Túravezetőkkel a Kéktúra útvonalán

Október 10-én rendezik a Kéktúrázás napját, amelynek keretében 70 helyszínen, 1168 kilométeren 70 túravezetővel kísért túra indul. A kirándulók az Országos Kéktúra útvonalát járják be, a részvétel regisztrációhoz kötött.

Október második szombatján rendezik meg a Kéktúrázás napját. A Magyar Természetjáró-szövetség (MTSZ) ennek keretében 70 túrát szervez az Országos Kéktúra szakaszain, bejárva annak mind az 1168 kilométerét.

Az összes túrán szakaszfelelősök vezetik a társaságot. Segítik a csoport mozgását, tájékozódását, felhívják a figyelmet az útvonallal kapcsolatos tudnivalókra, érdekességekre.

A szakaszfelelősök a területileg illetékes erdészetek, nemzeti parkok munkatársai közül és az MTSZ tagságából kerülnek ki. Ennek fényében olyan kezdő túrázók is velük tarthatnak, akik még nem szívesen tájékozódnak önállóan a természetben, és egyedül nem vágnak bele egy Kéktúra-szakaszba.

A túrákon a részvétel ingyenes, csupán regisztrálni és jelentkezni kell.

Fontos tudni, hogy egy felnőtt csak saját magát, illetve 18 éven aluli személyt regisztrálhat, más nevében nem jelentkezhet. A nevezés nem tartalmazza a túra találkozóhelyére való eljutást, a végpontból való hazajutást, az étkezést és az esetleges szállást, ezt mindenkinek saját magának kell megoldania.

A koronavírus-járvány miatt a szervezők fokozott figyelmet fordítanak a biztonságra. A tervek szerint október 10-én mintegy 3000 lelkes túrázó járja az erdőt, ám egy-egy túrán maximum 50 fő vehet részt, így a hetven felé osztott létszámnak köszönhetően egy helyen, egy időben sohasem lesz tömeg. Persze emellett fontos odafigyelni, hogy a találkozási ponton és a köztes megállókon is meg kell tartani a biztonságos távolságot, és kerülni kell a szükségtelen érintkezést.

A Kéktúrázás napjáról bővebb információt ide kattintva lehet megtudni, a túrákat ezen az oldalon lehet áttekinteni, és jelentkezni is itt lehet.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.