Blogra futottunk: talán nem baj, ha egy kicsit fáj…

A makacs sérülés is jó valamire – blogszörfösünk a futásmentes napokon több érdekes beszámolóra bukkant a virtuális futótérben.

Tekintettel arra, hogy az edzőm pihenőhetet írt elő makacs csípő- és combfájdalmam miatt, igyekszem kihasználni, és hasznosan eltölteni a felszabadult időt. A nyújtófeladatokat szorgalmasan csinálom, és gyakorlatilag tünetmentes is lettem, bár tartok tőle, hogy a futással visszajön a kellemetlenség. Az ilyen problémák helyrehozatalához valószínűleg több időre lenne szükség. Felettébb bosszantó, hogy szorgalmasan végigedzettem az elmúlt időszakot, s most, hogy learathatnám a babérokat, jönnek a gondok.

Két hét múlva Ultrabalaton, oda mindenképp jó állapotban szeretnék lemenni, hiszen abban maradtunk, hogy sűrűn fogjuk váltani egymást, ezt bírni kell az izomzatnak. Csapatkapitányként, ahogy közeledik a rajt dátuma, egyre több a teendő és szerveznivaló, s közben érzem, hogy fokozódik bennem az izgalom. Egyfelől azért, mert tudom, mi vár ránk, másrészt azért , mert lesz benne újdonság is. Még sohasem rajtoltunk délután, ami új lesz nekünk, kíváncsian várom, hogyan teljesítünk!

Furcsa lesz, hogy a korábbi évekkel ellentétben, amikor pirkadatkor a csendes utcákban róttuk a kilométereket, már közeledtünk a cél felé, idén azonban még további hosszú órákon át tart a kihívásunk!

GYEREFUTNI.HU

Krátky Egon atlétikai edző Pataki Natália sportpszichológussal beszélgetett arról, mi lehet az oka, ha valaki terv szerint, lelkiismeretesen edz, de versenyhelyzetben nem tudja magából kihozni, amit tud. Mi állhat a háttérben, és milyen lehetőségek vannak a probléma megoldására?

RUN BABY RUN

Vincze Zsófi bármennyire is vágyott a részvételre az ausztriai terep-vb-n, a meglehetősen hiányos kommunikáció miatt úgy hitte, nem szerepel az indulók között, így nem is készült ennek megfelelően. Aztán kiderült, hogy ő lett volna a harmadik induló a női csapatban…

BARATRUNNING.COM

A szerző Bécsben futott maratoni távot, és maga is meglepődött, hogy végig milyen remek tempót tudott tartani! Frissítést csak annyit vett magához, amennyit nagyon muszáj volt, technikai szünetre sem állt ki, nem sétált bele, így bőven négy óra alatt sikerült az edzőversenyen teljesítenie! Ugyancsak az oldalon olvasható a Hello Pap-rét Trail – Répássy-Szabó Enikőtől. Év eleji felső légúti betegsége miatt a szerzőnek el kellett engednie a tavaszi szezont, a Hello Pap-rét Trail versenyen szerette volna felmérni, mennyire sikerült visszaerősödnie. A korábbi eső miatt rendkívül csúszós volt a pálya, ezzel együtt a 4. helyet sikerült megszereznie!

FUTÓLÉPÉS (YouTube)

Őry István futóedző videóját azoknak ajánlom, akik szeretnének tanácsokat a frissítéssel, zselékkel kapcsolatban, mikor mit érdemes használni, mire kell figyelni.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Úgy taktikázott, hogy ne szálljon el a pulzusa, pályacsúccsal győzött az UTH-n
Kis híján elaludt a frissítő állomáson, végül bronzérmet szerzett a 48 órás vb-n
Eszkimó hagyatékból született a harcos kajakpóló
Amit nem érdemes kihagyni: erőnléti edzések a futók számára
Hibázott, de női magyar csúcsot döntött és bronzérmet szerzett a 48 órás vb-n

Videók

Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon

Hegymászás

A Mount Everest máig megoldatlan százéves rejtélye
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.