Lubics Szilvia: Nagyot csattant a fejem

A világ egyik legjobb ultrafutója a Rádió 1-en mesélt hétvégi balesetéről, bevallása szerint szerencsés, hogy kisebb sérülésekkel megúszta, amikor egy nő elütötte az autójával.

Ahogyan arról a Csupasport is beszámolt, Lubics Szilvia szerencsés kimenetelű balesetet szenvedett a Szőlőskörön. A világ egyik legjobb ultrafutója az Ultrabalatonra készült, de egyelőre kérdéses, részt vehet-e a versenyen. A legfontosabb azonban, hogy a Balatonakalinál történt balesetet zúzódásokkal és kisebb fejsérüléssel megúszta.

Közösségi oldalán korábban röviden leírta, mi is történt valójában, de szeptember 7-én, kedd reggel a Rádió 1-en Balázsék műsorában részletesebben is mesélt a balesetről.

„Ebben a helyzetben csak rosszabbul járhattam volna, persze az lett volna a legjobb, ha meg sem történik, de így is csoda, hogy ilyen sérülésekkel megúsztam – mondta Lubics Szilvia. – Annyit észleltem, hogy futok, és kaptam egy nagy ütést hátulról. Azt nyilván felfogtam, hogy elütött valaki, de a következő emlék, hogy irdatlan nagyot csattan a fejem az aszfalton. Ilyenkor minden nagyon gyors, nem fogod fel, mi történik. Nem vesztettem el az eszméletem, arra emlékszem, hogy állnak körülöttem futók, és én azt bizonygatom, hogy semmi bajom nincs, menjenek, majd jön a mentő. A mögöttem futó elbeszéléséből tudom, hogy az autó jobb eleje kapta el a bal csípőmet, felkerültem a motorháztetőre, ott megfordultam, és úgy estem vissza. Az autós még továbbment, az előttem futó srác könyökét elvitte a visszapillantója, de ekkor már mindenki megijedt, és ugrált be a fűbe. Végül azután állt meg, hogy kerékpárosok álltak elé.”

A vétkes sofőr állítólag fel sem fogta, mi történt, és azt sem, hogy sokkal nagyobb is lehetett volna a baj.

„A hölgy olyan állapotban volt, hogy finoman szólva a világát nem tudta, nem vette észre, hogy elütött. Ugyanabban a mentőben utaztunk a veszprémi kórházba, nem volt nagy élmény. A mentőben sem kért elnézést, és a többiektől tudom, hogy az autóból is közönyösen szállt ki. Tényleg nem fogta fel, mit csinált. Borzasztóan lelassult, alkoholista nő, menni nem bírt. Furán beszélt, valami csúszásról beszélt. Jöttek rendőrök is, de nem tudom, mi történt pontosan, mert nem voltam abban az állapotban, hogy ezt kövessem. Rendőrök a kórházba is jöttek, biztos lesz belőle ügy, de ennek a folytatásáról még nem tudok semmit. Szerintem az elütéssel együtt kettőnk közül ő volt rosszabb állapotban. Nem ítélek el senkit, mert nem tudhatom, mi vezetett odáig, hogy ide jutott, de ha ez a helyzet, akkor ne üljön autóba.”

 

 

A népszerű ultrafutóval korábban nem történt hasonló, ezért egyelőre kérdéses, tudja-e vállalni az indulást az októberi Ultrabalatonon.

„Nagy szerencsém volt, hogy túloldalt is mentek futók, és az egyik hölgynek volt kerékpáros segítője, aki mentőtiszt. Ő jött oda, ami nagyon megnyugtató érzés volt. Úgy is elsülhetett volna, hogy az autós letarolja az egész sort. Ennél csak rosszabb lehetett volna. A verseny teljesen rendben volt, nem a rendezőkön múlt. Sokat futottam országúton, de korábban soha nem ütöttek el. Nyilván figyelek is, meg az ember úgy edz egyedül, hogy a forgalommal szemben fut. Jó lenne, ha mindig így lehetne, csak éppen nem ez a szabály. Ha már csoportot alkotsz, akkor menetirányban kell haladnod, de ez nem logikus. Az Ultrabalatonra készülök, meglátjuk, alkalmas leszek-e rá. A csípőm még fáj, de szerencsére nem a csont sérült meg.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Kutyatámadást és villámlást is túlélt az immár kétszeres Spartathlon-győztes
Képeslapról tervezte a csúcshódítást, végül napokig küzdött az életéért a sziklafalban
Spartathlon: feladás a furgon miatt, pluszkilométerek, 14 magyar teljesítő
Kettős siker, afrikai csata, múmiafutás: tíz érdekesség a Londoni maratoniról
Szabó Zsófiának kudarc volt ez az év, abbahagyhatja a bringázást

Videók

Kell egy kis testmozgás a délutáni kávé után: fociőrült kolléga az irodában
Lélegzetelállító videó: egy százméteres sziklatorony megmászása testközelből
Még hogy a bázisugrás nem versenysport? Itt a bázisfutás!

Hegymászás

A hegymászás hőskora: elsőre rögtön tíz magyar jutott fel egy nyolcezres csúcsra
Két hegymászó halálos balesetet szenvedett a Magas-Tátrában
Szombat óta nem találják a Hochkalteren eltűnt 24 éves hegymászót

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Öt csodálatos túraútvonal, amelyek néhány óra alatt teljesíthetők
Öt remek tipp a könnyű karintiai túrázáshoz
Utazzon Karintiába: evezős túra a Dráván vagy 36 hajtűkanyar a panorámaúton
Mozogni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
Tippek a víz szerelmeseinek: termálfürdő, vízi csúszda és egyedülálló kilátás

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.