BLOGRA FUTOTTUNK Eljött az idejük a szép futásoknak

Blogszörfösünk is megérzi az időjárás változásait, a rövid ujjú felsőt hosszú ujjúra cserélte, és elővette a szekrényből a csősálat. A téli edzésekhez akklimatizálódva a legjobb futóblogokat is átolvasta.

A múlt héten még rövid ujjú felsőben futottam, most viszont már elő kellett vennem a csősálat, kesztyűt és a melegebb hosszú ujjú felsőket. A reggeli egy-két Celsius-fok nem viccel, bizony át kell gondolni, miben indulunk el futni. Ráadásul ilyenkor van pár hét „beszoktatós” időszakom, amikor még a torkomnak erős a hideg levegő, ilyenkor a sportolás után néhány órán át köhécselek. Manapság ez annyiban okoz problémát, hogy rögtön furán néznek az emberre: aki köhécsel, az biztos fertőző beteg. Aztán egyszer ez is elmarad, és a későbbiekben semmilyen problémát sem okoz a téli edzés.

Mindenkinek javaslom, hogy próbálja ki a téli futást (természetesen fokozatosan kell hozzászoktatni a szervezetet), mert a természet most is csodákat rejt, a hóesésben pedig hatalmas élmény lesz!

KIAZMUS.HU
A sok elmaradt verseny következtében van, akinek szépen besűrűsödött az idei versenynaptára. Így járt a blogszemlénkben említett írás szerzője is, aki a negyvenöt kilométeres Panoráma Trail (1600 méter szinttel) teljesítésének másnapján már a Rácalmási Szigetfutáson vett részt.

Rendkívül előrelátóan a tizenegy kilométeres távra nevezett be, amit ugyan sajgó lábakkal kezdett el, de aztán sikerült rendben teljesítenie!

FUTAS.ASROMA.HU
Ritkán olvashatunk olyan beszámolót, amelyben a szerző kénytelen feladni a versenyt – ez a beszámoló most erről szól. Ha sérülés, fájdalom miatt nem megy, akkor bizony meg kell hozni ezt a döntést, mert ezzel tesszük a legjobbat magunknak. Viszont így legalább elment a szerző az orvoshoz, hogy kiderüljön, mi okozza hosszú ideje a fájdalmat!

BARATRUNNING.COM
A balatonfüredi General Run 6.5 kilométeres távjának teljesítéséről olvashatunk. Első versenynek ez bizony nem volt egyszerű kihívás a sok emelkedővel, de mivel fejben végig erős maradt a szerző, sikerült teljesítenie a távot!

MINTHAELNEL.WORDPRESS.COM
A jó hangulatú Peaks of Börzsöny-teljesítésről olvashatunk a nagyszerű humorérzékkel és íráskészséggel megáldott szerzőtől! Remekül szórakoztam, miközben olvastam 🙂

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?

Amikor az erdőben röfögni kezd a kukás zsák

Kremlicza Levente

Kedd este terepre mentem futni, visszafelé pedig összetalálkoztam egy csapat vaddisznóval, akiket először kukás zsáknak néztem, és ők sem vettek észre sokáig, így mindannyian meglepődtünk. Én megálltam, ők pedig hangos röfögéssel odébbálltak. Vártam egy percet, aztán továbbindultam jó zajosan, bár sejtettem, hogy már messze járnak. Szeretek éjszaka futni, így aztán gyakran találkozom állatokkal. Komolyabb konfliktusom futás közben még nem volt, egyszer egy túrán viszont egy agresszívabb példány megtámadott minket, de szerencsére sikerült elüldözni. Ilyen esetekben az a legfontosabb, hogy nyugodtak maradjunk, és ne kezdjünk fejvesztve menekülni. A legjobb, ha lassan hátrálni kezdünk, nem a szemébe nézve, de nem is elfordulva. Ha nincs közvetlen közel, akkor tapsolással, egyéb zajjal el lehet zavarni többnyire. A lényeg, hogy kerüljük a hirtelen mozdulatokat, agresszív viselkedést, mert azt könnyen támadásnak veheti, és rövid távon sokkal gyorsabban fut, mint mi, azt pedig semmiképp sem szeretnénk, hogy utolérjen.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Schwarzenegger elárulta, szerinte hogyan élhetünk hosszú ideig
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.