Fallabdázna a gyerek – vigyem vagy ne?

Az elmúlt öt-hat évben nemcsak a felnőttek, a gyerekek körében is egyre népszerűbbé vált Magyarországon a fallabdázás. Ám adódik a kérdés: vajon hány évesen érdemes megismerkedni a sportággal?

Állandó igazság, hogy sportolni sohasem késő, mégis az a legjobb, ha minél hamarabb elkezdjük. Nincs ez másképp a fallabdával sem, a szakértők egybehangzó ajánlása szerint nagyjából hét és kilenc éves kor között érdemes elkezdeni az ismerkedést a sportággal.

Persze már egészen kicsi korban is érdemes sokat labdázni a gyermekünkkel, fejleszteni a kézügyességet, a labdaérzéket, ez ugyanis nemcsak a fallabdában, de bármelyik más labdás sportágban hasznára válhat majd.

A többség nem profi fallabdázónak készül, legfeljebb hobbiszinten ütögeti a labdát, ám a squashnak így is rengeteg jótékony hatása van. Amellett, hogy szinte minden izomcsoportot megmozgat, kiválóan fejleszti a koncentrációt és az állóképességet – gyerekkorban pedig fokozottan érvényesül ez a hatás.

A megfelelő terem és edző megtalálása aligha jelenthet akadályt, elvégre már több mint 250 terem van Magyarországon.

Mint minden sportra vagy szabadidős tevékenységre, a fallabda űzésére is áldozni kell.

Az általában heti kétszeri csoportos foglalkozás havonta tíz-tizenötezer forintos költséget jelent, és bár sokaknak ez is jelentős kiadás, hosszú távon kifizetődik, ha a gyermekünk rendszeresen sportol, főleg, ha szívesen is csinálja.

A tehetősebbek (és elszántabbak) persze egyéni oktatót is biztosíthatnak gyermeküknek, ez azonban már alkalmanként körülbelül 5-6 ezer forintba, vagyis havi szinten, heti két alkalommal számolva nagyjából 40-50 ezer forintba kerül.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.