Spartathlon-kvalifikáció a BUFF-on

Nagyszabású ultrafutó-fesztivált rendeznek október 14-től Balatonfüreden, a legérdekesebb kihívás a 48 órás országos bajnokság lehet – a legjobbak a Spartathlon-kvalifikációt is teljesíthetik.

Idén először rendeznek 48 órás országos bajnokságot Magyarországon a Balatonfüredi Ultrafutó Fesztivál keretein belül október 14. és 17. között. Korábban már voltak kétnapos megméretések idehaza, de bajnokságot eddig nem láthattunk.

Az eseményen nemcsak a kétnapos futás kap helyet, hanem az összes klasszikus ultratáv is.

A versenyről a főszervező, Baranyai Máté beszélt a Csupasportnak.

„Idén két bajnoki futamunk lesz a BUFF-on, a negyvennyolc órás és a hatórás szám, emellett lesz ötven és száz kilométeres táv, ötven- és százmérföldes, illetve tizenkét és huszonnégy órás verseny is, és természetesen van lehetőség váltóban is indulni a legtöbb nyílt futamban. Ezen kívül félmaratoni és maratoni távon is kipróbálhatják magukat a résztvevők. A pálya kétezer-négyszáz méteres lesz, szinte teljesen sík, nagyrészt aszfalt, kevés térkővel. Teljesen zárt területen zajlik a verseny, így az indulók zavartalanul futhatnak a két nap során. Tizenkét országból vannak nevezőink, körülbelül háromszázötven futót várunk a hét végére, erős mezőnyre számítunk a kifejezetten gyors pálya miatt.

A versenyen lehetőség van a legendás Spartathlonra is kvalifikálniuk magukat az ultrafutóknak, a tizenkét órás vagy afeletti távokon kell a görög szervezők által megadott szinteket megfutni.”

Az esemény diákolimpiának is helyt ad, így elmondható, hogy nagyszerű futófesztivál lesz Balatonfüreden.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.