Legyőzte a félelmeit, és jógaoktató lett

Eleinte az órára sem mert bemenni, ma pedig már jógát oktat Budapest egyik legismertebb stúdiójában. Hullai Viktória a példa rá, hogy az ember bármire képes. A YogaSecrets stúdió oktatója elmesélte, hogyan jutott el az első órától odáig, hogy ma már ő inspirálja az embereket a jógára.

 

Ha valaki 2019. január 4-én, élete első jógaóráján azt mondja Hullai Vikinek, hogy egy év múlva ő maga jógát fog oktatni, minden bizonnyal kineveti Viki. Ennek tükrében az egy év rövid időnek is tűnhet, de ő hosszú utat járt be, míg megtalálta a helyét és a lelki békéjét a jógában.

„Régóta szerettem volna jógázni, de nem is értettem, mi a lényege – kezdte Viki. – Az édesanyámtól és édesapámtól olyan géneket örököltem, aminek köszönhetően elég hajlékony vagyok, ezt szerettem volna megőrizni, fejleszteni, de nem is értettem, hogy a jógáért miért vannak oda az emberek. Mi abban a nehéz, hogy kettőt lélegeznek, előrehajolnak? Még 2018-ban is így gondolkodtam róla.”

A változás a fent említett napon jött el Hullai Viki életében, aznap kolléganőjével, Peller Mariann színésznővel elment egy órára.

„Nagy Anna gyertyafényes jógaóráján vettünk rész, és egyszer csak azt éreztem, hogy ez az, amire vágytam, itt lelkileg megkapom azt a pluszt, amit kerestem. Anna óráján úgy éreztem, hogy megérkeztem. Persze nem ment minden könnyen, eleinte nem nagyon mertem elmenni az órára egyedül, ha ott voltam, meghúztam magam a hátsó sorban. Nem vagyok egy átlagos testalkatú nő, frusztrált, hogy hogyan nézek ki. Aztán beálltam az első sorba, és legyőztem a félelmeimet” – mesélte Viki, aki pontosan megérti, ha valaki félszeg, és nem mer bemenni egy stúdióba.

A jógaoktató nagyon sok inspirációt kapott Nagy Annától, aki biztatta, hogy ne csak stretchingre, hanem dinamikus órára is járjon. Viki egy hónap múlva pillanatok alatt lejárta a húszalkalmas bérletét. Amikor nem dolgozott, jógázott. Folyamatosan nézte, hogyan fejlődik testileg-lelkileg. Problémákat oldott meg azáltal, hogy a jógapózban felszabadultak benne az érzelmek. Aztán az újabb áttörés 2019 végén jött az életében, amikor Nagy Anna küldött neki egy emailt egy jógaoktató-tanfolyamról.

„Elég spirituális ember vagyok, valahol éreztem én is, hogy lesz azért közöm a jógához – de azt álmomban sem gondoltam, hogy 2019. december végére jógaoktató leszek. Megnéztem az órák dátumát, és miután éppen a szabadnapjaimra estek, ezt is jelnek vettem, hogy vágjak bele. Nem volt azért egyszerű. Megesett, hogy azt mondtam, hülyeség volt befizetni, nem ez az én utam. Aztán volt, hogy ott értettem meg egy ászanát, amit addig hibásan csináltam” – mondta Hullai Viktória.

Ez év január 2-án aztán Viki megtartotta az első óráját. A koronavírus-járvány első hulláma alatt a Facebookon online órákat tartott, jógavideóit több tízezren nézték meg. A nyáron számos helyszínen jógázhattunk élőben vele a Balatonon.

Az online órák rengeteg embernek adtak inspirációt, hogy jógázni kezdjenek, sőt sokan Viki óráinak hatására választották, hogy jógaoktatói képzésen vegyenek részt. A mai napig sok visszajelzést kap írásban vagy az órák végén.

„A mai napig izgulok az óráim előtt, de csak addig, amíg belépek a terembe. Onnantól kezdve kizárok mindent, és csak arra összpontosítok, hogy át tudjam adni, mit jelent nekem a jóga. A jóga lényege, hogy magadra figyelj, magadra koncentrálj. A testedet fárasztod, hogy a lelked ki tudjon kapcsolni, az elméd le tudjon nyugodni. Nagyon jó érzés, amikor az ember átlépi a saját határait, rájön, hogy a korlátok csak a fejében léteznek.

A jóga megtanít arra is, hogy hálát adjunk, kifejezzük, hogy szeretjük magunkat, és figyelünk a testünkre; hálát adjunk mindazért, amit természetesnek hiszünk, és hogy észrevegyük, kik vagyunk. Néha meg kell állni, szembenézni önmagunkkal, hogy tudjuk, kik vagyunk, merre tartunk, és jó úton járunk-e a célunk felé.

Mindennap észre kell venni magunkban mindazt a szépet is, amik vagyunk. Behunyni a szemünket és látni azt, amit nyitott szemmel nem látunk. Érezni magunkat, a gondolatainkat és a szeretetünket önmagunk és a külvilág iránt”fogalmazott a jógaoktató.

Fotók: Kliszek Antal

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Kétezernél is többen vettek részt a Mikulás-futáson
Szokás szerint fantasztikus eredmények születtek a Valenciai maratonon
Fogyókúrás célzattal kezdte, mára életformája lett a futás
A biciklilánc karbantartásának apró trükkjei
Arnold Schwarzenegger elárulta, mennyi volt a rekordja fekvenyomásban és guggolásban

Videók

Kényelmes, de ijesztő: így alszanak a sziklamászók a semmi fölött
Hullámvasút az erdő közepén – így is lehet a természetben bringázni
Őrült via ferrata – felfelé gyalog, lefelé bringával

Hegymászás

„A hegymászás egyenlő a szabadsággal” – vallja a hegyek öntörvényű zsenije
A legendás serpa, aki huszonegyszer járt a világ tetején
Lengyel Ferenc szólómászásban feljutott az Ama Dablam csúcsára!

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.