Chyna, a férfiakat legyőző pankrátornő

Korábbi sorozatunkban bemutattuk a Mr. Olympia győzteseit, most tíz testépítő fitneszmodell következik. A második részben a híres-hírhedt Joan Marie Laurerrel ismerkedhetünk meg.

Sorozatunk első részében bemutatott Okszana Grisina szépségével mindenkit levett a lábáról, de második epizódunk hőse, Joan Marie Laurer inkább a nyers erejével hódított, s bár nem a klasszikus fitneszmodellvonalat követi, helyet követelt magának az összeállításban, mert testi képességeit kamatoztatva jutott el a csúcsra – több fronton is.

 

 

Ha esetleg valakinek a Joan Marie Laurer név nem mond semmit, használjuk inkább a becenevét, amiért később perre is ment. Chynaként talán többen ismerik a 46 esztendős korában elhunyt hölgyet.

Testépítőként is próbálkozott, de 178 centiméteres és 82 kilogrammos robusztus alkatával eltért a többi versenyzőtől, ezért hiába indult több New York-i és környékbeli viadalon, rendre az utolsó helyen végzett. Így aztán a birkózással kezdett foglalkozni, amelyben kivételes izomzatát remekül kamatoztathatta, első versenyén, 1995-ben egy női ruhába öltözött férfi ellen lépett a szőnyegre. Birkózókarrierje végül a pankrációban teljesedett ki, bár eleinte a WWF (World Wrestling Federation) vezetői is fenntartásokkal fogadták, mondván, a nézőket nem érdekli, hogy egy nő legyőzi a férfiakat – végül 1997-ben mégis bemutatkozhatott a sorozatban.

 

 

Chyna a női pankrátorok úttörője volt, hatalmas sztár, aki bajnoki címeket szerzett. Mégis, 2001 végén elhagyta a szervezetet, mert úgy érezte, nem kap elegendő anyagi megbecsülést.

A Chyna művésznevet viszont egy ideig nem használhatta, mivel annak jogai a WWF-nél maradtak, ezért a japán bajnokságban eredeti nevén szerepelt, ugyanakkor 2007-re megkapta a hivatalos engedélyt a névváltoztatásra. Élete nemcsak felnőttként, hanem gyermekként is kalandosra sikerült, sőt, talán a fiatalon elszenvedett családi és iskolai traumák (zűrös szülői háttér, drogügyek, zaklatás) is meghatározták életét. Még WWF-es karrierje alatt megmutatta bájait a Playboyban, megírta önéletrajzi könyvét is, amely felkerült a New York Times bestsellerlistájára.

Egyébiránt a Playboy csak az első lépés volt az erotika világa felé, a speciálisan küzdősportokat űző hölgyeknek gyártott mellimplantátumokkal rendelkező Chyna a pornóiparba is belekóstolt, drogproblémái voltak, több reality show-ban is szerepelt, sőt kisebb filmszerepeket is kapott.

 

Férjet mindkétszer a pankráció világából választott magának, első házassága négy, a második három évig tartott, a valóságshow-kat követően pedig 2011-ben néhány versenyre még visszatért, majd 41 esztendősen végleg befejezte a birkózást. Utolsó éveiben Japánban adott angol nyelvórákat, majd tagja lett az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza nevű mormon szervezetnek.

Kaliforniába költözött, és 2016 áprilisában gyógyszer-túladagolásban ott is hunyt el. Halálát követően bekerült a WWF Hírességek Csarnokába.

„Nem gondoltam, hogy ez megtörténhet, de megérdemelte ezt az elismerést, és sajnálom, hogy nem élhette meg, de biztos vagyok benne, hogy fentről mosolyog ránk” – nyilatkozta a beiktatást követően Janet LaQue, Chyna édesanyja, akivel a viharos évek után rendezte kapcsolatát.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Még, hogy nem lehet hegynek felfele snowboardozni – csak helikopter kell hozzá!
Az Országos Kéktúra útvonalát is érinti a decemberben átadott Bátor tanösvény
Korok Fatima célja uszony nélküli kategóriában a 74 méteres mélység elérése
Maráz Zsuzsanna: a hosszú távok hőse, aki nem is akart ultrafutó lenni
Bódis Tamás mellett gyorsabb, hatékonyabb és szebb lett a futása

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Sziklamászóból lett bázisugró lőtte a múlt év legmenőbb szelfijét
Az oroszok annyira kemények, hogy néha fürdőruhában síelnek Szibériában

Hegymászás

Véget ért az Eseményhorizont: Klein Dávid és Suhajda Szilárd külön folytatja
Gyorsmászás a Dhaulagirin, viszontagságok a Kazbegen és a Csomolungmán
Expedíció a Tofana di Rozes déli falának első megmászása után százhúsz évvel

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Vidám téli vakáció a család minden tagjának Ausztria déli tartományában
Varázslatos téli élmények Karintiában, az Alpok vonulatainak déli oldalán
Az osztrák Grand Canyon és más elképesztően szép kirándulóhelyek
Az osztrák Grand Canyon és más szépségek
Kiterjesztett szabályozás síelőknek

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.