Chyna, a férfiakat legyőző pankrátornő

Korábbi sorozatunkban bemutattuk a Mr. Olympia győzteseit, most tíz testépítő fitneszmodell következik. A második részben a híres-hírhedt Joan Marie Laurerrel ismerkedhetünk meg.

Sorozatunk első részében bemutatott Okszana Grisina szépségével mindenkit levett a lábáról, de második epizódunk hőse, Joan Marie Laurer inkább a nyers erejével hódított, s bár nem a klasszikus fitneszmodellvonalat követi, helyet követelt magának az összeállításban, mert testi képességeit kamatoztatva jutott el a csúcsra – több fronton is.

 

 

Ha esetleg valakinek a Joan Marie Laurer név nem mond semmit, használjuk inkább a becenevét, amiért később perre is ment. Chynaként talán többen ismerik a 46 esztendős korában elhunyt hölgyet.

Testépítőként is próbálkozott, de 178 centiméteres és 82 kilogrammos robusztus alkatával eltért a többi versenyzőtől, ezért hiába indult több New York-i és környékbeli viadalon, rendre az utolsó helyen végzett. Így aztán a birkózással kezdett foglalkozni, amelyben kivételes izomzatát remekül kamatoztathatta, első versenyén, 1995-ben egy női ruhába öltözött férfi ellen lépett a szőnyegre. Birkózókarrierje végül a pankrációban teljesedett ki, bár eleinte a WWF (World Wrestling Federation) vezetői is fenntartásokkal fogadták, mondván, a nézőket nem érdekli, hogy egy nő legyőzi a férfiakat – végül 1997-ben mégis bemutatkozhatott a sorozatban.

 

 

Chyna a női pankrátorok úttörője volt, hatalmas sztár, aki bajnoki címeket szerzett. Mégis, 2001 végén elhagyta a szervezetet, mert úgy érezte, nem kap elegendő anyagi megbecsülést.

A Chyna művésznevet viszont egy ideig nem használhatta, mivel annak jogai a WWF-nél maradtak, ezért a japán bajnokságban eredeti nevén szerepelt, ugyanakkor 2007-re megkapta a hivatalos engedélyt a névváltoztatásra. Élete nemcsak felnőttként, hanem gyermekként is kalandosra sikerült, sőt, talán a fiatalon elszenvedett családi és iskolai traumák (zűrös szülői háttér, drogügyek, zaklatás) is meghatározták életét. Még WWF-es karrierje alatt megmutatta bájait a Playboyban, megírta önéletrajzi könyvét is, amely felkerült a New York Times bestsellerlistájára.

Egyébiránt a Playboy csak az első lépés volt az erotika világa felé, a speciálisan küzdősportokat űző hölgyeknek gyártott mellimplantátumokkal rendelkező Chyna a pornóiparba is belekóstolt, drogproblémái voltak, több reality show-ban is szerepelt, sőt kisebb filmszerepeket is kapott.

 

Férjet mindkétszer a pankráció világából választott magának, első házassága négy, a második három évig tartott, a valóságshow-kat követően pedig 2011-ben néhány versenyre még visszatért, majd 41 esztendősen végleg befejezte a birkózást. Utolsó éveiben Japánban adott angol nyelvórákat, majd tagja lett az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza nevű mormon szervezetnek.

Kaliforniába költözött, és 2016 áprilisában gyógyszer-túladagolásban ott is hunyt el. Halálát követően bekerült a WWF Hírességek Csarnokába.

„Nem gondoltam, hogy ez megtörténhet, de megérdemelte ezt az elismerést, és sajnálom, hogy nem élhette meg, de biztos vagyok benne, hogy fentről mosolyog ránk” – nyilatkozta a beiktatást követően Janet LaQue, Chyna édesanyja, akivel a viharos évek után rendezte kapcsolatát.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A testépítő naponta egyszer egyen! – Kali Muscle új élete börtön és szívműtét után
Az eltökélt nő kihívása: három hónap alatt megmászni mind a 14 nyolcezres hegyet
A várólistáról a világbajnokságra – Kovács-Garami Katalin is indul a maratonon
A durva sziklalabirintus – csak igazi profiknak ajánlott útvonal!
A legjobb ultrafutó titka: öt kemény edzés a világcsúcsokért

Videók

Mit tegyen az, aki imádja a kajakot, de elege van a vízből? Irány a dűnék!
Túra közben egy kötélen egyensúlyozva megnézték, mi van a vízesés tetején
Ha nincs víz, jó a hó is: magashegyi kajakverseny vagy extrém roncsderbi?

Hegymászás

Varga Csaba a világ kilencedik legmagasabb hegycsúcsára, a Nanga Parbatra indul
Csak múltja vagy jövője is van a magyar himalájai hegymászásnak?
Versengés a Mount Everesten, a rekordtartó serpa már 28 csúcshódításnál jár

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?
Karintiában télen is lehet ötvözni a luxust a kempingezéssel
11 jó ok arra, hogy Karintiába utazzunk
A legjobb módja az adventi várakozásnak

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.