Vádlizzunk brutálisat

Még messze a tavasz, de annyira azért mégsem, hogy ne lenne érdemes elkezdeni készülni a rövidnadrágok, szoknyák szezonjára. Ha szeretnénk, hogy a vádlink formásabb, izmosabb legyen, íme néhány egyszerű gyakorlat.

Tízből kilenc ember elégedetlen a vádlijával. A konditeremben sokszor mást sem hallani, hogy a felsőtest még csak-csak fejlődik, de a vádlival egyszerűen nem tudnak mit kezdeni. Hogy miért van ez? Nos, ez az egyik legmakacsabb izomzatunk, igencsak genetikafüggő. Akinek jók az adottságai, nem is tudja, milyen nagy „problémától” szabadult meg, hiszen mindenki más szenved a vádli formázásával. Ha tízből kilencen elégedetlenek a vádlijukkal, akkor ugyanez az arány igaz azokra is, akik pedig igazán hatékonyan edzik a vádlijukat.

Végezhetünk naponta öt-tízféle vádligyakorlatot is, csakhogy ezek teljesen feleslegesek. Nőknek akár kettő is elég, ám az urak is megállhatnak az alábbi három gyakorlat elvégzése után.

Első gyakorlat: Egylábas vádli állva

Jó hír, hogy csupán az erőnlét és a képzelet szab határt a magvalósításnak. Álljunk meg egy stabil tárgy, mondjuk, egy lépcső szélére úgy, hogy a sarkunk ne érjen stabil talajt a negatív szakasz alján sem. Ingázzunk fel és le úgy, hogy ne érjen le a sarkunk. Csináljunk meg így 3×20 ismétlést. Ha könnyűnek találjuk, vegyünk a kezünkbe egykezes súlyzót, a keményebbek akár tizenhat-húsz kilósat. A végére patakokban folyik majd rólunk a víz.

Második gyakorlat: Vádli ülve, gépen

A nők ezt a gyakorlatot hagyják ki. Nem azért, hogy kíméljék magukat, hanem mert ez a gyakorlat esztétikai szempontból nem ajánlott nekik. Az ülő vádli ugyanis a gázlóizmot dolgoztatja meg leginkább, amelynek fő tulajdonsága, hogy szélesíti a vádlit, amit a hölgyek nagyon nem szeretnének. Ennek a mozdulatsornak köszönhetjük, hogy szemből is látni lehet munkánk gyümölcsét. A gép pozitív tulajdonságai közé tartozik, hogy a súly csupán a combunknak feszül, így nem kell fölöslegesen roskadni alatta, illetve hogy vízszint alá mehetünk a negatív szakaszban. Ennél a gyakorlatnál is érdemes megcélozni a 15-20 közötti ismétlésszámot.

Harmadik gyakorlat: Szamárvádli

A név ne tévesszen meg senkit. Akinek bármilyen gondja van a vádlijával, ezt a gyakorlatot melegen ajánljuk. Nagyszerű gyakorlat, egyedi módon dolgoztatja meg a kétfejű lábikraizmot. Létezik külön erre a célra kifejlesztett gép is, de ha épp nem akad, megkérhetjük edzőtársunkat, hogy pattanjon fel a hátunkra. Az optimális végrehajtás során a lábaink vállszélességű terpeszben vannak, és addig hajolunk előre, míg a hátunk párhuzamos nem lesz a talajjal. A végrehajtás során kerüljük a térd behajlítását, ne rugózzunk bele a mozgásba. Ez a gyakorlat is kedveli a magas tartományt, így a 20-30 közti ismétlésszám az optimális.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Kis híján elaludt a frissítő állomáson, végül bronzérmet szerzett a 48 órás vb-n
Eszkimó hagyatékból született a harcos kajakpóló
Amit nem érdemes kihagyni: erőnléti edzések a futók számára
Hibázott, de női magyar csúcsot döntött és bronzérmet szerzett a 48 órás vb-n
Arra figyelt, nehogy elájuljon a magabiztos győzelmet hozó Európa-bajnokságon

Videók

Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon

Hegymászás

A Mount Everest máig megoldatlan százéves rejtélye
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.