Csaknem háromezren a sportnapon

Az erősebb szél megérkezése előtt befejeződött a 10. K&H mozdulj! verseny úszószáma Gárdonyban, később a túratriatlonosok is rajthoz álltak, de őket már nem befolyásolta az időjárás.

A kedvezőtlen időjárási előrejelzés ellenére sokan választották szombati programnak a 10. K&H mozdulj! velencei-tavi úszónap és túratriatlont. Gárdonyban az úszók 8 órakor 26 Celsius-fokos melegben, napsütésben és szinte szélcsendben kezdhették meg a táv teljesítését. A tó vize 26 Celsius-fokos volt. Az úszás és a túratriatlon több mint 2800 résztvevője több távból választhatott. Úszásban S, M, L, XL, túratriatlonon S, M, L távokon próbálhatták ki magukat a mozogni vágyók.

 

 

Legtöbben az úszást választották, azon belül is az L, vagyis 3000 méteres távot, amelyen 587-en indultak. A legrövidebb vízi távon (500 méter) is 382 fő állt rajthoz. Az edzettebbek 6000 méteren tehették próbára magukat, összesen 301-en. Az úszás 12.30-kor zárult, az utolsó induló még szintidőn belül kezdte el az úszást, és el is hagyta a vizet, mielőtt az előrejelzések alapján beígért erősebb szél megérkezett volna. A mezőnynek tagja volt Ancic-Valkai Ágnes világ-és Európa-bajnok vízilabdázó és családja is.

A túratriatlonra nevezők az úszókkal együtt rajtoltak, s háromféle táv közül választhattak: 500, 1500 vagy 3000 méter úszás, 7.5 kilométeres túra, amely ketté osztotta a kerékpározás 13.3 és 16.1 kilométeres távját. A nevezők között volt 143 olyan duatlontúrázó is, aki víz nélkül igyekezett megúszni a napot, vagyis a vizet elkerülve csak a kerékpáros- és a gyalogosszakaszra vállalkozott.

Ebben az évben is az indulók között volt Patkás „Rocky” Tamás, aki alsó végtagok nélkül áldoz az úszás szenvedélyének. Sikerült javítania tavalyi idején, 3:56:01 alatt teljesítette a távot.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.