Megvannak a 2023-as Spartathlon magyar indulói – legendás futó a várólistán

Athénban kisorsolták, kik lehetnek ott a népszerű versenyen – több mint ötven magyar várta izgatottan, kap-e lehetőséget.

Bár a Spartathlont ősszel rendezik, a tavasz is izgalmas lehet, hiszen akkor derül ki, kik azok a futók, akik indulhatnak a legendás Athén–Spárta versenyen, azaz esélyt kapnak arra, hogy 246 kilométer teljesítése után megérinthessék Leonidász szobrát.

Ahogy a szervezők nevezik, a Spartathlon-lottó sorsolását már megtartották, megvan az ötven görög és a több mint háromszáz más nemzetbeli sportoló, aki szeptember végén ott lehet a rajton. A magyar csapat szokás szerint hatalmas létszámú lesz.

Erős Tibor tavaly remekül futott

Jelen állás szerint ott lesz a rajton Erős Tibor, aki legutóbb negyedik lett, és 23:23:53 órás ideje a valaha volt legjobb magyar eredmény. Indulhat Simonyi Balázs, aki már tizedik sikeres teljesítésére készül. Újra nekivág a távnak Gyöngyösi János Tibor, aki tavaly ugyan kényszerűségből feladta, de két éve nyolcadik lett, az M50-es kategóriájában pedig az első. Toldi Péter és Gáspár Péter szintén a leggyorsabb ultrások közé tartoznak.

Zétényi Szvetlana újra ott lehet a Spartathlonon

Na de lássuk a teljes magyar csapatot, sorsolási számuk szerint: Nemes László (23), Gyöngyösi János Tibor (24), Toldi Péter (27), Gáspár Péter (28), Cserpák Tamás (32), Fogarasiné Veres Krisztina (33), Vajda Zoltán (35), Zétényi Szvetlana (53), Erős Tibor (73), Simon György (75), Mihalik Norbert (76), Horváth Tamás (96), Bognár Ákos (97), Evetovics-Balla Hajnalka (124), Török Benjámin (157), Boros Richárd (161), Csingár István (162), Bazsó Tibor (166), Virág Pál (168), Máté Mónika (173), Horváth Péter (175), Földi Zsuzsanna (177), Simonyi Balázs (182), Szekeres Tibor (184), Rottler Zoltán (197), Mag Erika (249).

Ez huszonhat magyar futó, de Mag Erika péntek este még a várólistán szerepelt, szombatra már nem, és elképzelhető, hogy a szervezők által közzétett felsorolásban vannak még hibák.

Sok magyar futó került még a várólistára, köztük például a Spartathlon 1991-es bajnoka, Bogár János, és számos olyan sportoló, aki tavaly teljesítette a távot.

Bogár Jánosnak nem volt szerencséje a sorsoláson

A várólistás magyarok: Prantner Gábor, Poór Péter, Fejér Zsuzsanna, Kelemen Anett, Kádár Kitti, Nagy Miklós, Farkas Zoltán, Ambrus Károly, Gerda Lajos, Balogh Ildikó, Varga Dóra, Sápi Balázs, Bogár János, Benke György, Csepregi Ákos, Lovász Zsolt, Dombay Gábor, Hernádi László, Fodor Szilárd, Káldi Péter, Gozony István, Varga Róbert, Ferenczik József, Lukács Sándor, Boros Linda.

Hiába lesznek esetleg majd visszalépések, az országkvóta miatt a várólistáról magyar futó csak magyar visszalépő helyére kerülhet be.

A versenyen újra ott lesz Fotisz Zizimopulosz, aki tavaly a Spartahlon-történelem harmadik legjobb idejével győzött, de nagyon bosszús volt, mert egy hét kilométeres eltévedés miatt nem tudta megdönteni Janisz Kurosz 20:25:00-s csúcsát. Már csak 202 nap, és kiderül, ezúttal sikerül-e neki.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A nehézségek ellenére remek győzelmet aratott Balatonfüreden Beda Szabolcs
Sportolók kedvencei – 5 érdekesség a tésztáról
Tizennyolc magyar futó ért célba a Spartathlonon
Megdőlt Janisz Kurosz rekordja a Spartathlonon, két magyar a top tízben
Három magyar az első tizenegyben a Spartathlonon szombat este

Videók

Forradalmi extrém sport a vízen: szörf és krosszmotor összegyúrva
Lélegzetelállító videó: egy százméteres sziklatorony megmászása testközelből
Megmutatjuk, milyen őrült sebességgel száguld egy bázisugró

Hegymászás

A Magas-Tátra gyönyörű, de veszélyes kihívása profiknak: a Sas-út (videóval)
Hogyan lépjünk szintet a túrázás után? Tippek és tanácsok kezdő hegymászóknak
Végzetes kötél Katmanduból: a legenda, aki megállíthatatlannak tűnt

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?
Karintiában télen is lehet ötvözni a luxust a kempingezéssel

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.