Nagy László kikapcsolódása jógával

A korábbi válogatott kézilabdás két éve koncentrál a test és az elme fegyelmezésére, de pályafutása alatt a regenerációban segítették a gyakorlatok, most pedig a külvilág kirekesztésében.

Nagy László korábbi 209-szeres magyar válogatott kézilabdázó, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának sportigazgatója aktív szabadidősportoló, amelyet már számos alkalommal bizonyított. Amióta befejezte profi játékos-pályafutását, ügyel arra, hogy karbantartsa magát. Heti rendszerességgel fut legalább tíz kilométert, és ha teheti, versenyeken is elindul, ahogyan tavaly ősszel, amikor részt vett a 34. Wizz Air Budapest Félmaratonon. Sőt nemrég az is kiderült róla, hogy a maratoni távval is kacérkodik.

Kedveli a különböző kihívásokat: legutóbb júniusban teljesítette 38. /Online/5vös 5km futóversenyt, az UniFive Running Race-t, amely az egyik legnagyobb hagyományú hazai egyetemi sportesemény. Azon a megméretésen – az Eötvös Loránd Tudományegyetem felhívására – a Magyar Kézilabda-szövetségen keresztül képviselte a hazai kézilabdázókat.

A futásnak nincs olyan módja, amelyet ne próbálna ki szívesen, 2019 tavaszán írtuk meg, hogy alkalomadtán a kutyáit is magával viszi egy kiadós kocogásra, és elgondolkodott, hogy benevez egy kutyás futóversenyre.

 

 

A kiváló sportembernek és sportvezetőnek a kerékpár is jól áll, májusban engedve barátai unszolásának, a Balatont körbebringázva 209 kilométert tett meg. Nemrégen pedig Instagram-oldalára tett fel magáról egy képet, amelyen éppen jógázik. Korábban az Echo Tv-ben beszélt arról, miért vágott bele a jógába, ezúttal pedig a csupasport.hu szerkesztőségének nyilatkozott egyik kedvenc időtöltéséről.

Elmondása szerint három évvel ezelőtt – még játékoskorában – egy csapattársa unszolására próbálta ki a jógát, és annyira megtetszett neki, hogy a folytatás mellett döntött. Mint kiderült, az első alkalom után rájött, így sokkal jobban összpontosít saját teljesítményére, és segíti a mérkőzések utáni regenerációt is.

„Már korábban is terveztem, hogy elkezdek jógázni, ám a végső lökést tényleg az adta meg, amikor először kipróbáltam – emlékezett vissza Nagy László. Jóllehet a jógának több irányzata is van, én kizárólag a nyújtás és lazítás miatt csináltam. Továbbá aktív játékos-pályafutásom alatt sokat segített a kikapcsolódásban is. A Veszprém játékosaként igyekeztem legalább heti egy alkalommal eljárni a foglalkozásra. Amikor jógázom, kizárom a külvilágot, és csak magam vagyok. Tudományosan nem tudnám alátámasztani, hogy a jóga és a futás miképpen fér meg egymás mellett, de mindkettőt nagyon szeretem.”

 

Fotó: Nemzeti Sport

 

Nagy Lászlóra hatással volt Cziráki Kitti jógatréner is, aki sokat foglalkozott a sportemberrel aktív pályafutása alatt.

„Kiváló sportolóhoz méltó módon mindig fegyelmezetten és tudatosan gyakorolt – hangsúlyozta az oktató. – Könnyűnek éreztem a közös munkát, hiszen sportolóként mindig a lehető legjobb eredményre törekedett. A mozdulatokat gyorsan elsajátította, és a legnagyobb nyitottsággal fogadta a légző-, valamint meditációs gyakorlatokat. Jó volt vele együtt dolgozni.”

Címlapfotó: Nemzeti Sport

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A Mátrix- és a John Wick-filmek sztárja fiatalokat megszégyenítő elszántsággal edz
Első maratonján csicseregtek a madarak, a fal nem jött, csak a jól megérdemelt sör
A Budapest alatt húzódó 31 kilométeres barlangrendszer és a felfedezés izgalma
A kutyasétáltatásnál van menőbb közös program: extrém sport a házi kedvenccel
Ideje elkezdeni készülni a nyárra: négy hatékony gyakorlat a kockás has eléréséhez

Videók

Másfél percnyi félelem: veszélyes séta egy kötélen a havas hegycsúcsok között
Ezért ne nézzük őrültnek, aki egykerekű bringát visz magával a hegyekbe
Íme a bizonyíték: ésszel és erővel a fizika törvényei is legyőzhetőek

Hegymászás

Minőség, súly, ár és kényelem: szempontok és felszerelés a magashegyi túrázáshoz
Patagóniai kaland: elzárva a külvilágtól a legnehezebb utat kellett választaniuk
A Jégharcosok megmutatták a világnak, hogy semmi sem lehetetlen a Himalájában

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?
Karintiában télen is lehet ötvözni a luxust a kempingezéssel
11 jó ok arra, hogy Karintiába utazzunk
A legjobb módja az adventi várakozásnak
Öt csodálatos túraútvonal, amelyek néhány óra alatt teljesíthetők

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.