Figyelem, ember a levegőben!

Íme, egy csokorban a tíz legjobb és legkreatívabb példája annak, hogy az embernek mennyire nem idegen közeg a levegő, a tágas égbolt.

Bár a legveszélyesebb extrém sportok közé tartozik, mégis egyre népszerűbb az ejtőernyőzés és a bázisugrás, és ezzel párhuzamosan egyre elfogadottabb.

Valószínűleg egyébként éppen a veszélynek köszönheti a népszerűségét, amely az óriási adrenalinfröccs miatt szinte függőséget okoz.

Ennek köszönhetően a sportág is óriási ütemben fejlődik, ma már elképesztően kreatív formái vannak az emberi repülésnek, az alábbi videó összegyűjtötte a tíz legjobbat.

.

Személyes kedvencünk egyébként a nyolcas számú, amelyen egy szakállas ember a saját sugárhajtású, hátra és kézre erősített eszközeivel repül keresztül egy tavon.

Az eszközt kifejlesztő szakállas embernek neve is van, ő Richard Browning, akit hazájában, Nagy-Britanniában csak Vasemberként emlegetnek, a híres Marvel-figurára (és a mögötte álló Tony Starkra) utalva.

Mára több mint száz kilométer per órás sebességet ért el a Daedalus Flight Pack nevű eszközzel (egészen pontosan 136.89 km/óra). Adódik a kérdés: ez lenne az emberiség jövője?

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.