Blogra futottunk: talán nem baj, ha egy kicsit fáj…

A makacs sérülés is jó valamire – blogszörfösünk a futásmentes napokon több érdekes beszámolóra bukkant a virtuális futótérben.

Tekintettel arra, hogy az edzőm pihenőhetet írt elő makacs csípő- és combfájdalmam miatt, igyekszem kihasználni, és hasznosan eltölteni a felszabadult időt. A nyújtófeladatokat szorgalmasan csinálom, és gyakorlatilag tünetmentes is lettem, bár tartok tőle, hogy a futással visszajön a kellemetlenség. Az ilyen problémák helyrehozatalához valószínűleg több időre lenne szükség. Felettébb bosszantó, hogy szorgalmasan végigedzettem az elmúlt időszakot, s most, hogy learathatnám a babérokat, jönnek a gondok.

Két hét múlva Ultrabalaton, oda mindenképp jó állapotban szeretnék lemenni, hiszen abban maradtunk, hogy sűrűn fogjuk váltani egymást, ezt bírni kell az izomzatnak. Csapatkapitányként, ahogy közeledik a rajt dátuma, egyre több a teendő és szerveznivaló, s közben érzem, hogy fokozódik bennem az izgalom. Egyfelől azért, mert tudom, mi vár ránk, másrészt azért , mert lesz benne újdonság is. Még sohasem rajtoltunk délután, ami új lesz nekünk, kíváncsian várom, hogyan teljesítünk!

Furcsa lesz, hogy a korábbi évekkel ellentétben, amikor pirkadatkor a csendes utcákban róttuk a kilométereket, már közeledtünk a cél felé, idén azonban még további hosszú órákon át tart a kihívásunk!

GYEREFUTNI.HU

Krátky Egon atlétikai edző Pataki Natália sportpszichológussal beszélgetett arról, mi lehet az oka, ha valaki terv szerint, lelkiismeretesen edz, de versenyhelyzetben nem tudja magából kihozni, amit tud. Mi állhat a háttérben, és milyen lehetőségek vannak a probléma megoldására?

RUN BABY RUN

Vincze Zsófi bármennyire is vágyott a részvételre az ausztriai terep-vb-n, a meglehetősen hiányos kommunikáció miatt úgy hitte, nem szerepel az indulók között, így nem is készült ennek megfelelően. Aztán kiderült, hogy ő lett volna a harmadik induló a női csapatban…

BARATRUNNING.COM

A szerző Bécsben futott maratoni távot, és maga is meglepődött, hogy végig milyen remek tempót tudott tartani! Frissítést csak annyit vett magához, amennyit nagyon muszáj volt, technikai szünetre sem állt ki, nem sétált bele, így bőven négy óra alatt sikerült az edzőversenyen teljesítenie! Ugyancsak az oldalon olvasható a Hello Pap-rét Trail – Répássy-Szabó Enikőtől. Év eleji felső légúti betegsége miatt a szerzőnek el kellett engednie a tavaszi szezont, a Hello Pap-rét Trail versenyen szerette volna felmérni, mennyire sikerült visszaerősödnie. A korábbi eső miatt rendkívül csúszós volt a pálya, ezzel együtt a 4. helyet sikerült megszereznie!

FUTÓLÉPÉS (YouTube)

Őry István futóedző videóját azoknak ajánlom, akik szeretnének tanácsokat a frissítéssel, zselékkel kapcsolatban, mikor mit érdemes használni, mire kell figyelni.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A testépítő naponta egyszer egyen! – Kali Muscle új élete börtön és szívműtét után
Az eltökélt nő kihívása: három hónap alatt megmászni mind a 14 nyolcezres hegyet
A várólistáról a világbajnokságra – Kovács-Garami Katalin is indul a maratonon
A durva sziklalabirintus – csak igazi profiknak ajánlott útvonal!
A legjobb ultrafutó titka: öt kemény edzés a világcsúcsokért

Videók

Mit tegyen az, aki imádja a kajakot, de elege van a vízből? Irány a dűnék!
Túra közben egy kötélen egyensúlyozva megnézték, mi van a vízesés tetején
Ha nincs víz, jó a hó is: magashegyi kajakverseny vagy extrém roncsderbi?

Hegymászás

Varga Csaba a világ kilencedik legmagasabb hegycsúcsára, a Nanga Parbatra indul
Csak múltja vagy jövője is van a magyar himalájai hegymászásnak?
Versengés a Mount Everesten, a rekordtartó serpa már 28 csúcshódításnál jár

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?
Karintiában télen is lehet ötvözni a luxust a kempingezéssel
11 jó ok arra, hogy Karintiába utazzunk
A legjobb módja az adventi várakozásnak

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.