Erőt merítettek a bántalmazásból, és látványosan kigyúrták magukat

Nemrég két olyan fiatalról jelent meg cikk, akiket kiskamaszként állandóan bántottak törékeny, gyenge testalkatuk miatt, de az ő példájuk is bizonyítja, hogy kellő elszántsággal és kitartással bárki kigyúrhatja magát.

Sajnos, ha valakit rendszeresen piszkálnak, kritizálnak és gúnyolnak az iskolában, az hajlamos még jobban befelé fordulni, aminek hosszú távon súlyos pszichés következményei lehetnek. Ennél jóval szerencsésebb eset, amikor valaki ebből merít erőt, stílusos választ adva így az őt bántó, rosszindulatú társainak. Nemrég két ilyen fiatalról írtak a brit lapok, és az ő példájuk is bizonyítja, hogy kellő elszántsággal szinte bárki látványosan kigyúrhatja magát, és sportossá, vonzóvá teheti a külsejét.

Az egyikük Ilija Cikov, akinek a családja tizenkét évesen költözött Bulgáriából Bristolba, ám annyira szegények voltak, hogy a kiskamasz Cikov az iskolában titokban szendvicseket árult. Igen ám, de ő nem nagyon evett, és annyira lefogyott, hogy társai állandóan bántották törékeny, vékony alkata miatt.

Tizenhárom éves korától három éven át piszkálták, s amikor már elege lett az őt ért bántásokból, elkezdett keményen kondizni. A most huszonnégy éves fiatal képei magukért beszélnek.

„A fájdalom sokszor nagyon motiválóan hat az emberre, és óriási energiát lehet meríteni belőle – mondta a ladbible.com-nak. – Annyi sérelem ért, hogy eldöntöttem, változtatok magamon. Aztán lementem a terembe, és azóta, hogy először ott voltam, nincs megállás.”

Hozzátette, hogy az édesapja 2021 novemberében elhunyt, így most még többet próbál segíteni az édesanyjának, ami extra motivációt ad neki. Hasonló a huszonkilenc éves Harvey Lindsay története is, őt is éveken át bántalmazták az iskolában, amikor eldöntötte, hogy kigyúrja magát.

„Nem telt el úgy nap, hogy ne ütöttek vagy rúgtak volna meg. A legrosszabb az volt, amikor az egyik bántalmazásról felkerült egy videó a Facebookra, én pedig buta módon elolvastam a bántó hozzászólásokat, és még mélyebbre kerültem. Hat hónappal azután, hogy otthagytam az iskolát, depressziós lettem, de az orvos csak antidepresszánsokat írt fel, és nem javasolt semmi olyat, ami kihúzott volna a gödörből. Ezért döntöttem úgy, hogy elkezdek edzeni, mert az napi szinten eltereli a gondolataimat, és tudtam, hogy a külsőmön is változtatni kell” – idézte őt a Daily Star.

Beszédes, hogy amikor 2012 karácsonyán tömegnövelőt kért a családjától, kinevették őt, mondván, csak az idejét vesztegeti, sohasem épít látványos izomtömeget. A képei neki is árulkodóak, ma már senki nem mondaná meg, hogy egykor ő volt a gyenge srác a suliban.

„Ez az egyik legjobb dolog, ami történt velem. Megnőtt az önbizalmam, az edzés lefoglalt és aktív lettem. Az emberek is sokkal komolyabban vesznek, jobban tisztelnek, és az egész életemre nagy hatással volt a sport.

Naponta szedek vitaminokat, sok szénhidrátot és fehérjét fogyasztok, illetve legalább heti négyszer edzek. A karrieremre és a mentális állapotomra is jó hatással volt az edzés. Tudom, hogy sok gyerek van abban a helyzetben, amiben én voltam tíz évvel ezelőtt, ezért próbálok nekik segíteni, hogy kimásszanak ebből a sötét veremből” – tette hozzá.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Akadályfutás – télen akár mínusz tíz fokban is
Peák Barnabás: Rossz volt az idei év, jövőre remélem szerencsésebb leszek
Világbajnoki címek, rekordok, kerékpáros-baleset – ilyen volt Brown Viktória éve
Még mindig nem hordanak elegen bukósisakot
Garantált a minőségi edzés az első személyzet nélküli, automata teremben

Videók

Kényelmes, de ijesztő: így alszanak a sziklamászók a semmi fölött
Hullámvasút az erdő közepén – így is lehet a természetben bringázni
Őrült via ferrata – felfelé gyalog, lefelé bringával

Hegymászás

„A hegymászás egyenlő a szabadsággal” – vallja a hegyek öntörvényű zsenije
A legendás serpa, aki huszonegyszer járt a világ tetején
Lengyel Ferenc szólómászásban feljutott az Ama Dablam csúcsára!

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.