Blogra futottunk: fókuszban a csősál és a csőfutás

Blogszemlénkben olvashatnak a Duna alatti alagútfutásról, továbbá arról is, hogy az elmúlt hetekben a hűvös idő már próbára tette a fázósabb kocogókat.

Tegye fel a kezét, aki nem rimánkodott hűvösebb idő után a nyári gatyarohasztó kánikulában! Ugye, mindannyian erre vártunk? Csakhogy ezt úgy képzeltem, hogy a kellemes reggeli 14-16 Celsius-fokok még tovább tartanak, mondjuk, szeptember végéig, aztán szépen lehűl a levegő. A reggeli futásaimon aztán hat, de volt, amikor négy fokkal kellett szembesülnöm, ami, lássuk be, egészen másfajta öltözetet kíván meg, mint tizenöt fok feletti hőmérséklet. A baseballsapkámat még elő sem vettem, rögtön a kedvenc kötött sapkámat kellett előbányásznom, s azt kell mondjam, nem izzadtam benne.

Ha még lejjebb kúszik a hőmérő higanyszála, bizony kesztyű és csősál is kell majd. Megkezdődött a hideghez szoktatás időszaka, noha azt reméltem, ez kicsit odébb lesz.

Az is kiderült, hogy a futás sokkal jobban megy ebben az időben, s ahogy az edzőm is írta a TrainingPeaksben, most már beérik a befektetett munka gyümölcse! Egész jól mennek a tempófutások, jó átlaggal sikerül elvégeznem a feladatokat.
A fejlődésemmel párhuzamosan látványosan levékonyodtam, ezt egyre többen jegyzik meg a környezetemben (a TRX-edzőm két hét kihagyás után meglátott, és ennyit mondott: nagyon jól nézel ki, de ne fogyj többet!). Nyilván én is látom magamon meg a mérlegen is, és azt is tudom, hogy igen, ez már határeset, nekem nem áll jól az agáralkat. Ami a mérlegen mínusz egy kiló, az az arcomon plusz öt év. Elkezdtem utána olvasni az edzés-étkezés-fogyás hármasának, mert közben remekül érzem magam a bőrömben, tehát semmin nem szeretnék változtatni. Az okokat próbáltam kideríteni, átgondolni, hogy mi válthatta ki a látványos fogyást. Az egyik nyilván az étkezésben történt változások.

Nem diétázom, sőt szoktam nassolni, de összességében sokkal egészségesebb dolgokat eszem, és jóval kevesebbet, mint egy évvel korábban.

Ez így nekem teljesen bevált. A futóedzéseimet pedig szuper edző, Krátky Egon koordinálja; sok a résztáv (emelkedős is), iramjáték, tehát magas intenzitású edzés. Ezt is nagyon élvezem, mert változatos, és érezhetően fejlődöm, erősödöm. E két edzésfajta kombinációja pedig égeti rólam a zsírt, nyilvánvalóan kalóriadeficitem van. Úgyhogy itt az ideje, hogy valami hasznos kiegészítőt kezdjek el használni, ha nem akarok elfogyni; legyen az fehérjeturmix, vagy bármi egyéb, amivel megtámogatom a szervezetemet! Az egyik kedvenc márkám üzletében már érdeklődtem, hogy mit javasolnak, így most tesztelek pár terméket, de várom a hasznos ötleteket, ha van bárkinek hasonló tapasztalata! A neten szinte csak olyan cikkek vannak, hogy hogyan lehet lefogyni, de olyanok, hogy miként lehet megőrizni a súlyt, nincs 🙂

ULTRAKELEK.WEBNODE.HU
A szerző, Hernádi László gőzerővel készül a Spartathlonra, ehhez kapcsolódó edzés gyanánt indult a Szőlőskörön, idén már hetedszer. Azért is szeretem László bejegyzéseit a versenyekről, mert olyan részletesen leírja az útvonalakat, látnivalókat, hogy annak, aki szeretne ezeken indulni, rendkívül hasznos, másnak meg kifejezetten olvasmányos! A csaknem ötven kilométeres távot 5:03:18 órás idővel sikerült teljesítenie!

GYEREFUTNI.COM
Krátky Egon atlétikai edző azt boncolgatja bejegyzésében, hogy milyen hátránnyal járhat, ha csupán a rutinra bízzuk magunkat egy versenyen. Vajon sikeresen teljesíthetünk, ha annyira bízunk a tapasztalatunkban, hogy nem készülünk fel az adott versenyből, annak adottságaiból, körülményeiből?

21097KK.WORDPRESS.COM
Koffein Kapitány nem részletezte túl a DINPI25 terepverseny beszámolóját, annál beszédesebbek a képek. A Börzsönyben és Pilisben halad az útvonal, s a Duna alatti DMRV közműalagúton átkelni nem lehetett semmi!

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Év végi levezető edzésnek indult, győzelem lett belőle
Az amerikai haditengerész üzenete: Azért edzek mindennap, mert te nem!
A brit Forrest Gump templomokban és sátorban aludt, így szelte át Amerikát
Ezekkel a gyakorlatokkal készül Chris Hemsworth az új Mad Max-filmre
Több mint egy kilométert csúszott a pályán sílécek nélkül, csak a háló fogta meg

Videók

Kényelmes, de ijesztő: így alszanak a sziklamászók a semmi fölött
Hullámvasút az erdő közepén – így is lehet a természetben bringázni
Őrült via ferrata – felfelé gyalog, lefelé bringával

Hegymászás

„A hegymászás egyenlő a szabadsággal” – vallja a hegyek öntörvényű zsenije
A legendás serpa, aki huszonegyszer járt a világ tetején
Lengyel Ferenc szólómászásban feljutott az Ama Dablam csúcsára!

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.