Heti aktuális: farsangi futás és gyaloglás a tatai Öreg-tónál

Természetesen ajánlatos jelmezben indulni a versenyen, de nem feltétel, egy kör hét kilométer, és akár hat kört is lehet teljesíteni.

Túrázás

Februát 26., szombat – Mátraháza

Mátrai tekergés februárban is. A gyalogos teljesítménytúrán 5, 10, 20 vagy 30 kilométeres táv választható. Rajt és cél Mátraházán a parkolóban, indulás 7 órától, célzárás 17 órakor. Nevezési díj 2000 forint az 5, illetve 2500 a 10, 20, 30 kilométeres távra. Minden egyéb részlet a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címről kapott válaszlevélben megtalálható.

 

Futás

Február 26., szombat – Kesztölc

A Sasfészek vertical szervezőjének könnyebb futóversenye ez a 15 kilométeres pálya, 590 méteres szintemelkedéssel. Versenyközpont Kesztölc központjában, rajt 11 órakor, a pálya 95 százalékban köves, sáros terepen, szélesebb földutakon és vízmosások ösvényein halad. Frissítés 9300 méternél: víz és gyümölcs.

 

Túrázás

Február 26., szombat – Szépjuhászné

Túra 6 vagy 20 kilométeren, általában végig jelzett turistaúton. Rajt a Szépjuhászné étteremtől 7 órától folyamatosan, célzárás 16 órakor. A rajtnál minden távhoz szöveges itinert és térképet biztosít a szervező. Család-, futó- és kutyabarát teljesítménytúra, amelyen előnevezés nélkül is lehet indulni, de előnevezéssel 300 forint a kedvezmény az 1500 (6 km) és az 1800 (20 km) forintos árból. További részletek az esemény weboldalán.

 

Túrázás

Február 26., szombat – Arács

Rövid körtúra a balatonfüredi Koloska-völgybe. A tervezett útvonal: Arács, Népház–Koloska csárda–Koloska-forrás–Koloska-sziklák–Jókai-kilátó (Tamás-hegy)–Piros templom–Arács, Népház. A túra hossza 10 kilométer, nagyjából 3 óra. Találkozó 9.45-kor az arácsi Népháznál lévő buszmegállónál, indulás 10 órakor. A részvétel ingyenes.

 

Kajakozás

Február 26–27., szombat–vasárnap – Hévíz

Találkozó 9 óra előtt a Hévízi-tónál, majd három-négy órás evezés következik a Hévíz-patakon tavirózsák, hattyúk és vadkacsák között, a táv hozzávetőlegesen 10 kilométer, a kiszállónál forralt bor és forró tea várja a kajakosokat. A túrára korlátozott létszámban fogadják el a jelentkezéseket, a túravezetés és felszerelés bérleti díja 10 900 forint, amely a nemzeti park engedélyének díját is tartalmazza.

 

 

Futás

Február 27., vasárnap – Csór

A jól ismert BakonyRun téli futama, amely tájékozódási terepfutóverseny ellenőrzőpontokkal és akadályokkal. Egy időmérő eszközzel öt különböző pontot kell megtalálni a legrövidebb idő alatt, illetve ezeken a pontokon öt különböző erőnléti, ügyességi és logikai feladatot kell megoldani. A verseny helyszíne Csór, Petőfi Sándor Művelődési Ház, a teljesíthető táv 10 kilométer. Részletek itt.

 

Futás

Február 27., vasárnap – Alsónémedi

Winter Wonderland Race kutyás futó-, kerékpáros-, dogscooter- és kutyafogathajtó-verseny a helyi agárpálya területén. Nevezési felület itt, de érdemes a szabályokat is végigolvasni, mert fontos tudni, hogy a kutyát elengedni tilos, illetve a verseny ideje alatt a pályán bemelegíteni tilos. A pályát bejárni reggel, a verseny kezdetéig visszaérkezően lehet, kizárólag kutya nélkül. Részletek ezen a felületen olvashatók.

 

Supozás

Február 27., vasárnap – Szigetszentmiklós

Farsang supozással egybekötve, vagyis elvárás, hogy a résztvevők jelmezbe öltözzenek. Találkozó Szigetszentmiklóson a Tanösvényi játszótérnél dél és 12.30 között, a túra nagyjából 2.5 óra. A részvétel ingyenes a saját deszkával érkezőknek, egyébként a deszkabérlés 9000 forint. Jelentkezni a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen lehet.

 

Futás

Február 27., vasárnap – Tata

Farsangi futás és gyaloglás az Öreg-tónál, ajánlatos jelmezbe öltözni a részvételhez, ezt a szervezők oklevéllel és egyedi éremmel díjazzák. Egy kör a tó körül 7 kilométer, de hat kört is lehet futni. Indulás 9 és 11 óra között folyamatosan, a részvételi szándékot a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen lehet jelezni.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Molnár Péter nem zárja ki, hogy valaha visszatér a versenyzéshez
Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét
Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.