BLOGRA FUTOTTUNK A Prédikálószékről fantasztikus a futókilátás

Blogszörfösünk mi mással is ünnepelhetett, mint futással, ráadásul gyönyörű helyszínt választott, a Prédikálószékről nézett le a világra.

Hétvégén sikerül pótolnom az elmaradt tesztfutásomat, amelynek eredményével nemcsak én, hanem az edzőm, Krátky Egon is elégedett volt. A március végi küszöbteszttel összehasonlítva a mostanit sokkal jobb tempót futottam, mint akkor, ráadásul alacsonyabb pulzuson. Nagyon jó érzés, hogy a sok befektetett munka számokban mérve is megtérül. Amióta edzővel dolgozom, alapvetően jobban megy a futás, mint korábban, könnyebben, és gyorsabban haladok, ez egyértelműen az általa előírt edzéseknek köszönhető. A fejlődéshez nyilván elengedhetetlen, hogy az adott feladatokat mindig lelkiismeretesen megcsináltam. Ha épp valamely körülmény miatt nem ment úgy, mint kellett volna, akkor is lefutottam, még ha gyengébb eredménnyel is.

A futótársaim is megjegyezték már, hogy teljesen máshogy futok, lazább, és gyorsabb vagyok.

Az én koromban persze nem várok csodát, magamhoz mérten kezelem a fejlődést, de mint említettem, azért mások is észrevették a változást.
Mivel kerek születésnapot ünnepeltem a napokban, mindenképp szerettem volna jó kis terepezéssel megkoronázni (mi mással 🙂 ). Régóta vágytam rá, hogy újfent felfussak a Prédikálószékre, így adva volt, hogy merre veszem az irányt a jeles nap reggelén.
A korai indulásnak köszönhetően odafele nem is találkoztam senkivel, visszaúton már jött szembe egy-két túrázó. A közel tizennégy kilométer minden percét élveztem, csodálatos élmény volt a Visegrádi-hegységben futni, jól is ment, a nehezebb emelkedőkön pedig tempósan gyalogoltam. A Prédikálószék látványával egyszerűen nem lehet betelni, a gyönyörű kék égnek, napsütésnek köszönhetően olyan képeket készítettem, mintha képeslapok lennének. Utána még megnéztem a Vadálló-köveket, itt már elég technikás a pálya, futni lefelé sem nagyon sikerült. Visszafele úton csapattam, ahol tudtam, és elég volt egyszer elkalandozni gondolatban, máris rosszul léptem egy kőre, kibicsaklott a bokám. Korábbi tapasztalat alapján inkább futottam tovább a fájdalom ellenére, és reméltem, hogy nem lesz nagyobb baj.

Jó döntés volt, mert a fájdalom egyre csökkent, aztán meg is feledkeztem róla – fantasztikus élmény volt ez a terepezés, rájöttem, hogy nekem ez a világom, ezt szeretem!

BELUS TAMÁS terepultrafutó (Facebook)
Belus Tamás a Nagy-Hársas Ultra-versenyen vett részt, a táv 51 kilométer volt, 2800 méter szinttel. A bokája még mindig nincs teljesen rendben, így egy idő után a kemény terepen már inkább erre figyelt, nehogy rontson a helyzeten, viszont még így is sikerült a második helyen beérnie 6:24 óra alatt.

SPORTORVOS.HU
A meleg időben való sportolás fokozottabb figyelmet érdemel, hiszen a sok izzadással sót is veszítünk, nem csak folyadékot. A szénhidrátbevitel is fontos a megfelelő teljesítményhez, izommunkához – ezekről a fontos részletekről olvashatunk a cikkben.

TILLAS78RUNNER (Facebook)
A 2. Tapolca Trailről írt beszámolót a szerző, a szervezés tökéletes, a helyszín pedig gyönyörű volt. A tizennégy kilométeres távon indult, és már most egyértelmű, hogy a következő versenyen is ott a helye!

21097KK.WORDPRESS.COM
Koffein kapitány az év második felére vonatkozó futással kapcsolatos terveit, lehetőségeit boncolgatja, és ehhez sarokpontokat is lefektetett, biztos, ami biztos.

ULTRAKELEK.WEBNODE.HU
A szerző, Hernádi László az UTH Szentlászló-trail távjára nevezett. A remekül megszervezett versenyen a hatvanadik helyet sikerült megszereznie a nyolcvanhárom kilométeres távon.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.