Blogra futottunk: amikor a fájdalom rárúgja az emberre az ajtót…

Futók esetében (is) talán még a lábproblémánál is keservesebb fájdalmat okozhat a gyulladt fog – blogszörfösünk megszenvedett ezzel, és nem is nagyon tudott edzeni.

Az elmúlt időszak vesszőfutása után elérkezettnek láttam az időt, hogy ismét a számomra kívánatos mennyiségben és minőségben edzhessek. Na persze, ahogyan azt Móricka elképzeli… A pénteki Azahriah-koncert után annyira belemásztak a dallamok a fejembe, hogy éreztem, bővítenem kell a zenei repertoárt a bemelegítő, levezető futásaimnál.

Mivel jó kis tempófutást írt elő az edzőm hétvégére, össze is raktam, mikor mit hallgatok.

A koncert előtt még nevetve (mit nevetve, kacagva) meséltem valakinek, hogy ebben a hónapban még nem voltam fogorvosnál, egész pontosan február közepén voltam utoljára, és elméletileg pár hónap múlva kell kontrollra jelentkeznem. Eme felszabadító, nagyszerű létbe szombat reggel bekopogtatott egy ismerős jelenség, mintha az egyik fogam kissé érzékeny lenne. Jókat mosolyogtam magamban, hogy most rosszul kéne magam érezni, mert így elkiabáltam, minden rendben van, de hát nem, nem, ez csak egy félreértelmezett valami, és úgyis elmúlik, mert az nem lehet, hogy megint kezdődik. Szóval nem is foglalkoztam vele – Azahriah a fejemben, megyek tempófutásra. A futás kifejezetten jól sikerült, hoztam az előírtakat, és a fogamat el is felejtettem közben. Ennyi volt, kész, csak múló kis fájdalom, amiről már el is feledkeztem, éljen a futás! Aztán délután kezdett visszajönni a fájdalom, és másnap, munka közben nekifutásból, két lábbal berúgta az ajtót. Olyan erővel jött, hogy csak meredten ültem az asztalomnál, és azon agyaltam, hogyan fájhat egy kis fog ennyire, és egyszerűen nem hiszem el, hogy kezdődik megint a tortúra. A nálam levő fájdalomcsillapítókat mintha be sem vettem volna, és hiába kértem meg néhány kollégát, hogy egy jól irányzott balegyenessel üsse ki a fájdalom forrását, senki sem vállalkozott rá (ilyenkor tudjuk meg, kire számíthatunk 🙂). Az engem kezelő fogorvos külföldön volt, én pedig hazafelé felhívtam a helyi rendelőt, ha nem adnak valami erős fájdalomcsillapítót és antibiotikumot, nem élem túl a napot, és nem vállalok felelősséget a tetteimért. Mindenki szerencséjére fogadtak, és a kapott gyógyszerek hatottak is. Másnap már résnyire ki tudtam nyitni a szám, hogy bepréseljek némi kaját, délutánra pedig a céges rendezvényre olyan éhesen érkeztem, hogy bár kissé fura stílusban és lassan, de végigettem az étlapot.

Hat nap maradt ki edzés nélkül. Megint…

Még szerencse, hogy az edzőmmel, a téli hónapokban szépen, rendesen alapoztunk a mostani időszakra, ebből tudok jelenleg táplálkozni.

Jönnek a versenyek, kihívások, reményeim szerint tisztességgel helytállok majd – jelenleg ennyire futja.

FUTAZAS.HU
Balca a spanyolországi Elchében futott félmaratont, amiről a bejegyzést olvasva megtudhattuk, hogy a legrégebbi félmaraton a világon. A 25–30 fokos meleg elég mellbevágó volt, de a szerző remekül tudott alkalmazkodni, és 1:27:14 órás idővel teljesítette a távot.

BARATRUNNING.COM
A szerzőnek sokszor kellett újrakezdenie a futást, de mivel van cél, amit kitűzött maga elé, lelkesen edz Baráth Gabi edzővel, s az elmúlt hetekben eljött a régen várt pillanat: részt vett a Pécs–Harkány futóversenyen, ami – olvasva a beszámolót – nem volt gyalog-galopp, de sikeresen teljesítette a kihívást.

GYEREFUTNI (Facebook)
Akit érdekel a fokozó és repülő futások hasznossága, s hogy egyáltalán miként kell csinálni, érdemes Krátky Egon atlétikai edző bejegyzését elolvasni. Én valamiért folyton keverem ezeket a módszereket, mármint hogy melyik melyik, ezért amikor az edzéstervben látom, ilyet kell futnom, mindig utánanézek, nehogy elrontsam 🙂

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.