Blogra futottunk: A futóedzéseket mindenki tolerálja

Blogszörfösünket az sem tántoríthatja el a futástól, ha a rengeteg munka megpróbálja maga alá temetni – van, amiből nem engedhet az ember.

Ha azt mondom, hogy munkafronton összecsaptak fejem fölött a hullámok, akkor igencsak finoman fogalmaztam. Eddig sem oldottam meg könnyen a heti edzésmennyiséget, de most még jobban kell brillíroznom az időbeosztás mérleghintáján. Kifejezetten jól jött, hogy a TRX-edzőm elutazott nyaralni, így másfél hétig ezek az időpontjaim szabaddá váltak, és dolgozhattam helyette nyugodtan. Az már szerintem a vég, amikor éjszaka arra ébredek fel, hogy valamit elfelejtettem megcsinálni, és biztos, ami biztos, rangsorolom a másnapi teendőket, sőt, jegyzetet írok a telefonomba.

A futáshoz ezen időszak alatt is ragaszkodom, ebben nincs pardon, akárhogy is, de megoldom. Az mindenképp könnyebbség, hogy már nincs rettenetes meleg, ezért ha délutánra tudom csak tenni az edzést, nem kerülget az ájulás a hőség miatt, maximum azért, mert jól kihajtottam magam.

Mostanában a rövidebb, egyórás edzések a barátaim, mert ezek a feladatos futások tényleg elterelik a gondolataimat, hiszen a feladatra figyelek, és ki tudok kapcsolni. Ha pedig reggel sikeresen megcsinálok egy ilyen penzumot, aznapra nagyon menőnek érzem magam, hiszen bármi történjen, én már teljesítettem, nem is keveset.

Arra is rászoktam, ha korán be kell érnem, de aznap futás van, simán bemondom, bocs, futóedzésem van, tegyük későbbre, ha megoldható. Ezt valahogy mindenki megérti, és tolerálja.

Az edzéseim elég változatosak, vannak sikerélményeim, és persze, van olyan is, ami nem esik jól, sőt.

Nemrég volt egy másfél órás terepfutásom, ennek minden percét utáltam, fejben sem tudtam ott lenni. Rég másztam hegyet, ráadásul annyira elhanyagoltnak látom a korábban kedvelt, régi útvonalamat, hogy sírni tudnék. Azért ebben is megtaláltam a pozitívumot, mert bár nagyon nem volt hozzá kedvem, mégis megcsináltam. Ez is valami. Viszont a tempóedzéseimen egyre több a sikerélmény, időnként elcsodálkozom, hogy milyen jól megy! Van, hogy úgy futok fel az emelkedőkön, mint egy robot, és alig fáradok el. Várom, hogy mikor fulladok ki, mikor jelzik a lábaim, hogy elég volt, és egyszerűen ez nem jön. Na, ilyet futni munka előtt, igazán klassz érzés!

Nemsokára versenyre is megyek a Gyerefutni csapattal, és szeretném odatenni magam. Rég voltam megméretésen, kíváncsi vagyok milyen lesz így, hogy edzett és felkészült vagyok.

MINTHAELNEL.WORDPRESS.COM

A szerző a Vadrózsa-teljesítménytúra útvonalán versenyzett, a közel 30 kilométeres távon sikerült 3. helyen befutnia. Azonkívül, hogy kiderül, miért is érdemes busszal utazni távolabbi helyekre versenyezni, egy rendkívül fontos kérdésre is keresi a választ a szerző, hátha valaki tudja: miért pont hal alakú az energiazselés gumicukor?

GYEREFUTNI.COM

Krátky Egon atlétikai edző a stressz és futás kapcsolatáról írt bejegyzést. Vajon miért kezdenek el sokan futni, ha sokat stresszelnek? És mi történik, ha átesünk a ló túloldalára?

JANOSFUT.WORDPRESS.COM

A szerző talált magának egy olyan terepversenyt, ami első alkalommal lett meghirdetve, és rögtön a háromkörös félmaratoni távon a második helyet sikerült megszereznie. A Malom Trail szép környezetben, kiváló szervezéssel remek élményt adott, jó szívvel ajánlja mindenkinek, aki szeret terepversenyen indulni.

BARATRUNNING.COM

Írott-kő-kör beszámolót olvashatunk, a táv 30 kilométer volt, amit Gábornak 4 óra 6 perces összidő alatt sikerült teljesítenie. Szinte minden klappolt, az időjárás, a frissítés, ismerte a terepet is, még holtpont sem volt. Ilyen beszámolót is ritkán lehet olvasni 🙂 .

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Úszás után ultrafutás – bemutatjuk a Spartathlon kajmán-szigeteki indulóját
Ételmérgezést kapott, de így is megnyerte a hatnapos világkupát
Így válasszuk ki a megfelelő nyerget a kerékpárunkra
A nehézségek ellenére remek győzelmet aratott Balatonfüreden Beda Szabolcs
Sportolók kedvencei – 5 érdekesség a tésztáról

Videók

Forradalmi extrém sport a vízen: szörf és krosszmotor összegyúrva
Lélegzetelállító videó: egy százméteres sziklatorony megmászása testközelből
Megmutatjuk, milyen őrült sebességgel száguld egy bázisugró

Hegymászás

A Magas-Tátra gyönyörű, de veszélyes kihívása profiknak: a Sas-út (videóval)
Hogyan lépjünk szintet a túrázás után? Tippek és tanácsok kezdő hegymászóknak
Végzetes kötél Katmanduból: a legenda, aki megállíthatatlannak tűnt

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?
Karintiában télen is lehet ötvözni a luxust a kempingezéssel

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.