BLOGRA FUTOTTUNK Örülhetünk-e egy régi futónadrágnak?

Nagy teljesítések, fontos edzések és versenyek – Hédi blogjában a hobbifutás minden szeglete felfedezhető, és talán a saját tapasztalat, ami igazán fontos: sportolni csak elhivatottan érdemes!

Sokan kezdenek el futni a fogyás miatt, és mit tagadjam, én is azért vágtam bele nagyjából kilenc éve (ezen meg is hökkentem a minap, mikor egyik kollégám megkérdezte, mióta is futok). A negyvenes éveim elején persze elég volt időnként futni egyet kedvem szerint, s máris javult a mérlegen mutatott kellemetlen szám. Aztán szépen beállt egy rendszer, én futok, a zsír meg nem gyarapszik, annak ellenére, hogy nagyon szeretek enni. Aztán egy-két éve éreztem, nem elég a futás, mert itt fáj, meg ott fáj, leszakad időnként a derekam, és a hasamon újfent csinos úszógumi terebélyesedett. Ekkor jött be a fitneszterem újfent az életembe, az erősítés, az alakformáló torna, funkcionális köredzés és a TRX formájában.

Külsőleg ugyan nem volt szembetűnő a változás, de a tartóizmaim erősödtek, és a makacs derékfájás ritkult, ráadásul remekül kiegészítették a futást ezek a mozgásformák.

Mostanság újabb etap kezdődött az életemben, mert egyre többet érzem, hogy a sokat emlegetett étkezésre nekem is el kell kezdenem figyelni. Kevesebb csülökpörkölt és töpörtyű, viszont annál több saláta és sajt, ami működni látszik, mármint, hogy a hétköznapokban komfortosan érezzem magam. Ehhez még párosul a heti három TRX-edzés és futás, ami azt eredményezi, hogy a kilóim csökkentek, amit centiben is látok magamon. Ráadásul nem mondhatom, hogy milyen szenvedős ez a fajta „könnyített” étrend, mert egész finomakat tudok így is enni, s ha néha rám tör a „zsírhiány”, akkor nyugodtan pótolom, mert ennyi belefér. Mindig figyelek a szervezetem jelzéseire, és így most nemcsak, hogy jobban érzem magam, de jó érzéssel tölt el az is, hogy a pár éve megvett egyik gyönyörű futógatya ismét rám jön, sőt kifejezetten kényelmes!

GOWITHTHEFLOW.HU
A szerző és két ismerőse kétnapos futást szerveztek maguknak a Mecsekben. Amilyen változékony mostanában az időjárás, nekik is kijutott a jóból, első nap kaptak rendesen az esőből, amit másnap felváltott a meleg dunszt.

Csodaszép helyeken futottak, kulcsos házban aludtak, a célba azonban csak ketten értek be, sajnos egyiküknek gyomorproblémák miatt ki kellett szállni a közös futásból.

Káprázatos fotókon örökítették meg a gyönyörű mecseki erdőt!

21097KK.WORDPRESS.COM

Koffein kapitány tesztelte a térdeit, és kirándult egy jó nagyot a Pilisben. A Nagy kört teljesítette, ami hetven kilométer, úgyhogy ez elég combos terhelés lehetett a problémás térdeinek. Természetesen ő is kifogta az égi áldást, de ez nem akadályozta a teljesítésben, szerencsére jó sok fotót is készített közben!

GYEREFUTNI.COM
Krátky Egon atlétikai edző újabb bejegyzésében azok kaphatnak hasznos információkat, akik kacérkodnak futásuk fejlesztésével, de még nem döntötték el, hogy edzővel, vagy nélküle vágnak bele. Én is azt gondolom, akinek konkrét céljai vannak, és a kihívásra megfelelő időt és energiát tud fordítani, mindenképp érdemes edzőhöz fordulnia, mert a szakember kihozhatja belőle a maximumot.

Aki pedig célok nélkül szeret futkosni, annak is ad támpontot a cikk, hogy biztonságosan tudjon futni és fejlődni is.

KMKOVEK.BLOG.HU
Belus Fruzsi nem sokat lógatta a lábát eddig a nyáron, igencsak sok kilométert teljesített júniusban és júliusban. Amikor csak teheti, versenyekre is nevez, hiszen ki tudja, meddig lesz erre lehetőség…

 

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?

Vissza a kezdetekhez!

KREMLICZA LEVENTE

Tíz nap múlva rajtol a Szufla Futófesztivál, a családias, hangulatos körözős verseny a Tököli parkerdőben, Szigethalom mellett. Körbe-körbe futni egy homokos, párás erdei pályán nem tűnik túl jó bulinak, mégis az. Nem könnyű a verseny, a fülledt meleg és az árnyék nélküli földutak bőven adnak kihívást, de a kiváló frissítés és a jó hangulat kifejezetten élvezhetővé teszi még az ötvenkét kilométeres távot is. A célban nemcsak érem, de remek kaja, dinnye és sok más finomság szokta várni a fáradt futókat. Idén két év kihagyás után visszatérek, szinte nosztalgiázni, hiszen itt tejesítettem életem első ötven kilométer feletti távját. Akkor elkövettem a legtöbb hibát, amit kezdő ultrás elkövethet. Túlpakoltam magam, túl erősen kezdtem és így tovább. Utólag vicces visszagondolni rá, és arra is, hogy egy évvel később már mennyire másképp indultam neki, és most mennyire más lesz a verseny – de a lényeg, minden futónak érdemes egyszer visszatérnie a kezdetekhez…

 

 

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Patagóniai kaland: elzárva a külvilágtól a legnehezebb utat kellett választaniuk
Már csak Boston kell: hatból öt nagy maraton megvan, a hetedik éremre hajt
Beleszédülni a mélységbe – vadító gyalogosfüggőhíd gleccser és tó felett
Valter Attila: A „húsdarálóban” csak arra koncentrálunk, hogy a biciklin maradjunk
A Jégharcosok megmutatták a világnak, hogy semmi sem lehetetlen a Himalájában

Videók

Ezért ne nézzük őrültnek, aki egykerekű bringát visz magával a hegyekbe
Íme a bizonyíték: ésszel és erővel a fizika törvényei is legyőzhetőek
Új világrekord: helikopterből ugorva 7 és fél kilométert repültek szárnyas ruhában

Hegymászás

Értékesebb egyik a másiknál? Hegymászás mesterséges oxigénnel és anélkül
Ki lesz az első? A dicsőség hajszolása tragédiába torkollt a Matterhornon
Nem a Mount Everest meghódítása lesz a legnehezebb Suhajda Szilárdnak

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?
Karintiában télen is lehet ötvözni a luxust a kempingezéssel
11 jó ok arra, hogy Karintiába utazzunk
A legjobb módja az adventi várakozásnak
Öt csodálatos túraútvonal, amelyek néhány óra alatt teljesíthetők

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.