Ferenczi István reméli, mosolyogva ér célba

A Korinthosz 160 teljesítése után az Ultrabalaton a következő nagy célja a korábbi válogatott labdarúgónak, aki erőnléti edzőként dolgozik, s a verseny másnapján már utazik is Pécsre.

Péntek, szombat: Ultrabalaton. Vasárnap: Pécs–Siófok.

A következő hétvégéje sem telik unalmasan Ferenczi Istvánnak, a korábbi válogatott labdarúgó a Korinthosz 160 teljesítése után az Ultrabalatonon is próbára teszi magát.

„Kicsit izgatott is vagyok – kezdte érdeklődésünkre az NB II-es Siófok erőnléti edzőjeként dolgozó Ferenci István. – Blaskó Misi barátom nemrég teljesítette a Privát Ultrabalatont, ő mondta, hogy kicsit változott az útvonal: az északi parton több a szintkülönbség, mert a szigligeti várhoz is fel kell futni. Nagyon várom a versenyt, óriási megméretés lesz!”

Ferenczi István hozzátette, szeretne szintidőn belül célba érni, egyúttal egy álomidő is ott van a fejében, de nem szeretné elárulni, mert ilyen hosszú távon nem is lehet nagyon tervezni.

„Az Ultrabalatonon Blaskó Misi barátnője lesz a biciklis kísérőm, ami nagyjából egy hete dőlt el. Mondta, hogy szeretne velem végigmenni a távon, én pedig nem ellenkeztem. Óriási segítség, hogy ő ott lesz mellettem, emberileg is, no meg így nem a hátizsákomban kell cipelnem a különböző felszereléseket. Remélem, a végén mindketten mosolyogva érünk be a célba – mondta a 43 éves Ferenczi István, aki alapvetően erőnléti edzőként segíti a Siófokot, ám két bajnokin és egy Magyar Kupa-meccsen is keretben volt, mint ahogy vasárnap és várhatóan jövő vasárnap is a meccskeret tagja lesz. – A Korinthoszon ez úgy nézett ki, hogy szombat reggel beértem, autóba ültem, már mentem is Siófokra, ahol pihentem egy órát, az edzést követően pedig indultunk Szegedre kétnapos útra, míg a jövő héten az Ultrabalaton másnapján megyünk Pécsre.

Egy kicsit meg voltam rogyva, amit én nem láttam annyira magamon, de a többiek azt mondták, látszott a fejemen, hogy nem vagyok tökéletesen kipihent…”

Blaskó Mihály és Ferenczi István

 

Ami a futballt és a futást illeti, Ferenczi István hozzátette, némiképp nehezítette a felkészülést, hogy másfajta munkát kíván a csapattal edzés és a futás, de bízik benne, hogy ez nem befolyásolja a teljesítményét.

„Most, hogy tagja vagyok a keretnek, nem is az edzőkkel, hanem a játékosokkal öltöztem, és újra fiatalnak érezhettem magam közöttük – pedig ha az első randim úgy alakul, az apjuk lehetnék. Fantasztikus érzés volt újra az öltözőben lenni – mondta Ferenczi István. – Így, hogy Siófokon dolgozom, a hosszú futásaimat a Balaton partján teljesítem, illetve ezen a nyáron többet bicikliztem, mint korábban, amit szintén a Balatonnak köszönhetek – többször volt, hogy a két edzés közötti pihenőben elmentem bringázni. Az Ultrabalatont úgy tervezem, hogy csütörtök este már átmegyek Balatonfüredre, ott töltöm az éjszakát, reggel pedig jöhet a rajt!”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Disznóbendő-rugdosástól az Európa-bajnokságig
Csordás Csaba ezerszer futott fel az Írott-kőre
Hogyan eddzünk a kánikulában? Schwarzenegger tippjei a nyári edzésekhez
A kisbabájával állt fel a dobogóra, mert mindketten megérdemelték a tapsot
Úgy taktikázott, hogy ne szálljon el a pulzusa, pályacsúccsal győzött az UTH-n

Videók

Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon

Hegymászás

A Mount Everest máig megoldatlan százéves rejtélye
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.