Két magyar fut a tiroli Alpokon át

Négyszáz terepfutó rajtolt el szerdán Imstben, a tiroli osztrák kisvárosban a négynapos Salomon4Trails versenyt rendezik meg – a teljesítőkre csaknem száz kilométer és több mint 6500 méter pozitív szintemelkedés vár szombatig.

Két pécsi amatőr sportoló állt rajthoz az ausztriai Imst városából startoló Salomon4Trails versenyen: a Mecsek Maraton Team versenyzői, Pápayné Sár Cecília és Nedjalkov Balázs, régóta készültek a versenyre, amely a sorozatterhelés miatt igen nagy kihívás, főleg a vírushelyzet okozta hosszabb kihagyás után.

„A tavalyi nevezésünket sikerült erre az évre érvényesíteni, nagyon boldogok vagyunk Cilivel, hogy végre itt lehetünk – mondta a rajt előtt Nedjalkov Balázs. – Két éve nem indultam terepfutóversenyen, tavaly csak kerékpáros kihíváson vettem részt, így kifejezetten izgatott vagyok.”

Csodálatos helyen rajtoltak el a versenyzők – Fotó: Nedjalkov Bea

A Csupasportnak nyilatkozott Uta Albrecht főszervező is: „A járványhelyzet alakulásának köszönhetően, szigorú biztonsági intézkedések mellett az idén sikerül megtartani a versenyt, amelyet több más rendezvénnyel együtt tavaly a koronavírus elmosott. Múlt héten már megrendeztük a Stubai Ultratrailt, így nagyon bízunk a többi versenyünk sikerében is, sok szeretettel várjuk a magyar terepfutókat, túrázókat.”

A Salomon4trails négy napon keresztül tart Tirolban – Imst után Wenns, majd Ried im Oberinntal, azt követően Pfunds, végül pedig Nauders a cél, ahol szombat délután véget is ér a viadal.

Élő nyomkövetéssel az alábbi linken lehet a magyar futóknak szurkolni: https://www.planb-registration.de/4trails2021/ergebnisse?en

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.