BLOGRA FUTOTTUNK Meglátni a szépet az őszben

Blogszörfösünk még mindig az UB bűvöletében böngészgette a blogbejegyzéseket, és rendkívül inspiráló bejegyzésekre bukkant, olyan írásokra, amelyek erőt adnak a hétköznapi futásokhoz.

Nem tudom, ebben a rettenetes időben hányan mennek ki futni, de minden elismerést megérdemelnek. A hét végétől majd én is felhúzom a futócsukám, és tudom, csak nekiindulni nehéz, aztán ha szétázik az ember, és bemelegedett, onnantól már csak a futás élménye marad. Az Ultrabalaton után kicsit félretettem a sportot, de a mozgás, a futás már nagyon hiányzik természetesen, és vissza is térek a körforgásba hamarosan, mindössze arról van szó, hogy időben szerettem volna utolérni magam. Megengedtem azt a luxust hét végén, hogy nem keltem fel korán, hanem aludtam, ameddig jólesik. Valamint nem vágytam még pár nap erejéig arra a feszített időbeosztásra, amit a sport hétköznapokba iktatása okoz anyaként, munka mellett. Nyilván ez az időjárás sem hívogató, ráadásul reggel még sötét van, mire hazaérek, és mehetnék futni, már sötét van. De hát az ősz meg a tél ilyen, tudom, ha nekiindulok, meglátom ennek a futóidőszaknak is a szépségét. Legalábbis muszáj lesz! 🙂

TEREPERDO.BLOG.HU

A szerző az Országos Kéktúra utolsó szakaszának vágott neki két társával, s ezzel lezárult a 2004-ben elkezdett 1160 kilométeres táv teljesítése. Remek négy napot töltöttek el, csodás helyeken jártak, amit fotókkal is dokumentáltak. Annyira jól sikerült, hogy lehet, újra belevág?

BARATRUNNING.COM

Egyéni Ub-teljesítésről olvashatunk beszámolót, amelyből kiderül, hogy a szerzőnél egyáltalán nem volt mélypont! A frissítés azonban egy idő után már nem volt egyszerű, de remek segítőkkel ezt is megoldotta, sőt minden problémát tudott orvosolni (új kifejezést is tanulhattam, ez pedig az Ub fine dining). A nagy futáshoz csak gratulálni lehet, hiszen 58 évesen, néhány éves futómúlttal az Ultrabalaton 221.9 kilométérnek – sőt, idén a táv 223 kilométeres volt – megfutása óriási teljesítmény!

RURNBABYRUN.BLOG.HU

Vincze Zsófi is indult a Vadlán Ultra-verseny ötven kilométeres távján, s a második helyezést sikerült megszereznie. Sok nehézségen ment át az utóbbi időben, ennek ellenére remekül ment neki a futás! A versenye után pedig még drukkolt az ultrabalatonosoknak is, főleg, hogy a csapatuk, a Szolgálati Agarak is indult. Az idejük elképesztő: 12:52:24 óra lett, ezzel a második helyen végeztek. Zsófinak jó hétvégéje volt 🙂

NEMAZE.BLOG.HU

Simonyi Balázs ismét nagyon érdekes témát boncolgat, ez pedig a tef, azaz testedzésfüggőség. Megtudhatjuk, hogy egyáltalán mit is jelent ez pontosan, mivel jár, milyen hozadékai vannak. Maga az olvasmány is érdekes, de még kiegészül egy podcastanyaggal is, amelyben hazánk menő ultrásai, sportolói is megszólalnak.

HOSSZUTAVBLOG.HU

Interjút olvashatunk az egyéniben Ub-t teljesítő Varga Szilviával. Jó értelemben mindig megdöbbenek, hogy vannak emberek, akik egy nap kimennek kocogni, pár év múlva pedig egyedül lefutnak több mint kétszáz kilométert. Hihetetlen és irigylésre méltó, hogy ilyen szuper alkatuk van, és tehetségük ehhez a sporthoz! Saját felkészüléssel, anyukaként, keresztedzések nélkül, mintha ez lenne a világon a legtermészetesebb, az első megtett pár kilométer után öt év alatt eljutott idáig.

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?

Büszkébben, mint a saját verseny után

KREMLICZA LEVENTE

Vasárnap rendezték a Budapest Maratont, amelyen három tanítványom is élete első maratoniját futotta. A rajt után elkapta őket a szakadó eső, egyikük elesett, de nem adta fel, futott tovább, egészen a célig. A finisben vártam őket, de mire odaértem a helyszínre, egyikük már lefutotta a távot, vele vártuk a többieket. Ritkán járok nézőként versenyre, de nem volt kérdés, hogy ezen a kihíváson ott leszek. Messziről felismertem a saját futóimat, és láttam rajtuk az elszántságot keveredni a hatalmas boldogsággal. Látták a célt, és az volt az arcukra írva: megcsináltam! Nem volt mindig tökéletes az edzésmunkájuk, sokszor voltak hétköznapi problémák, kisebb sérülések, időhiány, de odatették magukat, és én büszkébb voltam, mint amikor dobogóra állhattam egy-egy maratonin, vagy lefutottam életem első terep százasát. Az ilyen pillanatokért választottam az edzői hivatást, a legjobb érzés hozzásegíteni a hobbisportolókat álmuk beteljesítéséhez.

 

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Példaképe miatt az ultrafutást választotta, amely kiszakítja a rohanó világból
Életveszélyes trükkök során győzte le a félelmét a falakon tekerő BMX-es
Nemcsak nyáron lehet SUP-ozni: szakértő segít, hogyan evezzünk a téli hidegben
Marcel Hirscher, a sípályák korszakos ura
Itt a tél, magasságtól függően egyre több hegységünkben túrázhatunk hóban

Videók

Erdőben is lehet síléccel száguldozni, de senki se csinálja utána
Mint a rajzfilmekben: lufikkal az égig
Magassági rekord: falmászás a felhők között

Hegymászás

Siklóernyő-balesetben szilánkosra tört Lengyel Ferenc három csigolyája
A sziklát érteni kell, a mászás művészet
Eltűnt három francia a Himalájában

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Az osztrák Grand Canyon és más szépségek
Kiterjesztett szabályozás síelőknek
Kizárólag negatív teszttel lehet síelni
Játszótérnek 28 méteres jégmászótorony
Megtelnek a parkok asztaliteniszezőkkel

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.