Miért ne írhatna verset egy testépítő? – kérdi a művészetet is kedvelő fitneszmodell

Bohus Regina olyan testépítő, aki nem csupán az edzőtermekben alkot, hanem a zongora és az íróasztal előtt is. Az erőemelő-világbajnok és bikini-(fitnesz)modell beszélt ritka hobbijáról, nem sokkal a nívós nemzetközi versenyek előtt.

Követői bázisa napról napra nagyobb. Sokan keresik azzal, hogy úgy szeretnének kinézni, mint ön. Mit reagál ezekre a kérdésekre?

Gyakran hangsúlyozom, hogy ne rám akarjanak hasonlítani, hanem önmagukra, edzett formában, mert mi vagyunk a legjobb viszonyítási pont önmagunknak – mondta Bohus Regina a Csupasportnak. – Engem is hasonlítottak másokhoz, például mondták, hogy én vagyok a kis Oczella Eszter, ami természetesen jólesett, viszont sosem volt célom, hogy úgy nézzek ki, mint valaki más. Minden testépítő mögött hosszú és kemény munka van, de nincs két egyforma út.

Mióta versenyez?

Öt éve kezdtem sportszerűen a testépítést, és öt éve volt az első versenyem is, vagyis már van tapasztalatom ezen a területen. Előtte pedig több sportágban is kipróbáltam magam, a szüleim sokat vittek különfoglalkozásokra, emlékszem, minden délután négytől este nyolcig valamilyen órán voltam: lovagoltam, akrobatikaedzésre vagy zeneiskolába jártam, viszont egyiket sem fejlesztettem profi szintre. Az edzőtermek világával tíz éve találkoztam, amikor újabb tevékenységet kerestem az energia levezetésére. Elmentem egy konditerembe, félve ugyan, de elkezdtem használni a gépeket, majd megismerkedtem a többi edzővel, végül a közösség része lettem. Innen kezdve nem volt visszaút. Eleinte erőemelő-versenyekre jártam és világbajnokságot nyertem. Ezek után váltottam egy másik sportágra, a testépítésre. Jelenleg kifejezetten a felkészülésre koncentrálok.

Milyen versenyre készül?

Legközelebb szeptember végén indulok a Fit Model World-versenyen, ami egyfajta próbaverseny lesz, hiszen ez kevésbé jelentős a nagy megméretések között. Ami ennél sokkal fontosabb, hogy októberben indulok a FitParádén a profi kártyáért. Ezt követően Lengyelországba, Romániába és Dániába készülök. Vagyis idén ősszel öt helyen versenyzek, amiből három nemzetközi lesz. Úgy érzem, hogy most jó formában vagyok, hála a kitartó, többéves munkának. Szeretnék jó helyezéseket elérni, és beleadni mindent, ameddig van rá lehetőségem, mert méltósággal akarom csinálni!

Mondjuk el, hogy a SzadiJani edzőteremben vagyunk az interjú alatt. Mindig ide jár?

Nekem nagyon fontos, hogy otthon érezzem magam abban a teremben, ahol rendszeresen edzek. A járvány csillapodása óta a párom konditermébe járok, amit a bezárás után nyitott. Nagyon büszkék vagyunk rá, hiszen sok edző jön hozzá, hogy finomítsák a technikájukat. Viszont korábban rendszeresen látogattam más termeket is.

Persze már nem esem túlzásba a cél érdekében, már nem járok éjszakai edzésre, pedig többször mentem a párommal este tíz órakor éjjel-nappali konditerembe munka után. Erre most képtelen lennék, hiszen a regenerálódásra is kell időt szánnom.

Mikor marad ideje a művészetekre?

Ez a kérdés meglepett, hiszen kevesen tudják rólam, hogy milyen komolyan érdekel az irodalom, a zene és a képzőművészet. Igaz, nagyon ritkán beszélek erről, mert félek, hogy ez nem foglalkoztat másokat, illetve kevés időm marad erre, ritkán fér bele, hogy leüljek a zongora elé, vagy hogy rajzoljak és írjak, de a művészet mindig fontos lesz számomra!

Ritka és érdekes, hogy egy testépítő a muzsika vagy a versek világában is jártas. Hogyan fér össze a sport és a művészet?

Az önkifejezés nagyon fontos számomra, aminek egyik formája a sportolás mellett a művészeti kifejezés. Nem gondolom, hogy ezeket szigorúan el kell különíteni egymástól, hiszen mindegyik én vagyok. Sőt, csalódottan láttam, hogy az Instagram követőim nem tartották olyan érdekesnek a művészeti témában készült posztjaimat, mint az edzésről készített tartalmakat. Nem értem, hogy az emberek miért fordulnak el, amikor egy sportoló más tevékenységeiről is posztol? Miért ne írhatna egy testépítő? Gyerekkoromban például író akartam lenni és jelenleg is három könyvet írok, én így dolgozom fel az életem eseményeit: rajzolással, költészettel, prózával, zenével és természetesen leginkább sportolással.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.