BLOGRA FUTOTTUNK A Prédikálószékről fantasztikus a futókilátás

Blogszörfösünk mi mással is ünnepelhetett, mint futással, ráadásul gyönyörű helyszínt választott, a Prédikálószékről nézett le a világra.

Hétvégén sikerül pótolnom az elmaradt tesztfutásomat, amelynek eredményével nemcsak én, hanem az edzőm, Krátky Egon is elégedett volt. A március végi küszöbteszttel összehasonlítva a mostanit sokkal jobb tempót futottam, mint akkor, ráadásul alacsonyabb pulzuson. Nagyon jó érzés, hogy a sok befektetett munka számokban mérve is megtérül. Amióta edzővel dolgozom, alapvetően jobban megy a futás, mint korábban, könnyebben, és gyorsabban haladok, ez egyértelműen az általa előírt edzéseknek köszönhető. A fejlődéshez nyilván elengedhetetlen, hogy az adott feladatokat mindig lelkiismeretesen megcsináltam. Ha épp valamely körülmény miatt nem ment úgy, mint kellett volna, akkor is lefutottam, még ha gyengébb eredménnyel is.

A futótársaim is megjegyezték már, hogy teljesen máshogy futok, lazább, és gyorsabb vagyok.

Az én koromban persze nem várok csodát, magamhoz mérten kezelem a fejlődést, de mint említettem, azért mások is észrevették a változást.
Mivel kerek születésnapot ünnepeltem a napokban, mindenképp szerettem volna jó kis terepezéssel megkoronázni (mi mással 🙂 ). Régóta vágytam rá, hogy újfent felfussak a Prédikálószékre, így adva volt, hogy merre veszem az irányt a jeles nap reggelén.
A korai indulásnak köszönhetően odafele nem is találkoztam senkivel, visszaúton már jött szembe egy-két túrázó. A közel tizennégy kilométer minden percét élveztem, csodálatos élmény volt a Visegrádi-hegységben futni, jól is ment, a nehezebb emelkedőkön pedig tempósan gyalogoltam. A Prédikálószék látványával egyszerűen nem lehet betelni, a gyönyörű kék égnek, napsütésnek köszönhetően olyan képeket készítettem, mintha képeslapok lennének. Utána még megnéztem a Vadálló-köveket, itt már elég technikás a pálya, futni lefelé sem nagyon sikerült. Visszafele úton csapattam, ahol tudtam, és elég volt egyszer elkalandozni gondolatban, máris rosszul léptem egy kőre, kibicsaklott a bokám. Korábbi tapasztalat alapján inkább futottam tovább a fájdalom ellenére, és reméltem, hogy nem lesz nagyobb baj.

Jó döntés volt, mert a fájdalom egyre csökkent, aztán meg is feledkeztem róla – fantasztikus élmény volt ez a terepezés, rájöttem, hogy nekem ez a világom, ezt szeretem!

BELUS TAMÁS terepultrafutó (Facebook)
Belus Tamás a Nagy-Hársas Ultra-versenyen vett részt, a táv 51 kilométer volt, 2800 méter szinttel. A bokája még mindig nincs teljesen rendben, így egy idő után a kemény terepen már inkább erre figyelt, nehogy rontson a helyzeten, viszont még így is sikerült a második helyen beérnie 6:24 óra alatt.

SPORTORVOS.HU
A meleg időben való sportolás fokozottabb figyelmet érdemel, hiszen a sok izzadással sót is veszítünk, nem csak folyadékot. A szénhidrátbevitel is fontos a megfelelő teljesítményhez, izommunkához – ezekről a fontos részletekről olvashatunk a cikkben.

TILLAS78RUNNER (Facebook)
A 2. Tapolca Trailről írt beszámolót a szerző, a szervezés tökéletes, a helyszín pedig gyönyörű volt. A tizennégy kilométeres távon indult, és már most egyértelmű, hogy a következő versenyen is ott a helye!

21097KK.WORDPRESS.COM
Koffein kapitány az év második felére vonatkozó futással kapcsolatos terveit, lehetőségeit boncolgatja, és ehhez sarokpontokat is lefektetett, biztos, ami biztos.

ULTRAKELEK.WEBNODE.HU
A szerző, Hernádi László az UTH Szentlászló-trail távjára nevezett. A remekül megszervezett versenyen a hatvanadik helyet sikerült megszereznie a nyolcvanhárom kilométeres távon.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Fogarasiné Veres Krisztina egyszer fejre állt, de megvédte címét az UTT-n
Cseke Lilla legbosszantóbb bakijai: futás az ismeretlenbe, nevezés a férfiak közé
Az egykerekű és a kétkerekű után itt van az egy plusz két félkerekű bringa
Napfelkelte a Balaton közepén, aztán jöhet a félmaratoni a Káli-medencében
Hat nap futás éjszaka nélkül – Szilasi Viki kanadai csúcsot döntött

Videók

Ami a tökéletes szlalomhoz kell: vízisí és egy kristálytiszta reggel
Száguldás a világ leggyorsabb kötélpályáján
Szabadesés Rubik-kockával

Hegymászás

Öt-hatezres mászatlan hegyeket céloz meg a hegymászó-válogatott
Klein Dávid hat év után újra önálló expedíción, célja a Broad Peak megmászása
Elkészült a filmelőzetes Erőss Zsolt elvesztéséről, felesége szemszögéből

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Utazzon Karintiába: evezős túra a Dráván vagy 36 hajtűkanyar a panorámaúton
Mozogni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
Tippek a víz szerelmeseinek: termálfürdő, vízi csúszda és egyedülálló kilátás
Felhőtlen szórakozás az Alpok déli oldalán
Vidám téli vakáció a család minden tagjának Ausztria déli tartományában

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.