 2581 kilométer bejárására nyílik lehetőségük.

A szakaszok csaknem 10 százaléka tematikus vagy ünnepi tartalmat rejt. Az idén 100 éves bajor túrabakancsgyártó cég, a Hanwag – a mátrai és a bükki szakaszok „virtuális örökbefogadója” – így ünnepli centenáriumát. Lesz ismert terepfutók által patronált szakasz az Alföldön, nordic walking szakasz, geotúra és nomád beállítottságú szakasz is. A szervezőket az MTSZ saját tagszervezetei, valamint az állami erdőgazdaságok, a nemzetipark-igazgatóságok és a natúrparkok is segítik.

A túranap legrövidebb szakasza mintegy 8, a leghosszabb 30 kilométeres, a teljes nap folyamán 292 települést érintenek a túrázók, 174 kilátópontról csodálhatják meg hazánk természeti szépségeit, továbbá 307 vízfolyást kereszteznek útjuk során. Az október második szombatján lebonyolított esemény egyfajta „természetjáró Guinness-rekord” is, amelynek keretei között

a leghosszabb túraútvonalat és a legnagyobb földrajzi területet egy nap alatt bejáró hazai túrarendezvény valósul meg.

A Kéktúrázás napján a részvétel mindenkinek ingyenes, a jelentkezés azonban regisztrációhoz kötött. A regisztrálás és a belépést követően bármelyik túra kiválasztható, a szabad helyek és a várólisták létszáma szakaszonként látható. Jelenleg csak néhány szakaszra fogytak el a helyek, sok még a szabad hely, így lehet bőven válogatni.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.