Csak okosan az Instagrammal!

Manapság számos forrásból tájékozódhatunk arról, hogyan éljünk egészségesen. A népszerű platformok egyike az Instagram, ám nem mindegy, kitől fogadunk el fitnesztanácsokat.

 

Csupasport-magazin: Gajdos Tamás, a mozgás szerelmese

Ha Szerencsekerék, akkor Gajdos Tamás. Ha futás, triatlon, egészséges életmód, hatvan fölötti mindennapos sportolás, akkor is Gajdos Tamás. Bizony, nem írtuk el: hatvan fölötti!

Erről, és persze sok minden egyéb szabadidős érdekességről írunk a Csupasport magazin első számában, amely március 10-én jelenik meg! A 100 oldalas magazinon kívül olvasóink kapnak egy 16 oldalas versenyeredményes mellékletet is.

Amióta az Instagram létezik, boldog-boldogtalan osztja meg képeit, és ad tanácsokat az egészséges életmóddal és a rendszeres testmozgással kapcsolatban. Bár a közösségi média fontos szerepet játszik a különböző edzésmódszerek és mozgásformák népszerűsítésében, nem mindegy, kitől fogadunk el útmutatást.

A népszerű közösségi oldalakat ugyanis önjelölt influenszerek milliói lepték el, megnehezítve ezzel a tájékozódni kívánók dolgát. Sokan amiatt döntenek az influenszerkedés mellett, mert vonzó az alakjuk, izmos, kerek a fenekük, vagy szépen kidolgozott a felsőtestük, és ettől azt gondolják, a szavuk is hitelessé válik.

A szakemberek azonban azt javasolják, ne dőljünk be az ilyeneknek. Tanuljunk meg különbséget tenni az izmos, szelfizős cicababák, kigyúrt „kirakatpasik” és a szavahihető, tudományos alapon nyugvó tanácsokat megosztó szereplők között! Persze nem (csak) ezen múlik, milyen izmokat építünk magunknak, ám ha megtanuljuk kiszűrni a megtévesztő influenszereket, érezni fogjuk a minőségi különbséget.

Luke Worthington, Tally Rye, Jorday Syatt – három személyi edző, három különböző, érdekes paradigma. Ne féljünk, bennük nyugodtan megbízhatunk – feltéve, ha tudunk angolul!


Luke Worthington (57 600 Instagram-követő)

Az evezős ergométer korábbi világcsúcstartója, a rögbiligában szereplő Harlequins egykori játékosa – többek között – olyan sztárok mellett vállalt munkát személyi edzőként, mint Mesut Özil, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal jelenlegi középpályása, David Haye, a korábbi cirkáló- és nehézsúlyú világbajnok ökölvívó vagy a modell Winnie Harlow, aki több alkalommal is szerepelt már az Elle magazin címoldalán.

A sporttudományi képzettséggel rendelkező edző a szakma egyik legelismertebb és leghitelesebb hozzáértője, aki rendszeresen publikál, volt élsportolóként pedig mindent tud az emberi testről.

Filozófiája rém egyszerű: a sportember bennünk rejlik, és csak rajtunk múlik, mit hozunk ki belőle. A lényeg, hogy megismerjük a képességeinket, és aszerint formáljuk a testünket.


Tally Rye (97 700 Instagram-követő)

A személyi és csoportos edzőként is tevékenykedő Tally meggyőződése, hogy el kell fogadnunk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a korábbi táncosnőnek – első ránézésre – van némi súlyfeleslege.

Szerinte az egészséges életmód és a megfelelő edzettségi állapot nem arról szól, hogy csontvékonyra fogyasztjuk magunkat, hanem arról, hogy megbékélünk a testünkkel és az adottságainkkal. Ahogyan ő fogalmaz: „Akkor jó a mozgás, ha azért végezzük, mert szeretjük a testünket, és nem pedig azért, mert büntetni akarjuk.”


Jorday Syatt (611 000 Instagram-követő)

Az ötszörös erőemelő-világbajnok, egészség- és viselkedéstudományi alapdiplomával rendelkező Jordan a legelismertebb edzők egyike a szakmában. Nemcsak hozzáértése, hanem kedvessége és motivációs képessége miatt is kedvelik. Az a fajta, aki minden rajongói kérdésre válaszol, és büszkén hirdeti: ha kitartóak vagyunk, semmit sem ronthatunk el. Minden erejével igyekszik eloszlatni azt az egészséges életmóddal kapcsolatos mítoszt, miszerint a fittség csak szenvedés árán, bonyolult módon szerezhető meg.

„Bukásra ítélt, aki nap mint nap rááll a mérlegre, és ha az előző naphoz képest nem fogyott, netán hízott is egy kicsit, feszélyezve érzi magát. Ne ez legyen a sikerkritériumunk! A hónap végén nézzük meg, sikerült-e valamennyit fogynunk, és ha nem, akkor se keseredjünk el, folytassuk a megkezdett utat, a kitartás és a következetesség előbb-utóbb eredményre vezet” – fogalmazott a vele készült interjúban.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Fesztivál Csongrádon – családias hangulat, jó szervezés
Több százan vettek részt a háromnapos Csömöri Bringafesztiválon
A szembeszél és a szintkülönbség sem törte meg a lendületét Kassától Miskolcig
Azt hitte, nem bírja végig, és még őt magát is meglepte, hogy folytatni tudta
Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.