Heti aktuális: a téli futammal megkezdődik az idei Kékes 10x eseménysorozat

A Mátraháza és a Kékes-csúcskő közötti hét kilométeres távot a 350 méteres szintemelkedéssel legfeljebb tízszer is lehet teljesíteni.

Supozás

Február 11., péntek – Hévíz

Téli SUP-túra a gőzölgő Hévíz-patakon. A táv 8 kilométer, a túra időtartama 4 óra. Találkozó 10.30-tól ezen a helyszínen, vízre szállás 11 órakor. A túrán legfeljebb 12 fő vehet részt, a deszkabérlés 12 ezer forint, saját deszkával érkezőknek a részvételi díj 10 ezer forint. Regisztráció a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen lehetséges.

 

Futás

Február 12., szombat – Bóly

Baráti örömfutás száz kilométeren, ez a 8. Szederkény–Bóly 100 km. Az amatőr futók egy 57 és egy 43 kilométeres rövidebb távot is választhatnak. Előző este 17 órától technikai értekezlet a bólyi focipálya klubtermében, a futás után szombaton 18 órakor ugyanitt meleg vacsora. Induláskor szükséges a fejlámpa, rajt 6 órakor a bólyi Park utcai sportteleptől. Minden további információ a 20/912-6630-as telefonszámon vagy az inhoff@futobolond.hu e-mail címen kapható.

 

Túrázás

Február 12., szombat – Gödöllő

Téli Margita teljesítménytúra 6, 12, 20, 30 vagy 40 kilométeren, de bármelyik táv futva is teljesíthető. A szervezők figyelmeztetnek rá, hogy a versenyközpontként üzemelő Erkel Ferenc Általános Iskola környéke szombaton 8 és 12 között fizetős parkolási övezet. Nevezési díjak, részvételi feltételek és díjazás az esemény weboldalán.

 

 

Futás, gyaloglás, kerékpározás

Február 12., szombat – Mátraháza

Ebben az évben is megrendezik a Kékes 10x eseményt, minden évszakban, kezdve a télivel. Útvonal: Mátraháza–Kékes-csúcskő–Mátraháza nagyjából 7 kilométer 350 méter szintemelkedéssel és -süllyedéssel, mindezt két óra alatt. Az esemény különlegessége, hogy akár tízszer is lehet teljesíteni, vagyis akkor több mint húszórás erőpróbával kell számolni, illetve fejlámpa használata a sötétedés miatt kötelező. Nem verseny, a kiválasztott távot futva, kerékpározva vagy gyalogolva is lehet teljesíteni. Előregisztráció szükséges a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen február 10-én éjfélig. Nevezési díj öt körig 2500, hat körtől 3500 forint. A négy évszak pecsétgyűjtő füzet a rajt/célban érhető el ingyenesen.

 

Túrázás

Február 12., szombat – Balatonalmádi

Negyedszer rendezik meg a Három kilátó túrát, a tavalyival ellentétben azonban ismét élő eseményként. Rajt és cél a Hagyományőrző Kultúrközpontnál (8220 Balatonalmádi, Ady Endre utca 2-6.), a helyszíni nevezés 2500 forint, de lehetőség van előnevezésre február 6-ig a boszimre@gmail.com e-mail címen, ez esetben a 20 kilométeres táv 2000, míg a 6 kilométeres 1000 forintba kerül. A rajtnál zsíros és lekváros kenyér, forralt bor, tea és pálinka várja a túrázókat, míg a célban forró gulyásleves. Minden induló színes térképet kap, és ajánlott útvonalon teljesítheti a túrát.

 

Túrázás

Február 12., szombat – Sukoró

Kőről kőre a Velencei-hegységben 20 kilométeren. Rajt a régi labdarúgópálya (8096 Sukoró, Fehérvári utca) melletti parkolóból 7 és 8 óra között folyamatosan. Saját idő terhére 9.30-ig is lehet rajtolni, de a cél 14 órakor bezár. Az útvonal érinti egyebek mellett Likas-kőt, Pákozdvárat és Csúcsos-hegyet. Nevezési díj 1500 forint, további részletek a 70/942-4410-es telefonszámon.

 

Kajakozás

Február 12–13., szombat–vasárnap – Hévíz

Találkozó 9 óra előtt a Hévízi-tónál, majd három-négy órás evezés következik a Hévíz-patakon tavirózsák, hattyúk és vadkacsák között, a táv hozzávetőlegesen 10 kilométer, a kiszállónál forralt bor és forró tea várja a kajakosokat. A túrára korlátozott létszámban fogadják el a jelentkezéseket, a túravezetés és felszerelés bérleti díja 10 900 forint, amely a nemzeti park engedélyének díját is tartalmazza.

 

Futás

Február 13., vasárnap – Balatonfüred

A hagyományokhoz híven az idén is megrendezik a Szerelmes Füred futóversenyt, de ezúttal új versenyszám lesz a hatvan év feletti szerelmeseknek, akik a 3.5 kilométert sétálva tehetik meg. A versenyközpont a Tagore sétányon lesz, 8 órakor az 50 kilométeres távon indulók rajtolhatnak, majd 9.50-kor a hatvan év felettiek, de 10.10-kor rendeznek egy 600 méteres gyerekfutamot is. A félmaratoni távon 10.30-kor startolhatnak, eredményhirdetés 14 órakor.

 

Túrázás

Február 13., vasárnap – Kehidakustány

Téli Papucs-hegy túra 5, 8, 15, 20 és 25 kilométeren. Rajt és cél a helyi Kultúrházban (8784 Kehidakustány, Malom utca) valamennyi táv esetében. Előnevezés a bakancsosturaim@gmail.com e-mail címen a név, a táv és a teljes cím megadásával február 9-én 18 óráig 500 forint kedvezménnyel. Egyébiránt a nevezési díj 2000 és 2700 forint között változó. A rajtnál reggeli, útközben frissítés, a célban meleg étel várja a túrázókat. Az esemény gyerekbarát, bababarát, nagyszülőbarát, kutyabarát és antisportoló-barát.

 

Futás

Február 13., vasárnap – Lajos-forrás

A nyárra tervezett Salomon Ultra Trail Hungary újabb pályabejárásos közösségi futása, ezúttal éjszaka. Indulás pontosan 18 órakor a Lajos-forrásnál lévő parkolóból. A táv 19 kilométer a Lajos-forrás–Bölcső-hegy–Sikáros–Király-völgy–Dobogókő–Öregvágás–Sikáros–Lom-oldal–Lajos-forrás útvonalon. A részvétel ingyenes.

 

Túrázás

Február 13., vasárnap – Mátraháza

Zik-Zak Zimankó, gyalogos teljesítménytúra a Mátrában 6, 10 vagy 20 kilométeren, sőt a távokat lehet kombinálni is. Regisztráció szükséges február 10-ig a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen, a részvételi díj egységesen 2500 forint, amely a rajtnál készpénzben fizetendő. A túra szombaton is teljesíthető. A szervező színes térképet és szöveges útvonalleírást biztosít, illetve csokoládét, sőt díjmentesen tejeskávét vagy házi pálinkát is.

Címlapfotó: Czimer Tamás/Heves Megyei Hírlap

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Molnár Péter nem zárja ki, hogy valaha visszatér a versenyzéshez
Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét
Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.