Bója vagy uszony? Segítség a medencében

Az úszóeszközök segítenek, hogy ne csak megtanuljunk úszni, hanem a lehető leghelyesebben tempózzunk a vízben, kerülve a felesleges erőkifejtést. Minden kiegészítő a javunkat szolgálja.

Ha valaki el akar kezdeni úszni, a legjobb, ha megkeres egy edzőt, mert az úszás azon sportágak egyike, amelyiket nagyon nehéz egyedül elsajátítani. Ha már van edzője az embernek, vagy annyira ügyes, hogy egyedül is boldogul, sokat segíthetnek a modern úszóeszközök.

Úszódeszka: A helyes úszótechnika elsajátítását szolgálja, valamint az alsó végtagok erősítését segíti, emellett stabilizálja az úszó testhelyzetét a vízben.

Uszony: Segíti az úszótechnika begyakorlását, az úszástanítás legalapvetőbb kellékeinek egyike. Hozzájárul az úszó helyes testtartásához, növeli a gyorsaságot, haladóknál a hosszútávú edzések alapeszköze.

Bója: A helyes testtartás elsajátításában segít. Használata közben minden mozdulat a felsőtestre irányul, amelynek így, hogy a lábat nem használjuk, csupán a stabilitásban van szerepe, több erőt kell kifejtenie.

Tenyérellenállás: A karok erősítésében van szerepe, valamint segít, hogy a karok a helyes mozdulatot végezzék, mégpedig úgy, hogy az ellenállás hidrodinamikus formája növeli a víz ellenállását – a nagyobb erőkifejtés kiprovokálja a helyes, gazdaságos mozdulatot.

Kartartást segítő eszköz: Biztosítja a tenyér, a csukló, valamint a könyök helyes tartását úszás közben, gyakori ugyanis, hogy a könyököt nem emeljük ki eléggé, és rendszeresen előfordul, hogy nem hegyesen, az ujjakat előretartva rakjuk be kezünket a vízbe, hanem a tenyerünket csapjuk bele, ami feleslegesen nagy ellenállást jelent a vízbe érkező karoknak.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.