Márpedig a kihívások szükségesek!

Blogszörfösünk már a közeljövőt tervezi, és mint sokan mások, ő is egyre többet álmodozik olyan versenyekről, amelyeken szívesen részt venne a nyáron és persze az ősszel is.

Örömmel látom, egyre több futóbejegyzés készül, ami annak tudható be, hogy kezd visszatérni a normális sportélet! Akik versenyekre készülnek, azoknak még pluszizgalmat okoz, hogy egész pontosan nem lehet tudni, mely elhalasztott versenyeket rendezik meg és mikor, az ezekkel kapcsolatos információk folyamatosan szivárognak. Ami nálam tuti, az az Ultrabalaton, és talán a NightRun, de korábban kinéztem egy-két vidéki terepes versenyt, ezeket még nem tudom, mikor írják ki újra.

A Napfelkelte félmaratonin egyszer biztos részt veszek majd, mint ahogy egy tihanyi versenyen is, mert imádom a környéket!

Az is feltűnt, hogy elég sokan megsérültek az elmúlt időszakban, én szerencsére már a vége felé járok. Ez nagy valószínűséggel annak tudható be, hogy a járvány alatt nem úgy, és nem annyit edzettünk, mint korábban, most pedig az ember meg akarja váltani a világot, de a szervezete nincs erre felkészülve. Nem baj, ezeken az amatőr hibákon is túl leszünk, és jönnek az örömteli nyári futások!

 

GYEREFUTNI.BLOG.HU

Krátky Egon két bejegyzéssel is megörvendeztet minket, mindkettő hasznos és érdekes. Az egyik téma a futómozgás fejlesztésével foglalkozik. Ha több időm lenne, ami sajnos nincs, ez az egyik, amivel komolyabban elkezdenék foglalkozni. Nagyon hervasztó, amikor visszanézem magam, és látom a kifelé csámpázó „futótechnikámat”, pedig ebből futás közben semmit sem érzek, valószínűleg így vagyok stabil, közben pedig azt hiszem, szépen futok, pedig nagyon nem.

Egon szerint ehhez elengedhetetlen az edző, és ebben nyilván igaza is van, ezen magunktól nem tudunk változtatni.

A másik írás azért is született, mert tanácsot kértek Egontól azzal kapcsolatban, hogy futás közben, érdemes-e fehérjét fogyasztani.

 

CHICKENLEGS

Érdemes a ChickenLegs anyagait figyelni, mert nagyon hasznos tippeket kaphatunk futással, edzéssel kapcsolatban! Ebben a videóban is a futótechnikáról van szó, de más jellegű, mint Krátky Egon írásában. Ezek apró trükkök, amiket nem nehéz elsajátítani, viszont nagyban segíthetik az edzésmunkánkat.

 

BARATRUNNING.COM

Hogy ne csak komoly edzésmunkáról, teljesítménybeszámolóról essék mindig szó, íme egy összeállítás Barát Gabi edzőtől, amelyben összegyűjtötte a legjobb visszajelzéseket, amiket a tanítványaitól kapott. Nagyon őszinték és nagyon viccesek!

 

SZUFLAVEDER.HU

A szerző térdműtéten esett át, emiatt fokozatosan tér vissza a sportéletbe, ráadásul a sarkában makacs csonthártyagyulladás is kialakult. Ennek kezelésére kapott szteroidinjekciót (igen, a sarkába), a jelek szerint ez hatásosnak bizonyult. Hat hónap kihagyás után nem könnyű újrakezdeni a futóedzéseket, ennek ellenére már terepen is kipróbálta magát!

 

WITHOUTCATARSIS.BLOG.HU

Az öt kilométeres virtuális futóverseny pont jókor jött a szerzőnek, hogy kizökkentse a motiválatlanságból, és annyira jól sikerült, hogy eldöntötte, a későbbiekben is indul majd ezen a távon! Mondjuk, a blogban olvasható igencsak szép időeredménnyel érthető, hogy kedvet kapott a rövidebb távokhoz is!

 

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?

Track a vége, fuss el véle!

KREMLICZA LEVENTE

Meghívást kaptam a Groove Trails, Nyakas-kör nevű instant futóteljesítésre, ami kellemes, huszonöt kilométeres útvonal Biatorbágy környékén. A GeoGo nevű webes alkalmazással lehet teljesíteni, így még QR-kódokat sem kell beolvasni hozzá, jár érte szép érem, amit az egyik helyi cukrászdában lehet átvenni. Vasárnap kellemesen fülledt melegben indultam el a körre, az órára nem raktam fel az útvonalat, csak a telefonomra. Ez óriási hiba volt, az első hét kilométeren vagy háromszor tévedtem el, egyszer olyan „dzsindzsába” keveredve, hogy azt hittem sosem jövök ki.

 

Aztán a Nyakas-kő különleges sziklái és a panoráma kicsit feldobta a kedvem, de aztán ismét jöttek a hiányos jelzésekkel teli részek, a fülledt erdei szakaszok, és ez elégé elvette a kedvem a futástól. A végére már alig haladtam, mert folyton a telefonomat kellett néznem, hogy jó irányba megyek-e. Így kissé lassú lett a tempó, a végére szomjan is haltam egy kicsit, de legalább megtanultam, teljesen ismeretlen terepen mindenképp az órámra is rakjam fel a tracket, ha már ilyen okos kütyüm van. Egyébként maga a kör kifejezetten jó, izgalmas, futható tereppel és szép helyekkel.

Indulás előtt érdemes elolvasni a tudnivalókat, az útvonal pedig biztosan legyen az órán és térképen, illetve térképes applikáción is nézzük jól át. Melegben egy liter folyadékra bőven szükség lehet, a vízvételi lehetőségek szerények.

A szervezők tervezik a jelzések bővítését, újabbak felfestését, már csak az engedélyekre várnak, de addig is érdemes lehet elmenni egy körre a Nyakas-körre.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.