Vádlisérülése ellenére minden idők legjobb női idejével teljesítette a privát Ub-t

Balázsiné Boros Linda 27 óra 37 perc alatt teljesítette a privát Ultrabalatont.

Miért döntött úgy, hogy októberben teljesíti a privát Ultrabalatont?

A májusi Ultrabalaton után egyeztettünk az edzőmmel, hogy miképp is rakjuk össze az év hátralévő részére a programot – mondta Balázsiné Boros Linda, aki minden idők legjobb női idejével, 27 óra 37 perc alatt teljesítette a privát Ultrabalatont. – Több hosszabb edzést is beiktattunk, és az ősszel még szerettünk volna egy kétszáz kilométer feletti távot is beilleszteni a programba. Szeretek a Balaton körül futni, így viszonylag könnyű választás volt a PUb. Szerencsére szabad volt ez az októberi időpont, így a nyáron lefoglaltam.

Minden idők legjobb női idejét futotta, tervben volt a rekorddöntés?

Nem fordult meg a fejemben a női PUb-csúcs megdöntése, csupán az, hogy az idei Ultrabalatonon elért saját legjobb időmön javítsak, így huszonhat órán belül szerettem volna célba érni. A taktikát is ez alapján választottuk ki, minél kevesebb pihenőt terveztünk. Tíz kilométerenként vártak a kísérőim, és egyből adták az előre megbeszélt dolgokat, így kiküszöböltük, hogy ne menjen el az idő a különböző frissítések kevergetésével. Ahol csak lehetett, próbáltunk időt nyerni. Egészen hetven kilométerig remekül ment a futás, aztán elkezdett fájni a vádlim, éreztem, hogy lassulok.

A sérülését leszámítva milyen volt a futás?

Ez már a negyedik Balaton-köröm volt, így egyre rutinosabb vagyok. A reggeli rajtnál hiányzott a tömeg, és az Ultrabalaton hangulata, egy kicsit furcsa volt egyedül várni a rajtot. Aztán futás közben már jó volt, hogy egyedül vagyok, nyugodt voltam, ekkor már nem hiányzott a nagy felhajtás. Az időjárás remek volt, nem volt nagy meleg, ideális volt a hőmérséklet, sőt a reggeli rajt után még fáztam is egy darabig. Nagy előnyt jelentett, hogy ismertem már az útvonalat, és tudtam, hol is tartok pontosan. Sokáig tudtam tartani az előre eltervezett tempót, ám az imént említett vádlisérülés valamelyest keresztülhúzta a számításaimat. Jólesett, hogy sok ismerős és ismeretlen ember szurkolt és biztatott, volt olyan, aki éjjel egy órakor csatlakozott hozzám, és kerékpárral jött mellettem. Sőt a kollégáim az egyik szakaszon tudtom nélkül kijöttek az út szélére, ott biztattak, drukkoltak, ami hatalmas löketet adott a folytatásra. Ezúton is köszönöm nekik. Minden kedves szó sokat jelent, ezek nagyon motiválnak.

Mi volt a legnehezebb kihívás?

Az éjszaka mindig nehezebb nekem, most, hogy a vádlim miatt nem voltam százszázalékos állapotban, hatványozottan nagy kihívás volt.

Milyen céljai vannak?

Ebben az évben már nem versenyzem, most a pihenés jön. Ami a jövőt illeti, vannak céljaim és terveim, például az Ultrabalatonon faragni szeretnék az időmből. Több, száz kilométer feletti versenyen szeretnék részt venni, amelyeken tovább akarom fejleszteni a frissítésem. Tavaly teljesítettem a Spartathlont, idén is szerettem volna ott lenni, de sajnos nem sorsoltak be. Jövőre mindenképpen részt akarok venni a görögországi versenyen, de lehet, hogy inkább a dupla Spartathlon, az Authentic Phidippides Run lesz az én megméretésem. Szeretnék a Spartathlonnál hosszabb távokat is teljesíteni, ez az esemény pedig rendesen motivál. Idén technikai okok miatt elmaradt, de tudomásom szerint jövőre megrendezik. Célom, ott állni a rajtnál és teljesíteni a versenyt.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Disznóbendő-rugdosástól az Európa-bajnokságig
Csordás Csaba ezerszer futott fel az Írott-kőre
Hogyan eddzünk a kánikulában? Schwarzenegger tippjei a nyári edzésekhez
A kisbabájával állt fel a dobogóra, mert mindketten megérdemelték a tapsot
Úgy taktikázott, hogy ne szálljon el a pulzusa, pályacsúccsal győzött az UTH-n

Videók

Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon

Hegymászás

A Mount Everest máig megoldatlan százéves rejtélye
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.