Blogra futottunk – Tipikus futókérdés: lehet tíz kilóval kevesebb?

Fogyás és futás – örökzöld téma, és blogszörfösünk a saját példáján keresztül meséli el, hogyan lehet kicserélni a (futó)ruházatot néhány mérettel kisebbre.

Tizenkét hónap… Pontosan egy év alatt fogytam le tíz kilót. Ráadásul úgy, hogy semmi nehézséget nem okozott, leszámítva a tavaly augusztust, szeptembert, amikor elkezdődött a folyamat. Persze nem sütök ünnepi tortát az alkalomra, de mindenképp megemlékezem a jeles évfordulóról. Azért fontos számomra a fogyásom sztorija, mert fura véletlennel kezdődött, aztán szép folyamatosan átalakult tudatos, egészséges(ebb) életmóddá, amitől aligha lehet eltéríteni. Amúgy nem akartam lefogyni, ugyanis lehetetlen vállalkozásnak tűnt, sőt el is engedtem ezt a vágyat, mert hiába edzettem, fogyni nem tudtam. A kajára, mondjuk, egyáltalán nem figyeltem, imádok enni, főzni, és ráadásul tudok is (lehetnék szerényebb, de nincs mire 🙂 ). No tehát, a történet egy betegséggel kezdődött, ami evési problémákat okozott, aztán ennek köszönhetően átalakultak az étkezési szokásaim, s természetesen a heti öt-hat edzés is megteszi a maga hatását. Ha kedvem támad nassolni, akkor eszem csokit, kekszféléket, s mivel lekvárrajongó vagyok, nem fogom vissza magam, ha megkívánom. Ha este tízkor támad kedvem enni, akkor is nyugodtan nekiállok – a nassolásokat, esti evéseket kompenzálja a sok sport.

A csökkentett kajaadagok, a kizárólag salátaköretek, a pékáruk mellőzése, a sok folyadék pedig elindította a folyamatot, és esztendő leforgása alatt leolvasztott rólam tíz kilót.

Tavaly ilyenkor 73-at mutatott a mérleg most 63-at. Leginkább has- és csípőtájékáról tűnt el a felesleg, de a combjaim is vékonyabbak lettek, ezt a nadrágjaimon vettem észre. Amit pedig a tükörben látok, még mindig furcsa, nem tudom megszokni. Kifejezetten vékony lettem.
Rég nem látott ismerőseim is rendesen csodálkoznak, amikor meglátnak, és faggatnak, hány kilót fogytam, és hogy csináltam. Tényleg nincs nagy titok, elhagytam pár részletet az étrendemből, bejött cserébe rengeteg zöldség és gyümölcs. Úgy tűnik, nekem ez bevált, és semmi megerőltető nincs benne. Jobb a közérzetem, nincs kajakóma, és minden ruha sokkal jobban áll 🙂

Sokat hallottam arról, hogy rengeteg számít az étkezés, de ezt álmomban sem gondoltam volna – kifejezetten jó érzés ennyivel könnyebben létezni!

MINTHAELNEL.WORDPRESS.COM
A szerző akkor fut, amikor lehetősége adódik rá, s ha éppen úgy alakul, akkor két nap alatt tesz a lábaiba negyven kilométert. A Trailrun.hu oldalán talált jó kis útvonalakat, amiből kettőt is teljesített. Izgalmas tájakon, néhol szakadó esőben, de gyönyörű helyeken futott, amiket a beszámolóhoz mellékelt fotókon is megcsodálhatunk!

GYEREFUTNI.COM
Krátky Egon atlétikai edző igen fontos témát boncolgat a bejegyzésében, miszerint a hobbifutóknak általában nem kis szervezést igényel a munka, család, edzés hármasának egyensúlyban tartása. Előfordul, hogy a pihenőidőnkből veszünk el azért, hogy tudjunk edzeni. Ennek azonban egyszer csak jönnek a hátulütői, jelez a szervezet, amire oda kell figyelni! S azt is megtudhatjuk, hogy mi is pontosan a homeosztázis!

BARATRUNNING.COM
Aki futással is alapoz kerékpárversenyekre, az bizony vigyorogva teker az emelkedőkön! A szerző két versenyen is részt vett, az esőzések még izgalmasabbá tették a futamokat. Az első nap 76 kilométer, második nap 64 kilométer volt a táv!

AIRTAKI.BLOG.HU
A szerző jó ideje nem jelentkezett bejegyzéssel, de most már kezdenek sűrűsödni a futóprogramok, így kiderül, milyen versenyre nevezett, és az is, hogyan lehet jótékonykodni a futással.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Molnár Péter nem zárja ki, hogy valaha visszatér a versenyzéshez
Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét
Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.