Megtelnek a parkok asztaliteniszezőkkel

A Der Standard mutatta be, hogyan próbálják átvészelni az osztrákok, különösen a bécsiek a koronavírus-járvány miatti szigorú korlátozásokat. Népszerű lett a szabadtéri pingpongozás.

Ahogyan szinte mindenütt, az emberek a szomszédos Ausztriában is szigorú szabályok szabta keretek között élik mindennapjaikat, hiszen tartja magát a koronavírus-járvány, amelynek korlátozásokkal próbálnak gátat szabni.

A szürke, havas-latyakos, olykor hideg időjárás alapvetően otthonmaradásra csábítaná az embereket, ám mivel eleve rengeteg időt töltenek otthon, megnőtt minden, a szabályok szerint még megvalósítható program vonzereje. A Der Standard riportját olvasva szinte Bécsben járunk, ahol mostanság reneszánszát éli az asztalitenisz. A sportág egyébként is népszerű a „sógoroknál”, amit a számok is alátámasztanak: az Osztrák Asztalitenisz-szövetség nyilvántartása szerint 525 egyesületben 28 344 játékos sportol. Ám nyilván nem a profik lepték el a szabadtéri asztalokat, hanem a hobbisportolók, vagy azok, akik nem sportoltak, de kicsit feldobnák az unalmas mindennapokat, esetleg a hosszú sétát cserélnék fel erre a mozgásfajtára.

„Lehet, hogy ez lesz az ország új nemzeti sportága” – viccelődött az egyik megszólaltatott játékos, aki egy ideje rendszeresen üti a labdát ismerősével a Práter környékén. Ha erre talán nem is kell számítani a sínagyhatalom Ausztriában, tény, az asztalitenisz könnyen válhatott népszerűvé az elmúlt időszakban.

Egyrészt a világ legélhetőbb városainak egyikében sok ponton helyeztek ki pingpongasztalokat, amelyek így könnyen elérhető, ingyenes sportolási lehetőséget nyújtanak. Nagyon kevés eszköz szükséges hozzá, azokat is egyszerűen a hónuk alá csaphatják az emberek, sétára indulva is gond nélkül magukkal vihetik a labdákat és az ütőket. Ha soha korábban nem játszották, akkor is örömöt lelhetnek benne, mert a maga tudásszintjén mindenki jól elszórakozik pingpongozás közben. A pandémiás időkben kifejezetten előny, hogy a pingpongasztalnál eleve megtartható a kötelezően előírt távolság, ha pedig időről időre fertőtlenítik a labdákat, illetve kesztyűben játszanak, akkor tényleg minimálisra csökkenthető a fertőzésveszély.

A hirtelen jött népszerűségnek egyébként annyi a hátránya, hogy egy-egy derűs napon nehéz szabad asztalt találni, viszont a kicsit kedvezőtlenebb időjárás az igazán kitartók kezére játszik.

Fotók: shutterstock

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.