Hegymászás

HEGYMÁSZÁS
A Klein Dávid, Suhajda Szilárd hegymászópáros másodszor is visszafordult a Himalájában, így le kellett mondaniuk a 8167 méter magas Dhaulagiri megmászásáról Nepálban.
Hegymászás
A nagyváradi hegymászó két év után visszatért a föld hetedik legmagasabb hegyéhez, és ezúttal mindössze tizenhárom napra volt szüksége, hogy felérjen a 8167 méter magas csúcsra.
Érdekességek
Az ExplorersWeb összeszedett 50 érdekességet a Mount Everestről. Ezek közül szemezgettünk, és alighanem lesz olyan köztük, ami olvasóinkat is meglepi.
Hegymászás
A nagyváradi sportember október 1-jén felért a 8167 méter magas hegy csúcsára, így már az ötödik nyolcezresét teljesítette, és Erőss Zsolt után a legeredményesebb magyar mászóvá lépett elő.
Óceán-átevezés
Mark Delstanche korábban a Himalájában tette próbára magát, ezúttal pedig nagy viharok után elsőként evezett át egyedül New Yorktól Londonig, átszelve az Atlanti-óceán északi részét.
Hegymászás
Akinek nincsen tériszonya, sziklamászásban bármire képes. Még arra is, hogy több száz méteres mélység felett függőleges sziklafalon töltsön el egy vagy több éjszakát.
Hegymászás
Már a Föld legmagasabb hegycsúcsának meghódítása sem lehetséges koronavírus elleni oltás nélkül, bár a helyiek még nem tudják pontosan, hogyan tartassák be a szabályt.
Hegymászás
A nagyváradi sportember két év után ismét szeretne feljutni a Föld hetedik legmagasabb hegyére, amelynek megmászásával a korábban már útnak induló Klein Dávid és Suhajda Szilárd is próbálkozik.
Hegymászás
A Kazbeken ereszkedett társaival Kerekes Éva, amikor a lezúduló hó eltüntette a völgybe vezető utat – a hegyen tartózkodó külföldi mászók közül nem mindenkinek volt szerencséje.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.