Nagynéni főztje után saját séf: szigorú étrend a Real Madrid-sztár sikerei mögött

A korábbi családi fogások helyett immár saját séf által készített, gondosan kialakított menüsor segít abban Vinícius Júniornak, a Real Madrid brazil sztárjának, hogy ne legyen párja a pályán.

Ember legyen a talpán, aki képes megállítani Vinícius José Paixao de Oliveira Júniort, azaz rövidebb és jóval ismertebb nevén Vinicius Júniort, a Real Madrid 22 éves villámléptű brazil szélsőjét. A fiatal kora dacára a spanyol gigász csapatának kirobbanthatatlan tagja, már Bajnokok Ligája- és spanyol Szuperkupa-győztes, no meg spanyol bajnok.

A sikereiért keményen megdolgozik, és nem csak a pályán, hanem azon kívül is. Erről a Mundo Deportivo által bemutatott étrendje is tanúskodik, amelyet a kifogástalan erőnlét és a sérülésekből való gyorsabb felépülés érdekében állítottak neki össze a szakemberek.

Tegyük hozzá, ez elég nagy változás ahhoz képest, amiről még 2019-ben a The New York Times számolt be. Akkortájt ugyanis a kedvenc nagynéni főztjei, fekete bab, rizs vagy steak is gyakran volt a tányérján, vacsora gyanánt pedig olykor tipikus brazil süteményt (is) fogyasztott édes kávéval.

Csakhogy a riport óta Viníciusnak saját séfje lett, ennek köszönhetően alaposan átalakult az étrendje. A szakács kiemelt feladata, hogy a legjobb teljesítményhez szükséges, tápanyagokban gazdag, finom fogásokat tálaljon a fiatal brazil sztár elé.

Lássuk ennek elemeit!

Tojás

A tojás remek fehérjeforrás, segít a testszövetek megújulásában, ráadásul az anyagcseréhez fontos vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.

Csirke

Magas fehérjetartalmú élelmiszer az izomrostokat védő aminosavakkal, a regenerálódást gyorsító glutaminnal, valamint az energiatermeléshez szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Vinícius diétájából sem maradhat ki.

Olajos halak

Ahogyan a lazac, a tonhal és a szardínia sem, hiszen omega-3 zsírsavakban, B6- és B12-vitaminban, no meg magnéziumban és foszforban gazdagok. Ezek mind-mind segítenek az idegrendszer erősítésében, plusz a sérülések megelőzésében.

Zöldségek

A menünek fontos eleme a növényi fehérjeforrás is, amely például az izmok ellazítását segítő magnéziumot vagy az erős és egészséges csontokhoz szükséges K-vitamint tartalmazza. Gyakoriak nála a zöld leveles zöldségek, például a mángold, a brokkoli és a kelkáposzta.

Hüvelyesek

A növényi fehérjeforrások irányvonalán maradva a B-vitaminok, a vas, a rostok, a kalcium-, a foszfor- és a káliumtartalom, no meg az alacsony glikémiás index miatt a hüvelyesek sem maradhatnak ki a sorból, így a csicseriborsó, a különböző bab- és lencsefélék is az étrend részei.

Gyümölcs

Utolsóként pedig térjünk ki a vitaminokban és rostokban dús gyümölcsökre. A trükkje az, hogy a hidratálás, majd a regeneráció érdekében az edzés előtt inkább alacsony glikémiás indexűeket fogyaszt, utána viszont a magasabbak jöhetnek. Ha a különböző értékeket nézzük, az első körbe tartozhatnak a bogyós gyümölcsök, továbbá a mandarin, a narancs, sőt akár még a banán is, míg egy-egy tréning után a licsi vagy a sárga- és görögdinnye.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban
Megvannak a hazai bajnokok, jöhet a világbajnokság
Hallucinált, és dekoncentrált volt, de teljesítette a kitűzött célját

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.