BLOGRA FUTOTTUNK Eljött az idejük a szép futásoknak

Blogszörfösünk is megérzi az időjárás változásait, a rövid ujjú felsőt hosszú ujjúra cserélte, és elővette a szekrényből a csősálat. A téli edzésekhez akklimatizálódva a legjobb futóblogokat is átolvasta.

A múlt héten még rövid ujjú felsőben futottam, most viszont már elő kellett vennem a csősálat, kesztyűt és a melegebb hosszú ujjú felsőket. A reggeli egy-két Celsius-fok nem viccel, bizony át kell gondolni, miben indulunk el futni. Ráadásul ilyenkor van pár hét „beszoktatós” időszakom, amikor még a torkomnak erős a hideg levegő, ilyenkor a sportolás után néhány órán át köhécselek. Manapság ez annyiban okoz problémát, hogy rögtön furán néznek az emberre: aki köhécsel, az biztos fertőző beteg. Aztán egyszer ez is elmarad, és a későbbiekben semmilyen problémát sem okoz a téli edzés.

Mindenkinek javaslom, hogy próbálja ki a téli futást (természetesen fokozatosan kell hozzászoktatni a szervezetet), mert a természet most is csodákat rejt, a hóesésben pedig hatalmas élmény lesz!

KIAZMUS.HU
A sok elmaradt verseny következtében van, akinek szépen besűrűsödött az idei versenynaptára. Így járt a blogszemlénkben említett írás szerzője is, aki a negyvenöt kilométeres Panoráma Trail (1600 méter szinttel) teljesítésének másnapján már a Rácalmási Szigetfutáson vett részt.

Rendkívül előrelátóan a tizenegy kilométeres távra nevezett be, amit ugyan sajgó lábakkal kezdett el, de aztán sikerült rendben teljesítenie!

FUTAS.ASROMA.HU
Ritkán olvashatunk olyan beszámolót, amelyben a szerző kénytelen feladni a versenyt – ez a beszámoló most erről szól. Ha sérülés, fájdalom miatt nem megy, akkor bizony meg kell hozni ezt a döntést, mert ezzel tesszük a legjobbat magunknak. Viszont így legalább elment a szerző az orvoshoz, hogy kiderüljön, mi okozza hosszú ideje a fájdalmat!

BARATRUNNING.COM
A balatonfüredi General Run 6.5 kilométeres távjának teljesítéséről olvashatunk. Első versenynek ez bizony nem volt egyszerű kihívás a sok emelkedővel, de mivel fejben végig erős maradt a szerző, sikerült teljesítenie a távot!

MINTHAELNEL.WORDPRESS.COM
A jó hangulatú Peaks of Börzsöny-teljesítésről olvashatunk a nagyszerű humorérzékkel és íráskészséggel megáldott szerzőtől! Remekül szórakoztam, miközben olvastam 🙂

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?

Amikor az erdőben röfögni kezd a kukás zsák

Kremlicza Levente

Kedd este terepre mentem futni, visszafelé pedig összetalálkoztam egy csapat vaddisznóval, akiket először kukás zsáknak néztem, és ők sem vettek észre sokáig, így mindannyian meglepődtünk. Én megálltam, ők pedig hangos röfögéssel odébbálltak. Vártam egy percet, aztán továbbindultam jó zajosan, bár sejtettem, hogy már messze járnak. Szeretek éjszaka futni, így aztán gyakran találkozom állatokkal. Komolyabb konfliktusom futás közben még nem volt, egyszer egy túrán viszont egy agresszívabb példány megtámadott minket, de szerencsére sikerült elüldözni. Ilyen esetekben az a legfontosabb, hogy nyugodtak maradjunk, és ne kezdjünk fejvesztve menekülni. A legjobb, ha lassan hátrálni kezdünk, nem a szemébe nézve, de nem is elfordulva. Ha nincs közvetlen közel, akkor tapsolással, egyéb zajjal el lehet zavarni többnyire. A lényeg, hogy kerüljük a hirtelen mozdulatokat, agresszív viselkedést, mert azt könnyen támadásnak veheti, és rövid távon sokkal gyorsabban fut, mint mi, azt pedig semmiképp sem szeretnénk, hogy utolérjen.

 

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Angyalbőrbe bújik Haile Gebrselassie olimpiai bajnok hosszútávfutó
Video-összeállítás kilenc félelmetes és veszélyes sípályáról
Keresztszalag-szakadása után hamarosan ismét futhat a csinos táncművész
Heti aktuális: három-négy órás téli kajakozás a Hévíz-patakon
27 ezer kilométert tett meg 429 nap alatt a német Jonas Deichmann

Videók

Életveszélyes trükkök során győzte le a félelmét a falakon tekerő BMX-es
Erdőben is lehet síléccel száguldozni, de senki se csinálja utána
Mint a rajzfilmekben: lufikkal az égig

Hegymászás

Siklóernyő-balesetben szilánkosra tört Lengyel Ferenc három csigolyája
A sziklát érteni kell, a mászás művészet
Eltűnt három francia a Himalájában

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Az osztrák Grand Canyon és más szépségek
Kiterjesztett szabályozás síelőknek
Kizárólag negatív teszttel lehet síelni
Játszótérnek 28 méteres jégmászótorony
Megtelnek a parkok asztaliteniszezőkkel

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.