Rakonczay Gábor az Ultrabalaton kilencedik teljesítésére készül

A remek sportoló a legutóbbi két alkalommal huszonnégy óra alá jutott, most is ez a célja.

Hányadik Balaton-kerülésére készül?
Ha a privát futásokat is beleszámoljuk, ez lesz a kilencedik Ultrabalatonom – mondta Rakonczay Gábor a Csupasportnak. – A legutóbbi két alkalommal sikerült bemennem huszonnégy óra alá, így a célom az, hogy sorozatban harmadszor is sikerüljön. Hogy ez mire lesz elég a végelszámolásnál, szombat reggel kiderül.

Ismét erős mezőny gyűlik össze a férfiak között, nagy harc várható.
Igen, én is átnéztem már a rajtlistát, szinte minden nagy név ott lesz. Elképesztő harc várható az élmezőnyben, nagy versenyt várok a dobogós helyekért.

Egy dolog, hogy Bódis Tamás hatalmas pályacsúcsa megdől-e, az viszont biztos, hogy aki a dobogóért megy, az nem engedhet ki fél percre sem.

Lesz, amin változtat a korábbi futásaihoz képest?
Ezúttal családi frissítés lesz. Az egyik öcsém jön mellettem bringával, és a szüleink itt-ott ránk néznek majd. Ahogy néztem az időjárás-előrejelzést, ezúttal elmarad a májusi eső, a hőmérséklet is jó lesz. Edzőm, Lesi Zoltán azt mondta, ha megérdemlem, éjszaka kinéz a déli partra, és segít. Ha nem, akkor telefonon figyeli, hogy merre tartok… Ehhez az kell, hogy minél higgadtabban kezdjek az elején, a lehető legkisebb esélyt akarom megadni arra, hogy elfussam magam. Általában száznyolcvan kilométerig egyenletesen futok, ott szokott jönni egyfajta megborulás. Ez lesz a neccesebb része. Az Ultrabalaton átlátható ultratáv, de annál azért jóval hosszabb, hogy bárki is félvállról vegye.

Rutinos Ultrabalaton-résztvevőként még mindig ugyanazzal az izgalommal várja a versenyt, mint korábban?
Egyértelműen! Elképesztően gyönyörű a táj, önmagában az, hogy körbefutjuk a Balatont, már megadja a verseny hangulatát. Minden évben vannak új résztvevők, érdekes látni őket, ilyenkor előjönnek a régi emlékek. Jó érzés, amikor egy első bálozót bátorítod néhány kedves szóval. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy néhány éve én is ugyanebben a cipőben jártam, nekem is jólestek a kedves szavak a rutinosabbaktól. Ez a fajta bajtársiasság nagyon tud motiválni. A pálya útvonala remek, a szervezés szuper, minden adva van, hogy idén ismét kiváló Ultrabalatonunk legyen.

Rakonczay Gábor márciusban a hatnapos futás világbajnoka lett, az olaszországi verseny után készített interjúnkban beszélt a különleges viadal egyedi nehézségeiről.

Huszonkétezer induló az idei Ultrabalatonon

A szervezők tájékoztatása szerint a péntektől vasárnapig tartó esemény 211 kilométeres távjának 250-en vágnak neki egyedül. A verseny központja Balatonfüreden lesz, ahol a Bogár János-kiállítást is megtekinthetik az érdeklődők. A legendás ultrafutó több száz serlege közül 17-et tesznek közszemlére.

A Balaton-kerülő viadal központjában sportos aktivitásokkal és nyereményekkel, a balatonlellei váltóponton frissítővel, éjszaka meleg itallal, valamint frissítő masszázzsal várják a futókat. Az Ultrabalatonon az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság is képviselteti magát, az esemény ugyanis a Hősök Tere szurkolói klub vb-t felvezető országos roadshow-jának egyik kiemelt állomása.

A BioTechUSA cégcsoport és az Ultrabalaton hagyományos közös jótékony kampánya keretében idén ötödik alkalommal adnak lehetőséget a résztvevőknek, hogy időmérő chipjeik letéti díját visszaváltás helyett jótékony célra ajánlhassák fel, vagy tetszőleges összeget adományozhassanak. Idén egészségügyi intézményeket és kórházi osztályokat lehetett támogatásra javasolni és a három legtöbb szavazatot kapó intézmény – a Peter Cerny Alapítvány, a Bethesda Gyermekkórház és a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház – részesül támogatásban.

(MTI)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Szemerei Levente megnyerte a varsói maratonit!
Fantasztikus női világcsúcs a berlini maratonon
A legendás versenyen csak az eltévedéstől és a kóbor kutyáktól tart
Magyar sikerek a balatonfüredi EMU hatnapos világkupán
Kipchoge legnagyobb ellenfele az óra lehet Berlinben

Videók

Forradalmi extrém sport a vízen: szörf és krosszmotor összegyúrva
Lélegzetelállító videó: egy százméteres sziklatorony megmászása testközelből
Megmutatjuk, milyen őrült sebességgel száguld egy bázisugró

Hegymászás

A Magas-Tátra gyönyörű, de veszélyes kihívása profiknak: a Sas-út (videóval)
Hogyan lépjünk szintet a túrázás után? Tippek és tanácsok kezdő hegymászóknak
Végzetes kötél Katmanduból: a legenda, aki megállíthatatlannak tűnt

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?
Karintiában télen is lehet ötvözni a luxust a kempingezéssel

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.