Az összes tengerben úszna a magyar hölgy

Bágyiné Takács Andrea egyedüli magyarként indult, és a hatodik helyen végzett a nők mezőnyében az Oceanman-sorozat ciprusi állomásán, s jövőre már az öt kilométeres távra váltana.

Malajziától Ciprusig tizenhat versenyt ölelt fel a három kontinensen átívelő idei Oceanman-sorozat, amelynek utolsó állomása Limasszol volt. A megméretésen egyedüli magyarként Bágyiné Takács Andrea is rajthoz állt, sőt a hatodik helyet szerezte meg a huszonkilenc nemzet részvételével rendezett viadalon.

„Hároméves korom óta úszom, és úgy mondanám, megtalált ez a verseny – kezdte érdeklődésünkre Bágyiné Takács Andrea. – Nagyon sok versenyre járok, a limasszolinak a közösségen belül terjedt a híre, vagyis szembejött velem. S mert hiszek a vonzás törvényében, gondoltam egyet, és belevágtam.”

 

Bágyiné Takács Andrea hozzátette, nemcsak az úszás szerves része az életének, merthogy vízilabdázott, majd triatlonozott, és a maratoni futást is kipróbálta. A ciprusi versenyre három távon lehetett nevezni, 2, 5, illetve 10 kilométeren. Ő a sprintszámban indult, s noha titkos vágya az egy órán belüli eredmény elérése volt, végül gyakorlatilag ugyanolyan időt teljesített, mintha nem is tengerben, hanem medencében úszott volna: 37:44 perccel szerezte meg a hatodik helyet.

 

„Amikor ellőtték a rajtot, kikapcsolt az agyam, és csak úsztam, ahogy tudtam, ráadásul rengeteget készültem a versenyre. Elképesztő környezetben, egy ötcsillagos szálloda strandján volt a viadal, kristálytiszta vízben, még a kifújt levegő buborékjai is látszottak. A verseny előtt a szél és a nagy hullámok miatt megváltoztatták a menetirányt, de minden rendben volt, könnyebb volt itt úszni, mint a Balatonban.”

Titkos álma, hogy „körbeússza” a Földet, s ott legyen az Oceanman-sorozat összes állomásán, ehhez azonban az ötöslottót kellene megnyernie az egyik barkácsáruház kertészeti osztályát vezető hölgynek. Két versenyt már kinézett magának: az ukrajnait és a mexikóit.

 

 

„Odessza azért csábító, mert az oroszok rendkívül eredményesek ebben a sorozatban, és abban a térségben is meg akarom mutatni, mire képesek a magyarok. Mivel a kihívások emberének tartom magam, az idei két kilométer helyett jövőre már öt kilométeren tervezem az indulást. Sokat versenyzek, többször teljesítettem a nagyatádi eXtremeMant, emellett nagyon büszke vagyok arra is, hogy a magyarok közül ilyen érmem csak nekem van az idén.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.