Kentin Mahé örökmozgó a karanténban is

A Telekom Veszprém francia irányítójának mindig is lételeme volt a mozgás, ezért aztán a világjárvány alatt sem állt le, sőt különböző erősítő gyakorlatokkal próbálkozott.

Úgy tűnik, a kijárási korlátozás alatt sem mondott le az aktív testmozgásról Kentin Mahé, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának francia irányítója. Legalábbis erről tanúskodik hivatalos Instagram-oldala, amelyre jóformán mindennap feltölt egy rövid videót, amelyen erősítő gyakorlatokat mutat be.

A bakonyi sztáralakulat örökmozgó olimpikonjáról köztudomású, hogy imád edzeni, talán csak éppen akkor nem mozog, amikor alszik, vagy tévét néz. Bár Mahénál sohasem lehet tudni. A csapat 29 esztendős mókamestere nem megy a szomszédba egy kis viccelődésért, de nem ismer tréfát, ha testmozgásról van szó.

Kentin Mahé imád edzeni – Fotók: Vörös Dávid / Telekom Veszprém

Egy nemrégiben készített videóban arról beszél, hogy a karantén alatt nagyon hiányzott neki a kézilabda és a csapattársai, s bár több időt tölthetett együtt családjával, odafigyelt, hogy mindennap jusson ideje erősítésre. Szüksége is van rá, hiszen – mint ismert – tavaly ősszel műtéten esett át. A térde rakoncátlankodott már jó ideje, ezért nem is csoda, hogy intenzív edzésmunkával készül a mihamarabbi visszatérésre, ám sosem gondoltuk volna, hogy repertoárja ilyen széles skálán mozog.

Sok gyakorlatot lesett el a Veszprém erőnléti edzőjétől– Fotók: Vörös Dávid / Telekom Veszprém

„Amikor tizenhét éves koromban aláírtam első profi szerződésemet a világ legerősebb kézilabda-bajnokságában, a Bundesligában szereplő Rheinlandnál, a csapat erőnléti edzője – akinek erőemelő szakirányú végzettsége volt – rengeteg gyakorlatot mutatott nekünk – kezdte Kentin Mahé. – Fél éven keresztül csak azt tanultuk, hogyan kell hatékonyan használni a súlyzót. Neki köszönhetően elsajátítottuk azokat a technikákat, amelyek segítségével sérülésveszély nélkül emelhetünk nagy súlyokat. Rendkívül hálás vagyok neki, játékoskarrierem során rengeteget kamatoztattam ebből a tudásból. A videókon látható gyakorlatok egy jelentős részét a Veszprém erőnléti edzőjétől, Marijától lestem el, de sokat böngészem fitnesz- és személyi edzők közösségi oldalait is, amelyeken sok inspirációt kapok. Nyugodtan mondhatom, Andrew Hannon is tanítómesterem, ő rengeteg medicinlabdás gyakorlatot tesz ki a közösségi oldalára, és a rajongók kérdéseire is szívesen válaszol. És persze nem hagyhatom ki a felsorolásból a norvég kézilabda-válogatott erőnléti edzőjét, Lars Maelandot sem, akinek szintén széles a repertoárja. Csapattársammal, a szintén norvég Kent Robin Tönnesennel sokszor együtt végezzük az általa vezényelt nehezebbnél nehezebb gyakorlatokat.”

A műtét utáni hosszú kihagyást követően újra formába kell lendülnie, ehhez pedig sokat edzésre van szüksége.

Napi két órát tréningezik, ehhez jön a bemelegítés, illetve a workout utáni nyújtás. Így összesen napi három órát tölt izompakolással, de mint mondja, ezt is felül tudná múlni.

S ha ez nem lenne elég, a kijárási korlátozások enyhítésével a futást és a kerékpározást is újra felveszi a teendők listájára. A 29 esztendős kiválóság – aki korábban több német első osztályú csapatban is megfordult – örömmel teszi ki Instagram-oldalára a szereplésével készített edzésvideókat, mert úgy érzi, segíthet másoknak.

„Rengeteg üzenetet kapok a követőimtől, akik rendkívül hálásak, hogy a közösségi oldalamon népszerűsítem a testmozgást. Többen elmondták, a kisfilmek, amelyeket feltöltöttem az oldalamra, nagyon sokat segítettek, hogy átvészeljék a nehéz időket a járvány alatt. Nagyon jó látni, hogy hatással vagyok másokra, ami persze engem is arra ösztökél, hogy folytassam az edzésmunkát, és hogy a jövőben is segítsem az embereket. Mostanában mindig az jár az eszemben, vajon mit csinálok, ha véget ér a sportkarrierem. Lehet, egy nap testnevelő tanárként kötök ki valamelyik iskolában, de az is elképzelhető, hogy edzőteremben vállalok munkát.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Pókember jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban
Megvannak a hazai bajnokok, jöhet a világbajnokság

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.