Harmadnapra leszakadt az ég, de ezt a 27 kilométert élvezte a legjobban

A Spartan-versenyző Purgai Evelyn tavaly világszinten a második legtöbb dobogós helyezést érte el az elitkategóriában, és remekül kezdte 2023-at is.

Amikor legutóbb beszéltünk, második helyen állt a közép-európai regionális bajnokság elitkategóriájában, és volt esélye az első hely megszerzésére is. Hogyan végződött a sorozat?
Végül második lettem, nem sokkal maradtam le a szlovákiai Hortobágyi Eszter mögött – mondta Purgai Evelyn a Csupasportnak. – A legutóbbi beszélgetés után még egy-egy beast- és superfutam volt hátra, mindkettőben második lettem, így összetettben is az ezüstérmet szereztem meg. Nagyon boldog voltam, örültem ennek az eredménynek, mert hosszú volt a sorozat, és nagy dolog egy Trifecta világ- és Európa-bajnok mögött beérkezni a második helyre.

Azóta mi minden történt?
Következett a komlói verseny, előtte bokasérüléssel bajlódtam, és ugyan nem voltam százszázalékos állapotban, de elindultam a trailen, a superen és a beasten is. Be volt kötve a sérült bokám, ráadásul a trail éjszaka volt, egy kicsit féltem, nehogy elessek és rásérüljek. Fejben kellett jól összeraknom azt a három napot, és sikerült is megnyernem mind a három futamot.

Ezután következett Spártában a háromnapos Trifecta-világbajnokság, az akklimatizáció miatt pár nappal az esemény kezdete előtt már kiutaztunk, és kiváló időjárás fogadott minket. Ez azonban eléggé elromlott, a harmadik nap hatalmas eső volt, ám ezt a huszonhét kilométert élveztem a legjobban.

Gyönyörű volt a környezet, végül összesítésben a kilencedik helyen végeztem, és mivel előzetesen a legjobb tízet tűztem ki célul, elégedett voltam az elért eredménnyel. Ráadásul ez volt az első világbajnokságom, így pláne örültem. Két dologra kifejezetten büszke vagyok a múlt évből: elitkategóriában a nők között világszinten a második legtöbb dobogós helyet értem el, valamint kétezerhuszonkettőben az év funkcionális fitneszversenyzőjének választottak Magyarországon. Ugyanis a Spartan mellett funkcionálisfitnesz-eseményeken is részt veszek.

Ezt az évet is remekül kezdte a nagymarosi Spartanon.
Valóban, két aranyérmet szereztem. Szombaton sprintben, vasárnap pedig trailen lettem első. Remek volt az időjárás, szinte végig a Duna-parton futottunk, sík volt a pálya, csupán negyven méter volt a szintemelkedés. Az akadályok a dárdát leszámítva jól mentek, négy-öt perccel előztem meg mindkét futamban a második helyezettet. Eléggé sáros volt a pálya, figyelni kellett, hogy ne csússzak el. Nem futottam ki magam, mindkét győzelem kényelmes és magabiztos volt.

Milyen célokat tűzött ki erre az évre?
Külön öröm, hogy a Spartan Race ismét beválogatott a magyar elitversenyzők közé, így továbbra is magas szinten képviselhetem az országot. Sok versenyt tűztem ki, ám egyelőre nem mindenhova kaptam ingyenes nevezést. Az biztos, hogy a közép-európai eseményeken ott leszek, és rengeteg funkcionálisfitnesz-megméretésen is részt veszek. Ami a Spartant illeti, jelenleg szponzorokat keresek, ha sikerülne találnom néhányat, több távolabbi versenyen is ott lehetnék. Novemberben ismét Trifecta-világbajnokságot rendeznek Görögországban, remek volt a tavalyi, jó lenne ismét kijutni.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.