Németh Bálint indulhat a Mr. Olympián és meghívást kapott az Arnold Classicra

A fiatal testépítő évek óta tudatosan készült, és eredményeinek köszönhetően 2022-ben két rangos versenyen is részt vehet.

Újabb magyar profi testépítő szerzett indulási jogot a világ legnívósabb hivatásos testépítőversenyére, a Mr. Olympiára. A mindössze 25 esztendős Németh Bálint a Prague Pro megméretésen, a Men’s Physique kategóriában ért el első helyezést, és készülhet a jövő évi versenyre.

„Bár már kétezertizennyolcban megszereztem a profi kártyát, úgy éreztem, mostanra állok készen a Mr. Olympiára – mondta Németh Bálint. Az októberi, Rómában rendezett Jamamoto-kupán is jól szerepeltem, harmadik lettem, a prágai verseny előtti estén volt egy megérzésem, hogy ez akár jól is elsülhet. Külön öröm, hogy az elsőség mellett meghívtak a tavaszi Arnold Classicra is.”

Németh Bálint évek óta tudatosan készül profi karrierjére, igyekszik mindent ennek alárendelni, de már most tudja, meddig szeretne versenyezni.

 

 

„Az elmúlt három évben olyan pályafutást igyekeztem felépíteni, amelyben az infrastruktúrának is köszönhetően sikeresen megállom a helyem a profik között is. A tervem, hogy legfeljebb öt évig versenyzek, de utána sem szeretnék búcsút inteni a testépítésnek, inkább a háttérben, az üzleti részében szeretnék tevékenykedni.”

Ha a világ legjobbjai közé szeretne kerülni, kizárólag a testépítésre kell összpontosítania, és a siker érdekben testben és lélekben is a lehető legjobbat kell kihoznia magából.

„Mindent megteszek, hogy az egyéb teendőim mellett rendesen felkészüljek a versenyekre, és az erősségemet, azaz a testalkatomat kihasználva látványos eredményt érjek el a világ legjobbjai között.”

Kiemelte, hogy a későbbi sikerek érdekében külön energiát fordít saját brandjének építésére is.

Magyarok a Mr. Olympián

Ha semmi sem jön közbe, Németh Bálint lesz az első magyar, aki a Men’s Physique kategóriában részt vehet a Mr. Olympián 2022-ben. Ami a többi magyart illeti, 2020-ban két testépítőnk is kvalifikálta magát a rangos eseményre: klasszikus testépítésben Molnár Péter a 14. lett, Király László azonban betegsége miatt kénytelen volt lemondani a részvételt. Kökény Béla 2019-ben mutatta meg deltáit a 212 font (96 kilogramm) alattiak kategóriájában, s végül helyezés nélkül zárt. Balogh Robin 2016-ban szerzett jogot az indulásra a Men’s Physique kategóriában, de nem utazott el, Salamon Dia pedig – első magyarként – 2018-ban a bikini kategóriában állhatott a Mr. Olympia színpadára.

„Európai testépítőként azt vettem észre, a tengerentúliaknak rendkívül fontos, hogy lássák, mit akar elérni az ember. Ebben óriási szerep jut a kommunikációnak, az Instagramnak és a YouTube-nak, amelyekre én is nagy súlyt fektetek. Kollégáimmal igyekszünk minőségi tartalmat gyártani, és láthatóvá, »eladhatóvá« tenni magam. Ennek remélhetően később lesz hozadéka, vagyis a zsűri nem pontoz ki korán a nívósabb versenyeken.”

Tudja azonban, hogy a marketing nem minden. A tavaszi Arnold Classicig szeretne felszedni 2-2.5 kilogrammot, az őszi Mr. Olympiáig pedig további hármat, vagyis összesen ötöt. Mindezt úgy, hogy a súlygyarapodás ne befolyásolja hátrányosan testalkatát.

„Most éppen pihentetem a testem, de a márciusi Classicra rövid idő alatt kell felkészülnöm, aminek része lesz egy nyolchetes intenzív diéta is. Az Arnoldon és a Mr. Olympián is szeretnék bekerülni a legjobb tíz közé, a 2023-as Mr. Olympián pedig a legjobb hat között végezni. Úgy érzem, készen állok a kihívásra.”

Örömteli, hogy az utóbbi időben több magyar profi testépítő is kvalifikálta magát a Mr. Olympiára.

„Egyrészt mi, magyar testépítők remek testi adottságokkal rendelkezünk, hogy sikeresen felvegyük a küzdelmet a világ élvonalával. Másrészt Molnár Péter, Király László és én igyekezünk megosztani egymással a testépítésről szerzett, sok esetben tudományos hátterű tapasztalatainkat.”

Fotók: Németh Bálint/Facebook

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Schwarzenegger elárulta, szerinte hogyan élhetünk hosszú ideig
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.