Csere Gáspár elsőbálozó az Ultrabalatonon

A riói olimpikon, Csere Gáspár sem hezitált, hogy csatlakozzon-e az NN Ultrabalaton-Nemzeti Sport virtuális futásához, így aztán életében először „indul” a tókerülő viadalon.

Jól jön a változatosság – vallja Csere Gáspár is, aki ugyan hasznosan tölti a koronavírus-járvány miatt versenyek nélküli időszakot, de szívesen kilép a megszokott keretekből. Márpedig ilyen lesz az NN Ultrabalaton-Nemzeti Sport virtuális futása, hiszen még sosem indult „online” váltófutáson.

„Ez már önmagában kuriózum, ami felpezsdíti a mindennapokat, hiszen valamelyest verseny, mégsem kötöttség, nem borítja az edzéseket – így Csere. – Ráadásul még sosem indultam az Ultrabalatonon. Az elején hívtak egyszer, de akkor nem mozgatta meg a fantáziámat, utána pedig mindig máshogy alakult a programom. Az Ub nagyon kinőtte magát, most már presztízskérdés is szerepelni rajta – így legalább megadatik nekem is.”

Az olimpikon futó még áprilisban beszélt honlapunknak arról, hogy a sevillai maratoni után úgy érezte, sokat kell még dolgoznia a csúcsformáért. Ebből a szempontból még jól is jött neki a verseny nélküli időszak, nem érte veszteségként az események törlése.

Mint mondja, a karantén a futókat nem korlátozta, szinte zavartalanul tudott edzeni. A bizonytalanság persze nem jó, ám akár sérülés miatt is előfordulhat, hogy hosszabb ideig nem versenyez, ezért jól kezeli, hogy csak tréningezik.

„Sikerült a pozitív oldalát megragadni, annyi kilométert futok, mint télen, heti tízszer edzem.

Fejlesztjük az alap-állóképességet, amelyhez később persze hozzá kell tenni a gyorsítást, de úgy érzem, egy hónap alatt formába tudok lendülni. Több időm van kalandozni, például terepen, erdőkben, hegyekben futok, élvezem a mozgás örömét.”

Továbbra is bizonytalan, hogy a most megalapozott jó formát mikor mutathatja meg, még akkor is, ha az őszi versenynaptárban szerepel például a Wizz Air Budapest Félmaraton és a SPAR Budapest Maraton Fesztivál is.

„Egyelőre kétséges, tényleg megrendezik-e őket. A lazítások ellenére is rizikós lehet, mert nagy tömegesemények. A pályára kiírt magyar bajnokság is szerepel még a programban, elképzelhető, hogy a versenyzés kedvéért indulok ötezer méteren. Ugyanakkor nem hiányzik a megméretés. Eddig magam végeztem a gyógytornát, ám a jövő héten talán már a gyógytornásszal is tudok találkozni. Az egészségem mindenesetre javult, a légzésjavítással a gerincproblémámban is előre tudtam lépni. A klubom és a támogatók is mellettem állnak, minden rendben van velem.”

A sztárváltó tagja lesz Bogárdi Szilvia és Blaskó Mihály is.

Aki teheti, fusson a sztárváltóval, fusson ismerőseivel!

Természetesen minden futót arra biztatunk, ha teheti, szóljon ismerőseinek, szervezzen csapatot, és a május 15-i hétvégén társaival – telefonos váltással, de természetesen igazi futással – teljesítse a 221 kilométert, majd számoljon is be róla a csupasport@csupasport.hu oldalon. Részletek ebben a cikkben.

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.