Garantált a minőségi edzés az első személyzet nélküli, automata teremben

Igazi különlegesség, 0-24 óráig nyitva lévő, okos felügyeleti rendszerekkel üzemelő konditerem nyitott meg Budapesten. A terem tulajdonosával, Jávorkai Krisztiánnal beszélgettünk.

Honnan jött az ötlet az éjjel-nappal nyitva tartó, a helyszíni személyzetet informatikai rendszerrel helyettesítő konditerem, a Chrisfit Gym megnyitásához?

Mivel mindig szerettem volna különleges termet nyitni, tehát abszolút szerelemprojektként született meg – válaszolta a Csupasportnak a terem tulajdonosa, Jávorkai Krisztián. – Önmagában már a helyválasztást is az érzelmeim vezérelték, hiszen én magam is Gazdagréten születtem, és ma is itt élek a környéken. Egyrész az álmomat szerettem volna megvalósítani, másrészt adni a helyieknek egy egyedülálló, kompromisszummentes szolgáltatást.

Mit kell érteni kompromisszummentes alatt?

Vegyük például a gépeket. A dedikált crossfit-termet nem számolva több mint 85 munkaállomás található a tágas térben, amelyet tudatosan válogattam össze a legmodernebb, leghatékonyabb edzőgépekből. Olyan teljes körű eszközparkot akartunk létrehozni, amely minden igényt lefed, és amellett hogy kiszolgálja a profibb közönséget, a kezdőknek is megfelelő.

Saját hibámból tudom, hogy a tapasztalatlan, amatőr sportolóknak milyen kockázatot jelentenek az edzőteremek, és hogy milyen minőségi különbséget jelenthet ezek elkerüléséhez és a fejlődés maximalizáláshoz a gondosan válogatott gépek garmadája.

Az energiaválság miatt ma kevesebb 0-24 órás terem üzemel. Miért pont ilyet adott át, ráadásul személyzet nélkül?

Alapvető cél volt, hogy ide bármikor beléphessenek az emberek. Fontos filozófiánk, hogy a terem a vendégekért van, ezért hosszú évek óta figyeltük az edzőterem-látogatási szokásokat, sokat beszélgettünk különböző emberekkel, legyen szó irodai alkalmazottakról, kismamákról, fiatal szülőkről vagy egyetemistákról. Világosan kirajzolódott, hogy mindenkinek máskor van lehetősége mozogni, így egyértelművé vált az irány. Non-stop működésre van szükség, hogy biztosítsuk azt a rugalmasságot, ami a vendégeink edzéséhez és fejlődéséhez kell. Hasonló felismerés volt az is, hogy sok vendégünk számára az edzés minőségi énidő, azaz gyakorlatilag a kikapcsolódásuk forrása. Ezt nagyon komolyan vettük, ezért a terembe járás minden aspektusát igyekeztük újragondolni, a nyitvatartási idő kérdése mellett a belépési folyamaton át egészen az átöltözés élményéig.

Ezért lett automata beléptető rendszer és privát prémiumöltöző, ahol saját zuhanyzóval, nyugodtan lehet készülődni.

Így az is élményt kap nálunk, aki közösségben szeret edzeni, de az is, aki az egész nap után senkihez sem akar már szólni csak befelé figyelni.

A terembe belépve nem látni kiszolgálópultot. Mi alapján fejlesztettétek ki az önműködő rendszert?

Alapvetően közel áll hozzám az IT-terület, nyitott vagyok a technológiai újításokra, illetve végzettségemet tekintve közgazdász vagyok, dolgozom is a szakmámban. Ezenkívül az IWI Nemzetközi Fitnesziskolánál szereztem edzői képesítést is. Mindezeket ötvözve építettük fel ezt az okos edzőtermet. Az üzleti terv elkészítése során tudtuk, hogy a lehető legnagyobb kényelmet akarjuk a vendégeknek, és erre az automatizálás volt a legjobb megoldás. Az összes szolgáltatáshoz csak egy telefon kell, amin keresztül vásárolhatunk, illetve be- és kiléphetünk a teremből. Nincs kulcs, nincs kártya, nincs semmi, amivel bajlódni kell.

A felügyeleti és kamerarendszernek köszönhetően pedig azonnal tudunk reagálni minden kockázati tényezőre.

Mondok egy elméleti példát: ha egy vendég adott ideig nem lép ki a teremből vagy más adatból arra következtet a rendszer, hogy valami nem stimmel, azonnal riasztást kapunk, így tudunk cselekedni. Ez egyébként üzleti szempontból is nagyon hasznos, hiszen további eredményeket kapunk a teremhasználati szokásokról, amit fel tudunk használni a fejlesztésekhez.

Ez azt jelenti, hogy a háttérben mégiscsak van személyzet.

Igen. Mindent felügyelünk távolról, de hiszem, hogy akkor lehet a legjobban megérteni a vendégeket, ha közel vagyunk hozzájuk. Mivel edzők vagyunk, és mi is itt edzünk, szinte mindig testközelből látjuk a történéseket, és már azelőtt tudunk cselekedni, hogy a vendégnek gondja akadna. Meglepő volt, de az eddigi tapasztalatok alapján sokkal kevesebb esetről beszélhetünk, mint amennyit a nyitás előtt prognosztizáltam. A kliensek egyik első kérdése az szokott lenni, hogy milyen rizikófaktorokat tartogat az okos edzőterem és mennyire bonyolult mindez. Erre azt szoktam mondani, hogy ki kell próbálni. A használat magától értetődő és mérhetetlenül egyszerű, a biztonság és a felügyelet pedig minimum vetekszik egy hagyományos teremmel, de talán még felül is múlja.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A görögországi versenyek motiválják igazán
Nem rendezik meg többet az Authentic Phidippides Runt
Mindent megtesz, hogy bekerüljön a 24 órás válogatottba
Fighters’ Run Budapesttől kőhajításnyira áprilisban
Ötven és száz kilométeres versenyt is megnyert már az idén

Videók

Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között
A kötélen egyensúlyozás csúcsa, amikor csak egy hiba választ el a biztos haláltól
Te meddig tudsz dekázni? Ő a Mount Everestig!

Hegymászás

Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket
Küldetéstudata volt, tudása viszont semmi: az őrült mászón a hite sem segített
Három nap és két éjszaka a halálfalban: kőzápor után magyar siker az Eigeren

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.