Blogra futottunk: mindent meg lehet szokni – az esőt is...

A kora reggeli futás és a szakadó eső nemhogy elvenné, hanem meghozza a futókedvet – erről győződött meg blogszörfösünk is, miközben a remek versenybeszámolók is inspirálhatták.

Az elmúlt időszak edzései alatt finoman szólva sem fenyegetett a leégés veszélye, a szemerkélőtől a szakadó esőig minden volt, amiben futottam. Annyira megszoktam, hogy esik, hogy ha egyébként sétálok valahová, eszembe sem jut kinyitni az ernyőt (maximum ha szakad), mert futás közben sem zavar már.

Sőt, kifejezetten megszerettem az esőben futást, hiszen alig vannak ilyenkor az utcán – pláne kora reggel –, s ha pár perc alatt átázik az ember, utána már úgysem számít, lehet nyugodtan csapatni a tempót.

Az elmúlt időszakban eléggé megfáradtam, ami látszott is rajtam, de egyik reggel mintha kicseréltek volna, úgy pörögtem és viccelődtem mindenkivel a környezetemben, meg is kérdezték, mit szedek, mert ők is élnének a lehetőséggel. Rájöttem, csak annyi történt, hogy kora reggel futottam szakadó esőben, aztán pedig a Dunán egy stégen nyújtottam le, egyedül egy SUP-os evezgetett előttem, meg a kacsák totyogtak ide-oda. Ez annyira feltöltött, hogy rögtön másként láttam mindent, kihozott az általános levertségből és fáradtságból. Ki gondolná, hogy ez a vacak idő jó is lehet valamire…

ZSUZSI MEG A FUTÁS (Facebook)
Földi Zsuzsanna egyedül vágott neki az Ultrabalatonnak – de jó még olvasni az UB-ről! –, ami alapesetben sem egyszerű dolog. Azonban Zsuzsának verseny előtt kellett gyorsan kísérőt találni, és bizony a női problémák is okoztak elég jelentős nehézséget. Jött még az álmosság, amit hat-hét perces alvással úgy-ahogy meg tudott oldani, és a hányinger.

Azt hiszem, az összes elképzelhető problémát kimaxolta ezen a versenyen, ami futót érhet, és mindezek ellenére sem adta fel, sikeresen beért a célba!

NEMMARATONMAN.HU
A szerző, Marcsinkó Péter háromtagú csapat tagjaként teljesítette a Balaton-kerülést, s az bizony hetven kilométert jelentett fejenként. A verseny előtt nem sokat tudtak egyeztetni, de aztán remek csapatmunkával, sűrű váltással sikeresen teljesítették az Ultrabalatont!

JANOSFUT.WORDPRESS.COM
A szerző az EU-futóversenyen vett részt, amelyre edzett tisztességesen, de előtte sikerült valamilyen betegséget elkapnia, így nem hajtotta magát, de stabilan, jól sikerült teljesítenie. Aki nem ismeri ezt az ingyenes rendezvényt, a blogból minden részletéről olvashat.

BARATRUNNING.COM
A szerző a Szőlőskör Trailen vett részt, amelyen két 25 kilométeres kört kellett megtenni. Az első nagyon nehezen ment neki, de a következő olyan remekül sikerült, hogy végül a második helyen futott be!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Év végi levezető edzésnek indult, győzelem lett belőle
Az amerikai haditengerész üzenete: Azért edzek mindennap, mert te nem!
A brit Forrest Gump templomokban és sátorban aludt, így szelte át Amerikát
Ezekkel a gyakorlatokkal készül Chris Hemsworth az új Mad Max-filmre
Több mint egy kilométert csúszott a pályán sílécek nélkül, csak a háló fogta meg

Videók

Kényelmes, de ijesztő: így alszanak a sziklamászók a semmi fölött
Hullámvasút az erdő közepén – így is lehet a természetben bringázni
Őrült via ferrata – felfelé gyalog, lefelé bringával

Hegymászás

„A hegymászás egyenlő a szabadsággal” – vallja a hegyek öntörvényű zsenije
A legendás serpa, aki huszonegyszer járt a világ tetején
Lengyel Ferenc szólómászásban feljutott az Ama Dablam csúcsára!

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.