Három személyi edző, akit érdemes követni az Instagramon

Manapság számos forrásból tájékozódhatunk arról, hogyan éljünk egészségesen. A népszerű platformok egyike az Instagram, ám nem mindegy, kitől fogadunk el fitnesztanácsokat.

Amióta az Instagram létezik, boldog-boldogtalan osztja meg képeit, és ad tanácsokat az egészséges életmóddal és a rendszeres testmozgással kapcsolatban. Bár a közösségi média fontos szerepet játszik a különböző edzésmódszerek és mozgásformák népszerűsítésében, nem mindegy, kitől fogadunk el útmutatást.

A népszerű közösségi oldalakat ugyanis önjelölt influenszerek milliói lepték el, megnehezítve a tájékozódni kívánók dolgát. Sokan amiatt döntenek az influenszerkedés mellett, mert vonzó az alakjuk, izmos, kerek a fenekük, vagy szépen kidolgozott a felsőtestük, és ettől azt gondolják, a szavuk is hitelessé válik.

A szakemberek azonban azt javasolják, ne dőljünk be az ilyeneknek. Tanuljunk meg különbséget tenni az izmos, szelfizős cicababák, kigyúrt „kirakatpasik” és a szavahihető, tudományos alapon nyugvó tanácsokat megosztó szereplők között! Persze nem (csak) ezen múlik, milyen izmokat építünk magunknak, ám ha megtanuljuk kiszűrni a megtévesztő influenszereket, érezni fogjuk a minőségi különbséget.

Luke Worthington, Tally Rye, Jorday Syatt – három személyi edző, három különböző, érdekes paradigma. Ne féljünk, bennük nyugodtan megbízhatunk – feltéve, hogy tudunk angolul!


Luke Worthington (62 800 Instagram-követő)

Az evezős ergométer korábbi világcsúcstartója, a rögbiligában szereplő Harlequins egykori játékosa többek között olyan sztárok mellett vállalt munkát személyi edzőként, mint Mesut Özil, a Real Madrid és az Arsenal volt középpályása, David Haye, a korábbi cirkáló- és nehézsúlyú világbajnok ökölvívó vagy a modell Winnie Harlow, aki több alkalommal is szerepelt az Elle magazin címoldalán.

A sporttudományi képzettséggel rendelkező edző a szakma egyik legelismertebb és leghitelesebb hozzáértője, aki rendszeresen publikál, volt élsportolóként pedig mindent tud az emberi testről.

Az elgondolása rém egyszerű: a sportember bennünk rejlik, és csak rajtunk múlik, mit hozunk ki belőle. A lényeg, hogy megismerjük a képességeinket, és aszerint formáljuk a testünket.


Tally Rye (131 000 Instagram-követő)

A személyi és csoportos edzőként is tevékenykedő Tally meggyőződése, hogy el kell fogadnunk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a korábbi táncosnőnek van némi súlyfeleslege.

Szerinte az egészséges életmód és a megfelelő edzettségi állapot nem egyenlő azzal, hogy csontvékonyra fogyasztjuk magunkat, az a lényeg, hogy megbékéljünk a testünkkel és az adottságainkkal. Ahogyan ő fogalmaz: „Akkor jó a mozgás, ha azért végezzük, mert szeretjük a testünket, nem azért, mert büntetni akarjuk.”


Jordan Syatt (845 000 Instagram-követő)

Az ötszörös erőemelő-világbajnok, egészség- és viselkedéstudományi alapdiplomával rendelkező Jordan a legelismertebb edzők egyike a szakmában. Nemcsak hozzáértése, hanem kedvessége és motivációs képessége miatt is kedvelik. Minden rajongói kérdésre válaszol, és büszkén hirdeti: ha kitartóak vagyunk, semmit sem ronthatunk el. Minden erejével igyekszik eloszlatni azt az egészséges életmóddal kapcsolatos mítoszt, miszerint a fittség csak szenvedés árán, bonyolult módon szerezhető meg.

„Bukásra van ítélve, aki nap mint nap rááll a mérlegre, és ha az előző naphoz képest nem fogyott, netán hízott is egy kicsit, feszélyezve érzi magát. Ne ez legyen a kritériumunk! A hónap végén nézzük meg, sikerült-e valamennyit fogynunk, és ha nem, akkor se keseredjünk el, folytassuk a megkezdett utat, a kitartás és a következetesség előbb-utóbb eredményre vezet” – fogalmazott a vele készült interjúban.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az Ultra-Trail Hungary győztesének az újabb nagy kihívás a Mont Blanc-futás
Edzés a füles ágyúgolyóval: hatékony, de veszélyes is lehet
Hatszor nyert Mr. Olympiát, de azt mondja, a sok edzésnek semmi értelme
BMX: célkeresztben az Európa-bajnokság és az olimpia
Három gyakorlat, amely kötelező a megfelelő bemelegítéshez

Videók

Mit tegyen az, aki imádja a kajakot, de elege van a vízből? Irány a dűnék!
Túra közben egy kötélen egyensúlyozva megnézték, mi van a vízesés tetején
Ha nincs víz, jó a hó is: magashegyi kajakverseny vagy extrém roncsderbi?

Hegymászás

Csak múltja vagy jövője is van a magyar himalájai hegymászásnak?
Versengés a Mount Everesten, a rekordtartó serpa már 28 csúcshódításnál jár
Egy tragédia margójára: a hegymászókat nem megérteni kell, hanem elfogadni

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?
Karintiában télen is lehet ötvözni a luxust a kempingezéssel
11 jó ok arra, hogy Karintiába utazzunk
A legjobb módja az adventi várakozásnak

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.