A Mr. Olympia legfiatalabb magyar női versenyzőjének céljai: kvalifikáció és diploma

Molnár Zsófia kétszer is sporttörténelmet írt. Először akkor, amikor egy szezonban egymás után háromszor kvalifikált a Mr. Olympiára, majd amikor ugyanebben az évben a legfiatalabb magyar női versenyzőként indult a világ legrangosabb testépítőversenyén.

 

A szakma, a rajongók, de még a vetélytársai is elismerően tapsoltak a sikerei láttán. Milyen érzés volt ott állni Orlandóban, a világ legkiválóbb testépítői között?
Fantasztikus élmény volt, nem tudnám összehasonlítani más versenyekkel, hiszen ez egyedülálló alkalom volt, ahol minden versenyző bajnokként állt színpadra – válaszolta a Csupasportnak Molnár Zsófia. – Ugyanis a kvalifikációs követelmény alapján csak azok kerülhetnek be ebbe a mezőnybe, akik profi versenyt nyertek, ami már önmagában is óriási teljesítmény. Negyvenkilencen voltunk a színpadon, ami azt jelenti, hogy negyvenkilenc indulóból mindenki tökéletes formában volt, és gyakorlatilag alig látható, hajszálnyi különbségek alapján hozta meg a döntését a zsűri. Érdekesség, hogy a Bikini Olympia csak az első tizenöt versenyzőt emeli ki, minden mögöttük lévő versenyző a tizenhatodik helyet kapja, köztük voltam én is.

Milyen visszajelzést kapott a zsűritől?

A póz, a „stage look” megfelelt, de még építenem kell az izomzatomat. Nem emelték ki külön például a váll-, a kar- vagy a farizmot, ezért most minden területet szeretnék formálni. Véleményem szerint összességében ez egy jó visszajelzés, amely segít abban is, hogy milyen formával álljak színpadra a következő szezonban.

Világversenyről beszélünk, amelyet több millió ember figyelt egyszerre. Milyen tapasztalatai vannak a szervezéssel kapcsolatban?

A versenyt egyébként Olympia Weekendnek is nevezik, ami négy napot foglal magába, és amelynek az elején mi, indulók egy hivatalos útmutató szerint jelentünk meg a helyszínen. Majd egy különálló hotelben szállásoltak el minket, így a nagy nap előtt már együtt voltam a versenytársakkal, köztük olyanokkal is, akikkel évek óta követjük egymás pályáját a közösségi médiában, és végre személyesen találkozhattunk. Ezt követte egy sajtótájékoztató, majd elkezdődött a pro meeting, ahol minden részletről tájékoztattak minket: mikorra kell a versenyhelyszínre érkezni, hol lesz a barnítás stb. Ezt követően kiosztották a sorszámokat és elkészültek a fotók. De itt még nincsen vége, hiszen a Meet The Olympians csak ezek után következett, ahol a rajongók személyesen találkozhattak velünk. Nagyon megható volt, hogy többen is odajöttek hozzám, egy fiatal lány például aláírást kért tőlem a pólójára. Igazán megtisztelő volt, és ezen a ponton éreztem úgy, hogy valóban egy új világba csöppentem. Végül, a negyedik napon kezdetét vette a verseny.

Milyen a kapcsolata a versenytársakkal?

A legtöbbjüket személyesen ismerem, jó kapcsolatban vagyunk, de nem mondhatom azt, hogy különösebben közel állunk egymáshoz. Habár tény, hogy a profi versenyzőkkel az elmúlt években jól összekovácsolódtunk, hiszen együtt utazunk a versenyekre, egymás mellett készülünk a sorsdöntő fellépésekre, és később is együtt örülünk egymás sikereinek. A Mr. Olympia versenyzőivel szintén jól megértettük egymást, nem volt ellenségeskedés vagy szakmai irigység, elvégre itt már mindenki győztes.

Hetek teltek el a verseny óta, a Mr. Olympia után megismerhette Amerikát: az utazás maga volt a pihenés, vagy az igazi lazítás most következik?

Az éves felkészülésem végén vagyok, amely kilenc hónapot jelent. Egyedül nyáron tartottam egy rövid, kéthetes szünetet, de csak a diéta terén, vagyis két hétre tudatosan eltértem a szigorú táplálkozástól, egyébként minden egyes napon az őszi versenyszezonra készültem, köztük a Bikini Olympiára. Az ezt megelőző budapesti FitParádé és a Poland Muscle Show Pro egyfajta bemelegítés volt. Mind a két alkalommal a második helyen végeztem, ami újabb visszajelzést adott, mert az a versenyző, aki mindkét alkalommal első lett, korábban messze leelőzött. Idén pedig fej fej mellett versenyeztünk, vagyis fejlődtem. Ezek után valóban rám fért a pihenés, viszont a napokban újrakezdtem a súlyzós edzéseket. A kérdésre válaszolva: a lazításon már túl vagyok, szeretnék jövőre újra színpadra állni és megszerezni a 2024-es Mr. Olympia-kvalifikációt.

Meg sem áll a tavaszi versenyszezonig?

Most két cél lebeg a szemem előtt: a kvalifikáció és a diploma, ugyanis a közeljövőben fogom befejezni a felsőfokú tanulmányaimat. Ezzel párhuzamosan egy új online vállalkozásba is belevágok, ami szintén a fitnesszel kapcsolatos, valamint személyi edzőként és pózoktatóként dolgozom, miközben minden vendégnek szeretnék olyan profi szolgáltatást nyújtani, amit magamtól elvárok. Vagyis a tanulást, a munkát, a magánéletet és a versenyfelkészülést összehangolva folytatom.

Fotók: Pro Fitness Photos

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A Késely családban mindenki rendszeresen mozog és nagy terveket sző
Ne rángassuk a súlyokat! – egyedül építette fel magát a nulláról a vb-címekig
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Molnár Péter nem zárja ki, hogy valaha visszatér a versenyzéshez
Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.