Kizárólag negatív teszttel lehet síelni

A koronavírus dél-afrikai mutációja miatt Ausztriában újabb korlátozások léptek életbe, Tirol tartományban hétfőtől a hatóságok ellenőrzik a sízőket. Sölden rögvest be is csukta kapuit.

Az osztrák kormány hét elején tett bejelentései nem hoztak pozitív változást a szabadidősportban és a síelésben. Mint ismert, elhalasztották az immár tizenöt hete zárva tartó éttermek, hotelek, illetve kulturális és szabadidős létesítmények újranyitását, ráadásul Tirolt már a múlt héten újabb korlátozás sújtotta. Az osztrák kormány utazási figyelmeztetést adott ki, a vírus dél-afrikai mutációja miatt nem ajánlott a tartományba utazni, és elhagyni is csak akkor lehet, ha valaki 48 óránál nem régebbi koronavírustesztet tud felmutatni. A szigorúság abból is fakadhat, hogy egy éve a tiroli Ischglben fertőződtek meg sokan amiatt, hogy a vírus felbukkanására nem reagáltak azonnal.

Ha mindez nem lenne elég, vasárnap este arról döntöttek, hogy hétfőtől kizárólag 48 óránál nem régebbi negatív koronavírusteszt birtokában lehet síelni Tirolban.

Felmentést kaphatnak, akik az elmúlt fél évben átestek a fertőzésen, ám ezt orvosi igazolással kell bizonyítaniuk.

A tíz év alatti gyermekekre, a szánkózókra és a sítúrázókra nem vonatkozik a tesztelési kötelezettség. A hatóságok nem szórakoznak, szúrópróbaszerűen ellenőrzik a rendelkezés érvényesülését.

 

 

Ahogyan arra a krone.at emlékeztet, a járvány már így is óriási megpróbáltatások elé állította a tiroli síterületeket, az újabbak pedig akár az amúgy is zaklatott síidény végét jelenthetik. Söldenben például rögvest jelezték, hogy egy időre leállnak, a bérleteseknek arra kínálnak lehetőséget, hogy Oetz területeit használják. A tavaly szitokszóvá lett Iscghl az idén még ki sem nyitott, várhatóan a februári indulás terve a legfrissebb intézkedések miatt kútba esett.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.