Run FORsi: a bennünk égő tűz

A SUHANJ! Alapítvány két futója adománygyűjtést szervez, és Temesvári Orsolyáért futja le a negyedik Dunakanyar félmaratont. A 27 éves futó két éve nyaktól lefelé lebénult, ám elképesztő életerő dolgozik benne.

„A kampányunk nem a szomorúságról szól, vidám hármas vagyunk” – mondta Helischer Szilvia, a SUHANJ! Alapítvány önkéntes futója, aki Reich Nórával (aki szintén az alapítvány önkéntes futója) együtt Run FORsi néven jótékonysági kampányt indított barátnőjük, Temesvári Orsolya támogatására. Pedig a történet nem vidám, ám a hármójukat jellemző derűből, optimizmusból és életszeretetből mindenki erőt meríthet.

A huszonhét éves, jogi egyetemet végzett életvidám lány korábban maga is adománygyűjtő futó volt, sportos, aktív életet élt, ám 2018 áprilisában futásból hazafelé tartva a párjával együtt elgázolta őt egy autó a zebrán.

Csupasport-magazin: Száz nap a pokolban

A Magyarországon is népszerű, Korinthosz-győztes Enrico Maggiola szeptember végén befejezte a futóedzését, és átment a zebrán – elütötték, kómába esett, az orvosok nem bíztak a felépülésében. Most már újra fut – mik a tervei, hogyan élte meg, hogy második esélyt kapott?

Erről, és persze sok minden egyéb szabadidős érdekességről írunk a Csupasport magazin első számában, amely március 10-én jelenik meg! A 100 oldalas magazinon kívül olvasóink kapnak egy 16 oldalas versenyeredményes mellékletet is.

A párja komolyabb sérülés nélkül megúszta, neki viszont eltört a gerince, megsérült a gerincvelő is, negyvennyolc napot töltött a Honvéd Kórház intenzív osztályán, és eleinte az is kérdéses volt, túléli-e a balesetet. Nyaktól lefelé mmegbénult, jelenleg egy rehabilitációs otthonban él, gyökeresen megváltozott az élete, ám hatalmas életerő dolgozik benne, és ahogy Helischer Szilvia hangsúlyozza, Orsit nem az teszi különlegessé, hogy ilyen borzalmas balesetet szenvedett, hanem az a megingathatatlanul optimista hozzáállás, ahogyan a kialakult helyzethez viszonyul, ami mindenkinek inspiráló lehet.

A március 29-i 4. Dunakanyar félmaratonit érte futják le, és a felkészülésükkel párhuzamosan adománygyűjtést szerveztek Orsi javára, mert az ápolása, a gyógyszerei, a mindennapos terápiája jelentős anyagi erőforrást igényel. Ám a kampánnyal nemcsak neki, másoknak is segíteni szeretnének, hogy – ahogy Orsi fogalmaz – mindenki megtalálja a benne égő belső tüzet.

„Hiszünk benne, hogy közös erővel bármire képesek vagyunk, és a közösség által képviselt erő és értékek bármilyen helyzetben megoldást jelenthetnek – hangsúlyozták a szervezők. – A kampánnyal igyekszünk felhívni a figyelmet arra, mennyire törékeny az emberi élet, egy pillanat elég ahhoz, hogy teljesen felforgasson mindent. Ugyanakkor szeretnénk megmutatni azt is, hogy minden emberben sokkal nagyobb erő van, mint azt bárki gondolná. Segíteni akarunk abban, hogy ezt a belső erőt, belső tüzet mindenki megtalálhassa és valami nagyobb jó érdekében használhassa. Inspirálni szeretnénk másokat abban, hogy egyszerűen nem létezik olyan helyzet az életünkben, ami túlnőhet rajtunk. Minden nehézségből létezik kiút, minden problémára létezik megoldás. A futás, a sport nemes eszköz, figyelemfelkeltő, amelyben mindenki egyenlő, egyforma megbecsülést érdemel, ahogyan azt alapítványunk alapelve is hangsúlyozza.”

Az adománygyűjtéssel kapcsolatos információkat a Run FORsi Facebook-oldalán találják meg, de érdemes olvasni Orsi blogját, a gerincvelo.wordpress.com-ot is, az írásaiból is sugárzik az őt jellemző tettvágy, élni akarás és belső tűz.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.