Tíz kötelező túrázási kellék

Sokan készítenek maguknak ellenőrzőlistát, mielőtt egy túrára összepakolnak. Bárhová menjünk is, vannak olyan alapfelszerelések, amelyeket semmiképp sem ajánlott kihagyni.

Bármilyen túrára is megyünk, vannak olyan alapfelszerelések, amelyeket mindenképp érdemes magunknál tartanunk, így bármilyen váratlan eseményt kezelni tudunk. Lássuk, miből áll a lista!

1. Navigáció: térkép, iránytű, GPS, okostelefon, műholdas telefon. Minden, amivel a világ bármely pontján meg tudjuk határozni helyzetünket, és vészhelyzet esetén meg tudjuk adni azoknak, akiktől a segítséget várjuk. A navigáció segít minket lakott területre terelni, vagy megmondja melyik jelzett úton menjünk tovább, hogy elérjük célunkat.

2. Fejlámpa: Bármilyen csekély is az esélye, hogy ránk sötétedik az erdőben, ne felejtsük el betenni. Akár akkumulátorral, akár elemmel működik, mindig legyen nálunk feltöltött extra darab belőle.

3. Napvédelem: Habár a téli időszakban nem igazán szükséges, a napszemüveg és a napsugárzásnak ellenálló ruházat is hasznos kiegészítő.

4. Elsősegélydoboz: Az alapvető kellékekről korábban írtunk, de mindenképp legyen nálunk olyan felszerelés, amellyel elláthatjuk lábsérüléseinket, például a vízhólyagokat.

5. Kés: Rengeteg esetben lehet hasznos egy jó kés, amellyel előkészíthetjük a fogyasztani kívánt ételeket, vészhelyzetben megvédhetjük magunkat, méretre vághatjuk a kötszert. Ha bicskát viszünk magunkkal, annak számos egyéb funkcióját is kihasználhatjuk.

6. Tűzgyújtás: A tűz melege szó szerint életet menthet, ezért legyen nálunk gyufa és öngyújtó.

7. Izofólia: Segít benntartani a testhőt, annak köszönhetően, hogy annak 90 százalékát „visszairányítja” viselőjére.

8. Extra élelem: A minimális szükségleten felüli élelem.

9. Extra víz: A minimális szükségleten felüli víz.

10. Extra ruházat: A minimális szükségleten felüli ruházat.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.