Most akkor mi a helyzet a Margitszigeten?

Hétfő óta tart zárva a Margitszigeti Atlétikai Club mindkét komplexuma, és a közös edzéseket is felfüggesztették, ez azonban nem jelenti azt, hogy megállt volna a futóélet – csak átalakult.

Beszélgetésünk előtt éppen a Margitszigeten volt futni Vajda Zsuzsa, a MAC szakmai vezetője, így az első kérdésünkre rögvest választ is kaptunk: megfelelő odafigyeléssel igenis mehetünk futni a Margitszigetre.

„Magam is járok sportolni és mindenkinek azt javasoltam, hogy amíg lehet, addig menjünk mozogni, de csak egyedül – kezdte érdeklődésünkre Vajda Zsuzsa. – Lehetőleg kerüljük a tömegközlekedést, ha tehetjük, menjünk kocsival, kiszállunk, futunk, beszállunk, de sportolni kell, sőt ebben az időszakban talán még fontosabb. Mindannyiunkban van egyfajta félelemérzet, bizonytalanság, a sport pedig nagyon sokat tud segíteni.

A másik, ami nagyon fontos, hogy ne harcoljuk le a szervezetünket, ne most akarunk egyéni csúcsokat futni, közepesen erős, esetleg könnyű tempóban sportoljunk, ez a lényeg.”

Még több olvasnivalót kínálunk a Csupasport magazinban. A 100+16 oldalas kiadvány március közepén került a standokra, sokan kérdezték, hogyan tudnak ebben a nehéz helyzetben hozzájutni. Az Inmedio és Relay üzletekben jó eséllyel, de a nagyobb postákon is. Aki nem szívesen menne ki az utcára, e-magazinos formában immár a Digitalstandon is le tudja tölteni: egy perc a regisztrálás és egy perc a fizetés, itt is 590 forintba kerül. .

Vajda Zsuzsa hozzátette, élénk közösségi élet zajlik náluk is, ezt jelentősen megsínyli a magányos sportolás, de a csapat tagjai kapnak online edzésterveket, sőt a Facebook-oldalukon is elérhetővé teszik ezeket kezdő, középhaladó és haladó szinten. A visszajelzések szerint a csapattagok is hiányolják a közös munkát, mondván, így nehezebb megcsinálni a feladatokat, amelyek azonban sokat segítenek a szinten tartásban.

A Margitszigeti Atlétikai Club idén másodszor rendezte volna meg a Family Futamot, amelyen tavaly közel kétszázan álltak rajthoz, viszont bíznak benne, hogy a június végén esedékes Szent Iván-éji száguldást már megtarthatják.

„Minden tagunkat arra kérjük, hogy tartsák be a szabályokat, sportoljanak, de egyedül. Legyünk fegyelmezettek, hogy gyorsabban túllehessünk a nehézségeken – hangsúlyozta Vajda Zsuzsa, aki nemcsak a futóit, de a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban tanuló diákjait is ellátta egyéni programokkal. – Fontosnak tartom, hogy mi, sportszakemberek is segítséget nyújtsunk, támogassuk az embereket, és azt tapasztaltam, hogy a diákok is lelkesek, küldik a beszámolót az elvégzett munkáról, és őket is kértük, hogy csakis önállóan, illetve a velük egy háztartásban élőkkel sportoljanak együtt.”

A szakember hozzátette, ha esetleg nincs lehetőség a szabadban sportolni, akkor is fontos a mozgás, és sok olyan, otthon végezhető gyakorlatsor van, amivel szinten lehet tartani az állóképességünket.

„Gyönyörű volt a Margitsziget most is, érezni a fák illatát, éledezik a természet, így még nagyobb fájdalom, ha nem mehetünk ki, de most az a fontos, hogy átvészeljük ezt az időszakot.

Azon is gondolkoztunk már, hogy kitűzünk egy közös célt és eseményt, szívem szerint azt mondanám a futóknak, hogy kapnak egy nyolchetes edzéstervet, amely végén közösen teljesítjük a távot, de egyelőre nem tudunk nyugodt lelkiismerettel időpontot mondani. Reméljük, hogy minél hamarabb újra együtt futhatunk” – tette hozzá Vajda Zsuzsanna.

Természetesen az általános szabályokat a Margitszigeten vagy bármely más kinti programnál érdemes betartani: padokra nem célszerű ülni, tárgyakat nem szabad megfogni, és hazaérkezés után azonnal egy alapos kézmosással kell nyitni.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A Késely családban mindenki rendszeresen mozog és nagy terveket sző
Ne rángassuk a súlyokat! – egyedül építette fel magát a nulláról a vb-címekig
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Molnár Péter nem zárja ki, hogy valaha visszatér a versenyzéshez
Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.